Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

'MPN (producentens varenummer)' [mpn]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Gebruik het kenmerk MPN [mpn] om het Manufacturer Part Number (MPN) van een product op te geven. MPN's worden gebruikt om een specifiek product te onderscheiden van alle andere producten van dezelfde fabrikant. Kopers kunnen specifiek zoeken op een MPN. Door dit kenmerk op te geven, kunnen ze uw vermelding makkelijker vinden.
An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

RequiredVereist voor alle producten zonder een door de fabrikant toegekend GTIN. Meer informatie over het kenmerk GTIN [gtin]

Als het product geen duidelijk MPN heeft of speciaal voor de koper wordt gemaakt (bijvoorbeeld kunst, speciaal ontworpen T-shirts, gepersonaliseerde producten en handgemaakte producten), is het kenmerk optioneel.

Gebruik alleen een MPN als u zeker weet dat het correct is. Als u twijfelt, geef dan geen MPN op (raad niet zomaar een nummer en bedenk ook zelf geen waarde).

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (alfanumeriek, Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 1-70 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (wat is dit?) Product.mpn, Type: Text

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst GO12345OOGLE
XML-feeds <g:mpn>GO12345OOGLE</g:mpn>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef alle andere relevante unieke product-ID's op. U moet misschien de kenmerken merk [brand] en GTIN [gtin] opgeven. Als u product-ID's opgeeft, begrijpen we beter wat u verkoopt. Als we weten wat u verkoopt, kunnen we uw advertenties en onbetaalde vermeldingen uitbreiden en gebruikers aan uw producten koppelen. Meer informatie over kenmerken van product-ID's
  • Gebruik het MPN dat is toegekend door de fabrikant. Gebruik geen waarde die u zelf heeft gemaakt, tenzij u de fabrikant bent.
  • Maak onderscheid tussen varianten.
    • Gebruik het juiste MPN voor elk product. Meestal heeft elke variant van een product (verschillende kleuren of maten) een eigen MPN, dus zorg dat u de juiste waarde invoert. Een belangrijke uitzondering zijn de verschillende maten van kledingproducten, waarvoor alle maten vaak hetzelfde MPN hebben.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Geschikte en opgeknapte producten van derden
Pakketten
  • Gebruik het MPN van het pakket, niet dat van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het pakket heeft gemaakt.
  • Gebruik het MPN van het hoofdproduct als u het pakket heeft gemaakt. Als u bijvoorbeeld een camera bundelt met een lens en een draagtas, voert u het MPN van de camera in, omdat dit het hoofdproduct is. Meer informatie over het opgeven van pakketten
Multipacks
  • Gebruik het MPN van het multipack, niet van de afzonderlijke producten, als de fabrikant het multipack heeft gemaakt.
  • Gebruik het MPN van de afzonderlijke producten als u het multipack heeft gemaakt. Meer informatie over het opgeven van multipacks
Printercartridges

Voorbeelden

Voedsel en dranken

An illustration of a jug of milk with product data visible and highlighted

Productgegevens voor een nieuwe 1 l geitenmelk
Kenmerk Waarde

Titel [title]

1 l geitenmelk - 1 l

Merk [brand]

MELK

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

H2G2-42

Staat [condition]

new
Elektronica

An illustration showing product packaging with the MPN visible and highlighted

Productgegevens voor een nieuwe zwarte Google Chromecast 2, 1080p, wifi
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Chromecast 2, 1080p, Wifi, zwart

Merk [brand]

Google

MPN [mpn]

H2G2-42

GTIN [gtin]

7894892017139

Staat [condition]

new
Pakketten en multipacks

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Productgegevens voor een nieuwe digitale SLR-camera van Google met 25,3 MP en een 35mm-lens en blauwe cameratas met een prijs van 435,00 EUR

Kenmerk Waarde

Titel [title]

Digitale SLR-camera van Google met 25,3 MP + 35mm-lens + blauwe cameratas

Prijs [price]

435 USD

Google-productcategorie [google_product_category]

Camera's en optiek > Camera's > Digitale camera's (152)

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

00652810118491

Pakket [is_bundle]

yes

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638HAY
Varianten

Als uw product verkrijgbaar is in meerdere kleuren of maten, moet u voor elk van deze varianten een andere unieke product-ID gebruiken. Voorbeeld:

Et eksempel på annoncer uden pladsholderbilleder

Productgegevens voor een nieuw, groen Google-T-shirt, maat S met een prijs van 11,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Groen - Small

Prijs [price]

11 EUR

Kleur [color]

Groen

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059424

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638HAY

Productgegevens voor een nieuw blauw Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 9,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Blauw - Small

Prijs [price]

9 EUR

Kleur [color]

Blauw

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059422

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638NIC

Productgegevens voor een nieuw geel Google-T-shirt, maat S, met een prijs van 12,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt - Geel - Small

Prijs [price]

12 EUR

Kleur [color]

geel

Maat [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Productgroep-id [item_group_id]

9876

Merk [brand]

Google

GTIN [gtin]

9504000059446

Staat [condition]

new

MPN [mpn]

00638ANG
Telefoon of tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google Nexus 6, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij

Prijs [price]

199 EUR

Google-productcategorie [google_product_category]

Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Merk [brand]

Google

Gtin [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

00638NAGPE

Staat [condition]

new
Huismerken en producten van een eigen merk

An illustration of a couch with product staging

Productgegevens voor een nieuwe, bruin-groene MyStore-driezitsbank met een prijs van 799,00 EUR
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Driezitsbank - bruin/groen

Prijs [price]

799 EUR

Merk [brand]

MyStore

GTIN [gtin]

0614141123452

MPN [mpn]

00638NAGPE

Staat [condition]

new
Producten zonder MPN

Voor producten waaraan geen MPN is toegewezen, hoeft u dit nummer niet op te geven. Als er wel een MPN is toegewezen aan het product en u dit nummer niet opgeeft, kan het product worden afgekeurd.

An illustration of a woman wearing a black dress

Productgegevens voor een nieuwe, op maat gemaakte zwarte jurk, maat M, met een prijs van € 32,00
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Zwarte jurk volgens uw ontwerp - Maat M

Prijs [price]

32 EUR

Kleur [color]

Zwart

Maat [size]

M

Id bestaat [identifier_exists]

no

Staat [condition]

new

Is pakket [is_bundle]

yes

MPN [mpn]

(Leeg laten, want de jurk is op maat gemaakt en heeft geen MPN)

An illustration of a scarf that's in new condition

Productgegevens voor een nieuwe, op maat gemaakte oranje/zwarte wollen sjaal met een prijs van € 15,00
Kenmerk Waarde
Titel [title] Handgebreide wollen sjaal met stippen, oranje/zwart
ID bestaat [identifier_exists] no
Prijs [price] 15 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart
Staat [condition] new
MPN [mpn] (Leeg laten, want de sjaal is op maat gemaakt en heeft geen MPN)