item_group_id [varegruppe_id]: Definition

Brug attributten item_group_id [varegruppe_id] til at samle produktvarianter i grupper i dine produktdata. Varianter er en gruppe af lignende varer, der kun adskiller sig fra hinanden på baggrund af produktdetaljer såsom size [størrelse]color [farve]material [materiale], pattern [mønster], age_group [aldersgruppe], size_type [størrelsestype] og size_system [størrelsessystem].

Når du bruger et item_group_id [varegruppe_id] til at samle dine produkter i grupper, kan du sikre, at dit produkt og dets varianter vises til brugere som en gruppe, i stedet for hver for sig.

An example ad showing a shoe with different color variants

Hvornår de kan bruges

Obligatorisk for produktvarianter, der er målrettet mod følgende lande:
  • Brasilien
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at vi forstår de data, du indsender.

Type Unicode-tegn (anbefalet: Kun ASCII): Alfanumeriske, understregninger og bindestreger
Grænser 1-50 tegn
Gentaget felt Nej

Filformat Eksempel på værdi
Tekstfeeds AB12345
XML-feeds <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Hvis du vil se API-formatoplysninger, kan du gå til Content API for Shopping.

Retningslinjer

Følg disse retningslinjer for at sikre dig, at du indsender data af høj kvalitet for dine produkter og får annoncer med den højest mulige effektivitet.

Minimumskrav

Disse krav skal være opfyldt, for at der kan vises annoncer for dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Brug den samme værdi for item_group_id [varegruppe_id] for alle varianter af det samme produkt. En T-shirt fås f.eks. i ni varianter: Tre størrelser (small, medium og large) og tre farver (rød, blå og grøn). Indsend hver variant som et separat produkt (f.eks. ni separate produkter), og indsend den samme værdi for item_group_id [varegruppe_id] for hvert produkt for at angive, at disse er varianter.
  • Hver enkelt særskilt varegruppe skal have en unik værdi for item_group_id [varegruppe_id].
    • Du må ikke sætte din lid til, at forskel mellem store og små bogstaver gør item_group_id [varegruppe_id] unikt. Vi anser eksempelvis item_group_id [varegruppe_id] med værdierne  abc123 og ABC123 for at være det samme produkt.
    • Genbrug ikke det samme item_group_id [varegruppe_id] for forskellige produkter
  • Indsend en variantattribut sammen med item_group_id [varegruppe_id]. Ved indsendelse af item_group_id [varegruppe_id] skal du sørge for, at dine varianter bruger mindst én af variantattributterne: color [farve], pattern [mønster], material [materiale], age_group [aldersgruppe], gender [køn], size [størrelse], size_type [størrelsestype] eller size_system [størrelsessystem].
  • Brug de samme variantattributter for alle produkter med det samme item_group_id [varegruppe_id]. Hvis du f.eks. indsender en kjole i to farver og to størrelser, skal der for hvert produkt, du indsender, angives en værdi for attributten color [farve] og attributten size [størrelse]. Du må ikke kun angive farven eller størrelsen for én kjole og så ikke angive disse to for de andre.
  • Sørg for, at de produktoplysninger, der vises på din landingsside, stemmer overens med værdierne, som du angiver for hver attribut, som f.eks. title [titel], color [farve], pattern [mønster], material [materiale], price [pris], availability [tilgængelighed] og image_link [billedlink]. Få flere oplysninger om krav til Google Shopping-landingssider

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug det overordnede varenummer som item_group_id [varegruppe_id] for alle varianter af det samme produkt. Du må ikke indsende et overordnet varenummer som et separat produkt. Hvis du gerne vil samle varianter i en gruppe ved hjælp af et overordnet varenummer, skal du bruge det overordnede varenummer som værdien for item_group_id [varegruppe_id] for alle produkter i variantgruppen.
  • Bland ikke attributterne item_group_id [varegruppe_id] og id [id] sammen. Brug id-attributten til entydigt at identificere et enkelt produkt, og brug item_group_id [varegruppe_id] til at samle flere produkter som varianter i en gruppe.
  • Indsend ikke item_group_id [varegruppe_id], hvis dit produkt ikke er en variant. Hvis dit produkt ligner andre produkter, men ikke specifikt er en variant, skal du ikke indsende item_group_id [varegruppe_id]. Nogle eksempler på produkter, der ikke er varianter, omfatter blandede varer (et jakkesæt bestående af en jakke og bukser) eller et hvilket som helst sæt af forskellige varer, der er solgt sammen (f.eks. et sæt, der består af badtilbehør).
  • Brug et stabilt item_group_id [varegruppe_id] for hver gruppe af produktvarianter. Når du har tildelt et produkt et item_group_id [varegruppe_id], skal du ikke ændre det. Hvis item_group_id [varegruppe_id] ofte skiftes, kan det forårsage uoverensstemmelse i måden, hvorpå varianter grupperes og vises til brugerne.
  • Brug ikke item_group_id [varegruppe_ID] for varianter, der ikke understøttes. Hvis dit produkt varierer i forhold til en ikke-understøttet attribut (f.eks. bilmærke og bilmodel), eller hvis dit produkt er en specialfremstillet "build-to-order"-vare med et stort antal varianter (mere end 30), skal du ikke bruge item_group_id [varegruppe_id] til at angive dine varianter. Gennemgå optimale løsninger for ikke-understøttede varianter

Eksempler

Generelle eksempler

Green checkmark

Indsend variantdetaljer via variantattributter. F.eks.:

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – small – rød
id [id] 12345-S-R
color [farve]     rød
size [størrelse] S
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – medium – blå
id [id] 12345-M-B
color [farve]     blå
size [størrelse] M
item_group_id [varegruppe_id] 12345
Red X

Indsend ikke varianter uden variantattributter. Du skal f.eks. ikke gøre dette:

Produkt T-shirt med Google-logo
title [titel]     T-shirt med Google-logo – small – rød
id [id]     12345-S-R
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt T-shirt med Google-logo
title [titel]     T-shirt med Google-logo – small – blå
id [id]     12345-S-B
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Beklædningsgenstande

Beklædningsgenstande fås typisk i varianter. Brug det samme item_group_id [varegruppe_id] for hver variant. Her er et eksempel, der fås i to farver, der hver findes i tre størrelser. For dette eksempel vil du skulle indsende disse seks varianter:

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – small – hvid
id [id] 12345-S-W
color [farve]     hvid
size [størrelse] S
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – small – sort
id [id] 12345-S-B
color [farve]     sort
size [størrelse] S
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – medium – hvid
id [id] 12345-M-W
color [farve]     hvid
size [størrelse] M
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – medium – sort
id [id] 12345-M-B
color [farve]     sort
size [størrelse] M
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – large – hvid
id [id] 12345-L-W
color [farve]     hvid
size [størrelse] L
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     T-shirt med Google-logo
title [titel] T-shirt med Google-logo – large – sort
id [id] 12345-L-B
color [farve]     sort
size [størrelse] L
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Sko

Indsend sko på samme måde som andre beklædningsgenstande. Saml varianter af det samme produkt i en gruppe ved at føje det samme item_group_id [varegruppe_id] til hver variant.

Produkt     Sko med lavt skaft
title [titel] Sko med lavt skaft – 8 small
id [id] 12460-8b-blu
color [farve]     blå/orange/grøn
size [størrelse] 38B
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     Sko med lavt skaft
title [titel] Sko med lavt skaft – 8
id [id] 12460-8-blu
color [farve]     blå/orange/grøn
size [størrelse] 38
item_group_id [varegruppe_id] 12345

Produkt     Sko med lavt skaft
title [titel] Sko med lavt skaft – 8 – bred
id [id] 12460-8w-blu
color [farve]     blå/orange/grøn
size [størrelse] 38W
item_group_id [varegruppe_id] 12345
Elektronik

Elektronik kan indsendes som varianter. Hvis en telefon f.eks. er tilgængelig i flere farver, kan du indsende hver af dem som en variant ved at bruge den samme værdi for item_group_id [varegruppe_id].

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – midnatsblå – låst op
id [id] 2345-32gb-midblu
color [farve] midnatsblå
item_group_id [varegruppe_id] 2345

Produkt Renoveret Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – hvid – med abonnement
id [id] 2345-32gb-cldwh
color [farve] hvid
item_group_id [varegruppe_id] 2345
Møbler

Møbler kan indsendes som varianter. Hvis en sofa f.eks. fås i flere stoftyper, kan du indsende hver af dem som en variant ved at bruge den samme værdi for item_group_id [varegruppe_id].

An illustration of a couch with product staging

Produkt Sofa fra midten af århundredet
title [titel] Mikrofibersofa fra midten af århundredet – polkaprikket mønster – gul og grå
id [id] 3456-dot-yllw-gry
color [farve] gul/grå
material [materiale] ruskind
item_group_id [varegruppe_id] 3456

Produkt Sofa fra midten af århundredet
title [titel] Mikrofibersofa fra midten af århundredet – læder – grøn
id [id] 3456-lth-grn
color [farve] grøn
material [materiale] læder
item_group_id [varegruppe_id] 3456

Produkt Lænestol i formspændt krydsfiner
title [titel] Lænestol i formspændt krydsfiner – valnød
id [id] 1a2b3c-wal
color [farve] valnød
material [materiale] krydsfiner
item_group_id [varegruppe_id] 1a2b3c

Produkt Lænestol i formspændt krydsfiner
title [titel] Lænestol i formspændt krydsfiner – aske
id [id] 1a2b3c-ash
color [farve] aske
material [materiale] krydsfiner
item_group_id [varegruppe_id] 1a2b3c
Makeup

Makeupprodukter kan indsendes som varianter. Hvis makeup f.eks. fås i flere farver, kan du indsende hver farve som en variant ved at bruge den samme værdi for item_group_id [varegruppe_id].

Produkt Flydende foundation
title [titel] Flydende foundation – beige
id [id] 0987-b
color [farve] beige
item_group_id [varegruppe_id] 0987

Produkt Flydende foundation
title [titel] Flydende foundation – medium beige
id [id] 0987-bmed
color [farve] medium beige
item_group_id [varegruppe_id] 0987