id [id]: Definition

Brug attributten id [id] til entydigt at identificere hvert enkelt produkt. Id'et vil ikke blive vist til brugere, der ser dine annoncer. Men du kan bruge id'et til at søge efter dit produkt, afgive bud og kontrollere et produkts annonceeffektivitet. Vi anbefaler, at du bruger dit produkts varenummer til denne værdi.

Hvornår de kan bruges

Obligatorisk for alle produkter

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at vi forstår de data, du indsender.

Type Unicode-tegn (Anbefalet: Kun ASCII): Alfanumeriske, understregninger og bindestreger
Grænser 1-50 tegn
Gentaget felt Nej
Schema.org-værdi
(Hvad er det?)
Product.sku, Type: Tekst

Filformat Eksempel på værdi
Tekstfeeds tddy123uk
XML-feeds <g:id>tddy123uk</g:id>
Content API v2 (JSON) "id": "tddy123uk"
Content API v2 (XML) <id>tddy123uk</id>

Retningslinjer

Følg disse retningslinjer for at sikre dig, at du indsender data af høj kvalitet for dine produkter og får annoncer med den højest mulige effektivitet.

Minimumskrav

Disse krav skal være opfyldt, for at der kan vises annoncer for dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Brug et unikt id for hvert produkt. Ved hjælp af id'et kan du og Google skelne mellem de enkelte produkter.
  • Brug et stabilt id for hvert produkt. Når du har tildelt et id til et produkt, skal du ikke ændre det. Kombineret med salgsland og sprog identificerer det valgte id produktet og hjælper os, når vi indhenter eventuelle produktspecifikke oplysninger. Det bruges også til at spore produktets annonceringshistorik i Merchant Center og Google Ads. Hvis du ændrer id'et, overskrives dit produkt og dets historik.
  • Brug det samme id for det samme produkt, der er målrettet mod forskellige lande eller forskellige sprog inden for samme land. Få flere oplysninger om sprogkrav.
    • Hvis du målretter mod et flersproget land, som f.eks. Schweiz, skal du bruge det samme id for et produkt, der er delt på hvert af de understøttede sprog, som f.eks. tysk, fransk og italiensk.
    • Hvis du målretter mod flere lande, som f.eks. USA og Canada, skal du bruge det samme id for et produkt, der er delt landene imellem.
  • Et id kan ikke gøres unikt alene ved at skelne mellem store og små bogstaver. Hvis du for eksempel indsender id'et abc123 for ét produkt og id'et ABC123 for et andet, kan de blive tolket som samme produkt nogle steder. Du skal i stedet bruge unikke kombinationer af bogstaver og tal til at skelne mellem produkterne.
  • Du må ikke genbruge det samme id for forskellige produkter. Eksempel:
    • Du må ikke genbruge et id for forskellige produkter i det samme salgsland eller på det samme sprog.
    • Du må ikke genbruge et id for produkter med varianter. Hver variant er et unikt produkt og skal bruge et unikt id.
    • Du må ikke genbruge et id, hvis du sælger "dagens tilbud". Id'er er knyttet til et produkt – ikke en kampagne.
    • Du må ikke genbruge et ID for nye produkter. Selv hvis du ikke længere sælger produktet, eller produktet ikke længere er på lager, skal du ikke bruge produktets id til andre produkter.
  • Undgå mellemrum. For mange mellemrum eller mellemrum før og efter id'et fjernes automatisk.
  • Du må ikke bruge ugyldige Unicode-tegn. Disse tegn tilføjes generelt i løbet af dine filers kodningsproces. For at undgå sådanne tegn skal du bruge UTF-8-kodning. For at undgå kodningsproblemer skal du indsende filer i et komprimeret format. Eksempler på ugyldige Unicode-tegn omfatter:
    • Kontroltegn (f.eks. U+200D)
    • Funktionstegn
    • Brugerdefinerede tegn
    • Surrogatpar
    • Ikke tildelte kodepunkter

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug varenumre som id, når det er muligt. Varenumre hjælper os med at forstå din landingssides struktur. Eftersom varenumre er unikke, kan de også hjælpe med at forhindre, at du ved et uheld genbruger id'er.

Eksempler

Produkt uden varianter
Produkt Android-bamse
id 01ABC
Produkt med varianter

Medtag et unikt id for hver variant af produktet. Hvis du f.eks. har et overordnet varenummer for et sæt bestående af fire varianter af det samme produkt, skal du angive det overordnede varenummer i attributten varegruppe_id og et unikt id baseret på det overordnede varenummer for attributten id.

Produkt Google Malibu-solbriller
color [farve] Rød
item_group_id [varegruppe_id] 12345
id [id] 12345-R

Produkt Google Malibu-solbriller
color [farve] Grøn
item_group_id [varegruppe_id] 12345
id [id] 12345-G

Produkt Google Malibu-solbriller
color [farve] Gul
item_group_id [varegruppe_id] 12345
id [id] 12345-Y

Produkt Google Malibu-solbriller
color [farve] Blå
item_group_id [varegruppe_id] 12345
id [id] 12345-B
Samme produkt indsendt til flere lande
Produkt Android-bamse
Salgsland USA
id [id] 01ABC

Produkt Android-bamse
Salgsland Canada
id [id] 01ABC