I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Varegruppe-id [item_group_id]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

An example ad showing a shoe with different color variants

Brug attributten 'varegruppe-id' [item_group_id] til at gruppere produktvarianter i dine produktdata. Varianter er en gruppe af lignende produkter, der kun adskiller sig fra hinanden på baggrund af produktoplysninger som størrelse [size], farve [color], materiale [material], mønster [pattern], aldersgruppe [age_group] og køn [gender].

Når du bruger et varegruppe-id [item_group_id] til at gruppere dine produkter, kan du sikre dig, at dit produkt og dets varianter vises til kunder som en gruppe i stedet for hver for sig.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

RequiredPåkrævet for gratis fortegnelser for produktvarianter

Required Påkrævet for Shopping-annoncer for produktvarianter, der er målrettet mod følgende lande:

• Brasilien
  • Frankrig
  • Tyskland
  • Japan
  • Storbritannien
  • USA

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender.

Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du skal indsende dine produktdata på engelsk

Type Unicode-tegn (anbefalet: Kun ASCII): Alfanumeriske, understregninger og bindestreger
Grænser 1-50 tegn
Gentaget felt Nej
Schema.org-ejendom
(Hvad er det?)

Product.inProductGroupWithID, Type: Text
ProductGroup.productGroupId
, Type: Text

Filformat Eksempel på værdi
Tekstfeeds AB12345
XML-feeds <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til ressourcen Content API for Shopping.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Indsend et unikt id for hvert produkt. Brug den samme værdi for varegruppe-id [item_group_id] for alle varianter af det samme produkt. En T-shirt fås f.eks. i 9 varianter: 3 størrelser (small, medium og large) og 3 farver (rød, blå og grøn). Indsend hver variant som et separat produkt (i alt 9 separate produkter), og indsend den samme værdi for attributten 'varegruppe-id' for hver for at angive, at disse er varianter af det samme produkt.
  • Hver enkelt særskilte varegruppe skal have en unik værdi for attributten 'varegruppe-id' [item_group_id].
    • Du må ikke antage, at forskel mellem store og små bogstaver gør 'varegruppe_id' [item_group_id] unikt. Værdierne "abc123" og "ABC123" fortolkes som det samme produkt.
    • Genbrug ikke det samme varegruppe_id for forskellige produkter.
  • Indsend en variantattribut sammen med attributten varegruppe_id. Når du indsender et varegruppe-id, skal du sørge for, at dine varianter bruger mindst én variantattribut, f.eks.: farve [color], mønster [pattern], materiale [material], aldersgruppe [age_group], køn [gender], størrelse[size].

• Brug de samme variantattributter for alle produkter med det samme varegruppe-id. Hvis du f.eks. indsender en kjole i 2 farver og 2 størrelser, skal der for hvert produkt, du indsender, angives en værdi for attributten farve [color] og attributten størrelse [size]. Du må ikke kun angive farven eller størrelsen for én kjole og så ikke angive disse to for de andre.

• Sørg for, at de produktoplysninger, der vises på din landingsside, stemmer overens med de værdier, som du angiver for hver attribut, f.eks. titel [title], farve [color], mønster [pattern], materiale [material], pris [price], tilgængelighed [availability] og billedlink [image_link]. Få flere oplysninger om krav til landingssider

Bedste praksis

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug det overordnede varenummer som varegruppe_id for alle varianter af det samme produkt. Du må ikke indsende et overordnet varenummer som et separat produkt. Hvis du gerne vil samle varianter i en gruppe ved hjælp af et overordnet varenummer, skal du bruge det overordnede varenummer som værdien for 'varegruppe-id' [item_group_id] for alle produkter i variantgruppen.

• Bland ikke attributterne 'varegruppe_id' [item_group_id] og 'id' [id] sammen. Brug attributten 'id' [ID] til unikt at identificere et enkelt produkt, og brug 'varegruppe-id' [item_group_id] til at gruppere flere produkter som varianter.
  • Indsend ikke en værdi for attributten 'varegruppe-id' [item_group_id], hvis dit produkt ikke er en variant. Hvis dit produkt ligner andre produkter, men ikke specifikt er en variant, skal du ikke indsende attributten 'varegruppe-id' [item_group_id]. Nogle eksempler på produkter, der ikke er varianter, omfatter et jakkesæt bestående af en jakke og bukser eller et sæt badtilbehør.

• Brug et stabilt 'varegruppe-id' [item_group_id] for hver gruppe af produktvarianter. Når du har tildelt et produkt et 'varegruppe-id' [item_group_id], skal du ikke ændre det. Hvis 'varegruppe-id' [item_group_id] ofte skiftes, kan det forårsage uoverensstemmelse i måden, hvorpå varianter grupperes og vises til brugerne.
  • Brug ikke attributten 'varegruppe-id' [item_group_id] til varianter, der ikke understøttes. Hvis dit produkt varierer i forhold til en ikke-understøttet attribut (f.eks. bilmærke og bilmodel), eller hvis dit produkt er en specialfremstillet "build-to-order"-vare med et stort antal varianter (mere end 30), skal du ikke bruge 'varegruppe-id' [item_group_id] til at angive dine varianter. Se den bedste praksis for indsendelse af ikke-understøttede varianter
  • Sørg for at have forskellige attributter for webadressen for landingssider (f.eks.link [link] ,mobillink [mobillink]) for hver variant, hvor hver webadresse bruger et forskelligt stisegment og/eller forskellige forespørgselsparametre, f.eks. "/t-shirt/green" eller "/t-shirt?color=green&size=small"
  • Læs artiklen Webadressestruktur i Search Central for at få vejledning i, hvordan du bedst strukturerer dit website og dine webadresser for varianter.
  • Du kan få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer schema.org-strukturerede data for varianter, i artiklen Produktvariant i Search Central.

Eksempler

Generelle eksempler

Green checkmark

Indsend variantdetaljer via variantattributter. Eksempel:

Produktdata for rød T-shirt med Google-logo, størrelse small

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – small – rød

Id [id]

12345-S-R

Farve [color]

Rød

Størrelse [size]

Lille

Link [link] https://example.com/shirt?color=red&size=small

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for blå T-shirt med Google-logo, størrelse medium

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – medium – blå

Id [id]

12345-M-B

Farve [color]

Blå

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=blue&size=medium

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Red X

Indsend ikke varianter uden variantattributter.

Beklædningsgenstande

Beklædningsgenstande fås typisk i varianter. Brug samme varegruppe-id [item_group_id] til hver variant. Her er et eksempel, der fås i 2 farver, der hver findes i 3 størrelser.

Bemærk! Attributten køn [gender] kan være obligatorisk alt efter det land, der målrettes mod, og er påkrævet for at variantattributter bliver vist nøjagtigt.

For dette eksempel ville du skulle indsende disse 6 varianter:

Produktdata for hvid Google-T-shirt med Google-logo, størrelse small

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – small – hvid

Id [id]

12345-S-W

Farve [color]

Hvid

Størrelse [size]

Lille

Link [link] https://example.com/shirt?color=shite&size=small

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for sort Google-T-shirt med Google-logo, størrelse small

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – small – sort

Id [id]

12345-S-B

Farve [color]

Sort

Størrelse [size]

Lille

Link [link] https://example.com/shirt?color=black&size=small

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for hvid Google-T-shirt med Google-logo, størrelse medium

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – medium – hvid

Id [id]

12345-M-W

Farve [color]

Hvid

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=medium

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for sort Google-T-shirt med Google-logo, størrelse medium

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – medium – sort

Id [id]

12345-M-B

Farve [color]

Sort

Størrelse [size]

Medium

Link [link] https://example.com/shirt?color=black&size=medium

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for hvid Google-T-shirt med Google-logo, størrelse large

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – large – hvid

Id [id]

12345-L-W

Farve [color]

Hvid

Størrelse [size]

Large

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for sort Google-T-shirt med Google-logo, størrelse large

Attribut

Værdi

Titel [title]

T-shirt med Google-logo – large – sort

Id [id]

12345-L-B

Farve [color]

Sort

Størrelse [size]

Large

Link [link] https://example.com/shirt?color=white&size=large

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Sko

Indsend sko på samme måde som andre beklædningsgenstande. Saml varianter af det samme produkt i en gruppe ved at føje det samme varegruppe-id [item_group_id] til hver variant.

Produktdata for blå, orange og grønne sko med lavt skaft, størrelse 8 (smal)

Attribut

Værdi

Titel [title]

Sko med lavt skaft – 8 smal

Id [id]

12460-8b-blu

Farve [color]

Blå/orange/grøn

Størrelse [size]

8B

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8B

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for blå, orange og grønne sko med lavt skaft, størrelse 8
Attribut Værdi

Titel [title]

Sko med lavt skaft – 8

Id [id]

12460-8-blu

Farve [color]

Blå/orange/grøn

Størrelse [size]

8

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Produktdata for sko med lavt skaft på blå/orange/grøn, 8 bred
Attribut Værdi

Titel [title]

Sko med lavt skaft – 8 – bred

Id [id]

12460-8w-blu

Farve [color]

Blå/orange/grøn

Størrelse [size]

8W

Link [link] https://example.com/shoes?color=bog&size=8W

Varegruppe-id [item_group_id]

12345

Elektronik

Elektronik kan indsendes som varianter. Hvis en telefon f.eks. er tilgængelig i flere farver, kan du indsende hver af dem som en variant ved at bruge den samme værdi for varegruppe-id [item_group_id].

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata for en blå Google Nexus 6, 32 GB, ulåst

Attribut

Værdi

Titel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – ulåst

Id [id]

2345-32gb-midblu

Farve [color]

Midnight Blue

Link [link] https://example.com/phone?color=mb

Varegruppe-id [item_group_id]

2345

Produktdata for en hvid Google Nexus 6, 32 GB

Attribut

Værdi

Titel [title]

Google Nexus 6 – 32 GB – Cloud White – med abonnement

Id [id]

2345-32gb-cldwh

Farve [color]

Cloud White

Link [link] https://example.com/phone?color=cw

Varegruppe-id [item_group_id]

2345

Møbler

Møbler kan indsendes som varianter. Hvis en sofa f.eks. er tilgængelig i flere typer tekstiler, kan du indsende hver af dem som en variant ved at bruge den samme værdi for varegruppe-id [item_group_id].

An illustration of a couch with product staging

Produktdata for mikrofibersofa fra midten af forrige århundrede, gult og gråt polkaprikket mønster

Attribut

Værdi

Titel [title]

Mikrofibersofa fra midten af forrige århundrede – polkaprikket mønster – gul og grå

Id [id]

3456-dot-yllw-gry

Farve [color]

Gul/grå

Materiale [material]

Ruskind

Link [link] https://example.com/sofa/yellowgray?material=suede

Varegruppe-id [item_group_id]

3456

Produktdata for mikrofibersofa fra midten af forrige århundrede, grønt læder

Attribut

Værdi

Titel [title]

Mikrofibersofa fra midten af forrige århundrede – læder – grøn

Id [id]

3456-lth-grn

Farve [color]

Grøn

Materiale [material]

Læder

Link [link] https://example.com/sofa/green?material=leater

Varegruppe-id [item_group_id]

3456

Produktdata for en valnøddefarvet lænestol i formspændt krydsfiner

Attribut

Værdi

Titel [title]

Lænestol i formspændt krydsfiner – valnød

Id [id]

1a2b3c-wal

Farve [color]

Valnød

Materiale [material]

Krydsfiner

Link [link] https://example.com/chair?color=walnut&material=plywood

Varegruppe-id [item_group_id]

1a2b3c

Produktdata for en askefarvet lænestol i formspændt krydsfiner

Attribut

Værdi

Titel [title]

Lænestol i formspændt krydsfiner – ask

Id [id]

1a2b3c-ash

Farve [color]

Ask

Materiale [material]

Krydsfiner

Link [link] https://example.com/chair?color=ash&material=plywood

Varegruppe-id [item_group_id]

1a2b3c

Makeup

Makeupprodukter kan indsendes som varianter. Hvis makeup f.eks. fås i flere farver, kan du indsende hver farve som en variant ved at bruge den samme værdi for varegruppe-id [item_group_id].

Produktdata for beige flydende foundation

Attribut

Værdi

Titel [title]

Flydende foundation – beige

Id [id]

0987-b

Farve [color]

Beige

Link [link] https://example.com/makeup/beige

Varegruppe-id [item_group_id]

Produktdata for flydende foundation, beige/medium

Attribut

Værdi

Titel [title]

Flydende foundation – medium beige

Id [id]

0987-bmed

Farve [color]

Medium beige

Link [link] https://example.com/makeup/beige-medium

Varegruppe-id [item_group_id]