Aktivera eller inaktivera en tjänst för Google Workspace-användare

Som administratör kan du styra vem som kan använda vilka Google-tjänster. Aktivera eller inaktivera tjänsten för dessa personer på Googles administratörskonsol. När användare loggar in på sitt konto ser de enbart de tjänster som är aktiverade för dem.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Innan du börjar

Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för vissa användare har du följande alternativ:

Aktivera eller inaktivera en tjänst för alla användare i organisationen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avTjänstens status.
  3. Klicka på tjänsten som du vill aktivera eller inaktivera.
  4. Klicka på Tjänststatus.
  5. Klicka på På för alla eller Av för alla och klicka sedan på Spara.

Alternativ 1: Styr åtkomsten för organisationsenheter

Det enklaste sättet att aktivera eller inaktivera en tjänst för vissa användare är att använda organisationsenheter. Låt säga att du bara vill att marknadsföringsteamet ska använda YouTube. Skapa en organisationsenhet för Marknadsföring och en annan för alla andra. Låt då YouTube vara aktiverat för Marknadsföring och inaktivera det för de andra. Mer information finns i Så här fungerar organisationsstrukturen.

Klicka på namnet på den tjänst som du vill läsa mer om (administratörskonto krävs).

Google Workspace

Tilläggstjänster från Google

Google Workspace Marketplace-appar

Alternativ 2: Anpassa åtkomsten med grupper

Om du redan använder organisationsenheter för att styra andra inställningar för användare kanske du i stället vill styra tjänståtkomsten med hjälp av grupper. På så sätt kan du styra åtkomsten för alla användargrupper, oavsett organisationsstruktur. Mer information finns i Anpassa tjänståtkomst med grupper.

Relaterade ämnen