I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Tilgængelighed [availability]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Brug attributten tilgængelighed [availability] til at fortælle brugerne og Google, om du har et produkt på lager.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

Required Obligatorisk for alle produkter.

Du kan vælge imellem disse understøttede værdier:

• På lager [in_stock]
    • Du accepterer ordrer på dette produkt og kan levere det. Du er sikker på, at produktet sendes (eller er på vej til kunden) inden for overskuelig tid, fordi det er tilgængeligt til salg. Du kan levere produktet til alle de steder, som du understøtter i dine produktdata og forsendelse.
  • Ikke på lager [out_of_stock]
    • Du accepterer ikke ordrer på dette produkt, eller produktet kan ikke købes.
  • Forudbestil [preorder]
    • Du accepterer ordrer på dette produkt, men det er ikke i handlen endnu. Du skal indsende attributten tilgængelighedsdato [availability_date] for at vise, hvornår produktet forventes klar til levering.
  • I restordre [backorder]
    • Produktet er ikke tilgængeligt i øjeblikket, men du tager imod ordrer på det, og det bliver afsendt, når det er tilgængeligt igen. Du skal indsende attributten tilgængelighedsdato [availability_date] for at indikere, hvornår varen afsendes.
Bemærk! Værdien forudbestil [preorder] skal kun bruges til nye produkter, der endnu ikke har været i handelen. Hvis der er tale om eksisterende produkter, som bare ikke er på lager lige nu, og som du tager imod ordrer på, skal du i stedet bruge i restordre [backorder].

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender.

Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du indsender dine produktdata på engelsk

Understøttede værdier
  • in_stock
  • out_of_stock
  • preorder
  • backorder
Gentaget felt Nej
Schema.org-ejendom
(Hvad er det?)

Offer.availability, Type: ItemAvailability

Sådan tilknyttes Merchant Center-værdier:

• in_stock: InStock, LimitedAvailability, OnlineOnly
  • out_of_stock: Discontinued, InStoreOnly, OutOfStock, SoldOut
  • preorder: PreOrder, PreSale
  • backorder: BackOrder
Filformat Eksempel på værdi
Tekstfeeds

in_stock

XML-feeds <g:availability>in_stock</g:availability>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til ressourcen Content API for Shopping.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om det på din Merchant Center-konto.

• Angiv produkttilgængeligheden på din landingsside. Få flere oplysninger om krav til landingssider
  • Match din produkttilgængelighed med forsendelse på din konto.
    • Send produktet til alle de steder, som du understøtter i dine produktdata og forsendelse. På den måde stemmer den tilgængelighed, som brugerne ser, overens med det, du indsender.
    • Match den tilgængelighed, der er angivet i dine produktdata, med den tilgængelighed, der er angivet på dine landingssider og betalingssider. Når brugerne kommer til dit website, forventer de at se samme tilgængelighed på din landingsside og under betalingen, som er angivet i dine produktdata. En almindelig uoverensstemmelse i tilgængeligheden er, at dine forsendelsesindstillinger ikke afspejler dine leveringslokationer korrekt.
    • Sørg for, at produktet kan sendes, ikke kun afhentes i butik. Afhentning i butik understøttes ikke i øjeblikket, undtagen i Argentina og Chile.
  • Angiv de mest opdaterede data. Dine produkters tilgængelighed og priser kan ændre sig ofte. Få flere oplysninger om vedligeholdelse af produktdata i høj kvalitet
  • Indsend attributten tilgængelighedsdato [availability_date], hvis du indsender preorder som værdi for tilgængelighed.
Bemærk! Føj tilgængelighedsdatoen til produktets landingsside, så den er tydelig for dine kunder (f.eks. "6. maj 2023"). Hvis du ikke kan angive en nøjagtig dato, kan du bruge en anslået dato (f.eks. "maj 2023").

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Når dit produkt er midlertidigt utilgængeligt i det land, der målrettes mod, og du ikke accepterer ordrer på det, skal du angive attributten tilgængelighed [availability] som out_of_stock. Hvis vi konstaterer, at et produkt står som "ikke på lager" på din landingsside eller ved betaling, men attributten tilgængelighed er angivet som in_stock i dine produktdata, afviser vi produktet.
  • Angiv ikke attributten tilgængelighed som out_of_stock, når du planlægger et driftsstop for at vedligeholde websitet eller er på ferie. Brug i stedet attributten udelukket destination [excluded_destination]. Ved at bruge denne bedste fremgangsmåde undgår du unødvendige afvisninger på din konto, og dine produkter vises hurtigere igen, end hvis de var blevet afvist.
  • Undlad at bruge out_of_stock, når du ikke vil have, at dit produkt skal vises. Hvis produktet er tilgængeligt, men du vil stoppe visningen af produktet på bestemte destinationer, kan du bruge attributten ekskluderet destination [excluded_destination] eller pause [pause]. Du kan f.eks. deaktivere visning af dit produkt i Shopping-annoncer, men stadig vise dine produkter via andre formater såsom gratis fortegnelser. Hvis vi konstaterer, at et produkt står som på lager på din landingsside eller ved betaling, men attributten tilgængelighed er angivet som out_of_stock i dine produktdata, afviser vi produktet.
  • Sæt dit produkt midlertidigt på pause. Hvis du vil stoppe med at vise dit produkt i annoncer eller gratis fortegnelser i op til 14 dage med muligheden for hurtig genaktivering, skal du bruge attributten pause [pause].
  • Angiv ikke attributten tilgængelighed som out_of_stock for produkter, som du ikke længere sælger. Fjern eventuelle udgåede produkter fra dine produktdata.
  • Overvej at bruge automatisk opdatering af varer for at undgå uoverensstemmelser i tilgængelighed. Automatisk opdatering af varer er en funktion, der bruger din landingssidestatus til automatisk at opdatere dine produktdata, så afvisninger undgås.

Eksempler

Produktet er klar til salg

An illustration of an android plush

Produktdata for en Android-bamse, der kan købes
    Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] in_stock

Varelageret er løbet tør

An illustration of an android plush

Produktdata for en Android-bamse, der ikke er på lager
    Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] out_of_stock

Varelager i restordre

An illustration of an android plush

Produktdata for en Android-bamse, der er i restordre
    Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] backorder
    Tilgængelighedsdato [availability_date] 2021-05-24T13:00-0800

Undgå midlertidigt, at et produkt vises på Google

Hvis du midlertidigt vil stoppe med at vise et produkt på Google, men stadig har det markeret som "på lager" på din landingsside, kan du bruge attributten udelukket destination [excluded_destination]. Dette giver dig mulighed for at styre, hvor dit produkt vises.

Hvis du vil stoppe med at vise dit produkt i annoncer i op til 14 dage med muligheden for hurtig genaktivering, skal du bruge attributten pause [pause].

An illustration of an android plush

Produktdata for et Android-tøjdyr, der er på lager og vises som "på lager" på landingssiden

Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] in_stock
    Udelukket destination [excluded_destination] Shopping_ads*
    Vist i Shopping-annoncer? Nej
    Vist i gratis fortegnelser? Ja

Produktdata for et Android-tøjdyr, der er på lager og vises som "på lager" på landingssiden

Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] in_stock
    Udelukket destination [excluded_destination] Free_listings
    Vist i Shopping-annoncer? Ja
    Vist i gratis fortegnelser? Nej

Produktdata for et Android-tøjdyr, der er på lager, men hvor visningen i annoncer er sat på pause i 14 dage eller mindre
    Attribut Værdi
    Tilgængelighed [availability] in_stock
    'Pause' [pause] ads

*Bemærk! Ekskluder alle destinationer, som du ikke vil bruge. Få flere oplysninger om attributten til produktdata excluded_destination

Varianter

Hvis dit produkt leveres i flere farver eller størrelser, kan tilgængeligheden også variere for hver af disse varianter. Eksempel:

Et eksempel på annoncer uden pladsholderbilleder

Produktdata for en grøn Google-T-shirt i str. small, der koster 109,90 DKK
    Attribut Værdi

Titel [title]

Google-T-shirt – grøn – small

Pris [price]

109.90 DKK

Tilgængelighed [availability]

in_stock

'Farve' [color]

Grøn

Størrelse [size]

S

Id [id]

9876-S-GRN

Varegruppe-id [item_group_id]

9876

Produktdata for en blå Google-T-shirt i str. small, der koster 109,90 DKK
    Attribut Værdi

Titel [title]

Google-T-shirt – blå – small

'Pris' [price]

109.90 DKK

Tilgængelighed [availability]

in_stock

'Farve' [color]

Blå

Størrelse [size]

S

Id [id]

9876-S-BLU

Varegruppe-id [item_group_id]

9876

Produktdata for en gul Google-T-shirt i str. small, der koster 109,90 DKK
    Attribut Værdi

Titel [title]

Google-T-shirt – gul – small

'Pris' [price]

109.90 DKK

Tilgængelighed [availability]

out_of_stock

'Farve' [color]

Gul

Størrelse [size]

S

Id [id]

9876-S-YELLOW

Varegruppe-id [item_group_id]