I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

'Billedlink' [image_link]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Medtag webadressen for dit primære produktbillede med attributten billedlink [image_link]. Dette billede vises til potentielle kunder i annoncer og gratis fortegnelser for dit produkt.

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

Required Påkrævet for alle produkter

Hvis du har flere forskellige billeder af produktet, skal du indsende det primære billede vha. attributten billedlink [image_link] og medtage alle andre billeder i attributten link til ekstra billede [additional_image_link].

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender. Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du skal indsende dine produktdata på engelsk.

Type Webadresse (inkl. http eller https), kun ASCII-tegn, i overensstemmelse med RFC 3986
Grænser 1-2.000 tegn
Understøttede filformater

JPEG (.jpg/.jpeg), WebP (.webp), PNG (.png), GIF (.gif), BMP (.bmp) og TIFF (.tif/.tiff)

Filtypenavnet for dette billede skal svare til dets format.

Gentaget felt Nej
Schema.org-ejendom (Hvad er det?) Product.image, Type: URL
Filformat Eksempel på post
Tekstfeeds

XML-feeds <g:image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:image_link>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til ressourcen Content API for Shopping.

Retningslinjer for webadresser

Følg disse retningslinjer for at sørge for, at dit billedes webadresse er formateret, så vi kan forstå den.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om det på din Merchant Center-konto.

• Brug en webadresse, der fører hen til et billede i et understøttet filformat.
  • Start med http eller https, og sørg for at overholde RFC 3986. F.eks.: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Udskift symboler eller mellemrum med webadressekodede enheder. Hvis din webadresse f.eks. indeholder et &-tegn ( & ), skal du udskifte det med %26. Hvis din webadresse indeholder et komma ( , ), skal du erstatte det med %2C.
  • Sørg for, at din webadresse kan crawles af Google. Du skal f.eks. sikre dig, at din robots.txt-fil er konfigureret korrekt. Få flere oplysninger om robots.txt-filer.
  • Indsend kun én værdi. Der accepteres kun én værdi for denne attribut, og eventuelle efterfølgende indsendelser ignoreres. Hvis du vil indsende flere billeder, kan du gøre det ved hjælp af attributten link til ekstra billede [link_til_ekstra_billede] nederst til højre.

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug en stabil webadresse. Den webadresse, du medtager, bør ikke ændres, medmindre dit billede flyttes eller udskiftes. Du bør f.eks. ikke bruge webadresser med tidsstempler eller dele, der kan ændre sig, hver gang du indsender dine produktdata. Når du ændrer din webadresse, skal dit billede gennemgås og evalueres. Denne proces kan belaste dine servere unødigt.
  • Giv Google besked, hvis du har tilføjet eller opdateret et billede, så vi kan crawle billedet og sørge for at få det vist i dine annoncer og gratis fortegnelser så hurtigt som muligt.
    • Tilføj et billede for et nyt produkt. Før du indsender nye produkter, skal du teste nogle af dine billedlinks ved hjælp af værktøjet til undersøgelse af webadresser, som er tilgængeligt via Google Search Console. Hvis du indsender en masse nye produkter, kan brugen af dette værktøj på et par links hjælpe dig med at opdage problemer, før du indsender produktdata. Når du har indsendt dine produktdata, bliver billedet typisk crawlet inden for 3 dage. Få flere oplysninger om værktøjet til undersøgelse af webadresser.
    • Skift et billede for et eksisterende produkt. Hvis du har brug for at ændre et billede af et eksisterende produkt, skal du indsende en ny webadresse for det nye billede. Når du indsender en ny webadresse, bliver billedet gennemgået inden for 3 dage. Husk, at hvis du ændrer billedet, men beholder den samme webadresse, kan det tage op til 6 uger at registrere ændringen og crawle det nye billede igen.
  • Aktivér automatiske billedforbedringer. Google tilbyder værktøjer, der automatisk kan forbedre dine billeder, hvilket kan forhindre afvisning af varer. Prøv at se, om dette værktøj passer godt til din konto.

Retningslinjer for billeder

Følg disse retningslinjer for at sikre dig, at dit billede opfylder vores krav og er optimeret til den bedste effektivitet.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, bliver dit produkt ikke godkendt, og du vil blive underrettet om dette i sektionen Diagnostik på din Merchant Center-konto.

Green checkmark

Disse krav til billedstørrelse skal opfyldes:

• Billeder, der ikke er af beklædningsprodukter: Mindst 100 x 100 pixels
  • Billeder af beklædningsprodukter: Mindst 250 x 250 pixels
  • Ingen billeder større end 64 megapixels
  • Ingen billedfiler større end 16 MB

Resultatet vil være et billede af høj kvalitet, som viser dit produkt fra sin bedste side. Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi ikke kan acceptere billeder, der ikke opfylder kravet:

An example ad with a fuzzy image

Green checkmark

Gengiv hele produktet så nøjagtigt som muligt med minimal eller ingen produktopstilling. Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi ikke kan acceptere billeder, der ikke opfylder kravet:

An example ad with a cropped image

Bemærk! Hvis du planlægger at uploade et billede af et produkt i den originale emballage, skal du sørge for, at det tydeligt viser produktemballagen i flere dimensioner og ikke blot emballagens forside.
Green checkmark Sørg for, at dit billede viser alle produkter i pakken, hvis du har brugt attributten 'pakke' [is_bundle] til at identificere en pakke. På denne måde kan brugerne tydeligt se, hvad der følger med.

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Red X Brug ikke en pladsholder eller et billede, der ikke viser dit produkt. Brug attributten 'link til ekstra billede' [additional_image_link] til at indsende andre billeder, der kan være nyttige for brugerne såsom produktet fra andre vinkler eller billeder, der viser, hvad produktet kan. Pladsholdere gør det ikke tydeligt for brugerne, hvad de køber. Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi ikke kan acceptere billeder, der ikke opfylder kravet:

An example of an ad that contains a placeholder image

Red X Brug ikke et generisk billede, en grafik eller illustration, der ikke er det faktiske produktbillede. Du kan tilføje disse billedtyper vha. attributten link til ekstra billede [additional_image_link].
Green checkmark

Undtagelse: Et generisk billede, en grafik eller en illustration er tilladt for et produkt i disse kategorier:

• Isenkram (id: 632)
  • Køretøjer og dele (id: 888)
  • Software > Computersoftware (id: 313)

Illustrates an example of certain categories where you can include a generic image with measurements - in this case nail hardware

Red X Brug ikke et logo eller ikon i stedet for et egentligt produktbillede.
Green checkmark

Undtagelse: Softwarelogoer eller -ikoner kan repræsentere dit softwareprodukt i denne Google-produktkategori:

• Software > Computersoftware (id: 313)

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Red X Brug ikke et ensfarvet billede, som kun består af ét farvekvadrat.

An example of an ad with a pattern for an image

Green checkmark

Undtagelse: Et ensfarvet billede er tilladt for et produkt i disse Google-produktkategorier:

• Maling til køretøjer (id: 3812)
  • Maling, blæk og glasur til håndarbejde (id: 505378)
  • Forbrugsvarer til malerarbejde (id: 503740)

An example of an ad with an acceptable single color image in the paint shopping category

Red X

Brug ikke et billede, der indeholder promoverende elementer eller indhold, der dækker produktet. Eksempler på promoverende elementer kunne være:

• Opfordringer til handling, f.eks. køb
  • Servicerelaterede oplysninger, såsom udvidet garanti
  • Gratis forsendelse
  • Prisoplysninger
  • Salgsfremmende adjektiver, f.eks. bedst, billig
  • Stand eller kompatibilitet, f.eks. ny, todelt, fleksibel
  • Overlejret indhold, f.eks. vandmærker, brandnavne, logoer
  • Stregkoder
  • Brand-/producent-/forhandlernavn
  • Brand-/producent-/forhandlerlogo

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi ikke kan acceptere billeder, der ikke opfylder kravet:

An example of an ad with a promotional element

Red X

Brug ikke et billede med ramme. For at sikre, at dit billede kan fungere sammen med flere forskellige designelementer, skal du ikke medtage rammer omkring dit billede. Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi ikke kan acceptere billeder, der ikke opfylder kravet:

Another example of an ad with a promotional element

Red X

Alle billeder, der er oprettet med generativ AI, skal indeholde metadata, der angiver, at billedet er AI-genereret (f.eks. metadatatagget IPTC DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Undlad at fjerne indlejrede metadatatags som f.eks. IPTC DigitalSourceType fra billeder, der er oprettet ved hjælp af generative AI-værktøjer, f.eks. Project Studio. Følgende IPTC NewsCodes angiver den type digitale kilde, der blev brugt til at oprette billedet, og bør bevares:

• TrainedAlgorithmicMedia: Billedet blev oprettet ved hjælp af en model, der blev trænet med samplet indhold.
  • CompositeSynthetic: Billedet er en sammensætning, der indeholder syntetiske elementer.
  • AlgorithmicMedia: Billedet blev oprettet udelukkende af en algoritme, der ikke er baseret på samplet indlæringsdata (f.eks. et billede, som er oprettet af software ved hjælp af en matematisk formel).

Bedste praksis

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

Green checkmark Brug et billede, der tydeligt viser det hovedprodukt, der sælges. Eventuelle ekstra visninger af produktet kan indsendes vha. attributten 'link til ekstra billede' [additional_image_link].

Et eksempel, der viser, hvordan ekstra billeder kan vises sammen med det primære billede

Green checkmark

Indsend et unikt billede, der repræsenterer de karakteristiske detaljer for hver variant. Du sælger f.eks. en sofa i to varianter, den ene er grøn, og den anden er blå. Du indsender den første variant, grøn, med et billede af den grønne sofa. Du indsender den anden variant, blå, med et billede af den blå sofa. Den grønne sofa skal ikke bruge et billede af den blå sofa og omvendt.

An illustration of a couch with product staging

• Vis den korrekte variant. Match det billede, du indsender, med det produkt, du sælger, og sørg for, at dit billede viser farve, mønster og materiale korrekt (hvis det er relevant). Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler, at du viser den korrekte variant.

An example of an image in the product data that doesn't match what's on the landing page

• For varianter, der er baseret på farve, skal du kun vise én variant. Brug ikke et billede, der viser flere varianter.
  • Vis det korrekte billede. Brug ikke et billede, som viser et produkt, der ikke er specialfremstillet, hvis du annoncerer for et specialfremstillet produkt og omvendt. Få flere oplysninger om bedste praksis for specialfremstillede produkter.
Green checkmark

Sørg for størst mulig effektivitet ved at bruge billeder af højeste kvalitet. Indsend det største billede i den højeste opløsning, du har af produktet i fuld størrelse. Billedfilen må være op til 64 megapixels og 16 MB. Vi anbefaler billeder på mindst 1500 x 1500 pixels.

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with a low resolution image

Green checkmark

Indram dit produkt i billedområdet, så det ikke fylder mindre end 75 %, men ikke mere end 90 % af det fulde billede.

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler dette:

An example of an ad with an image that's too small

Green checkmark

Brug en ensfarvet hvid eller gennemsigtig baggrund. Disse baggrundsfarver sikrer, at dit billede kan fungere sammen med flere forskellige designelementer.

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler dette:

An example showing how different backgrounds can be distracting

Bemærk! Hvis du bruger Product Studio til at generere en baggrund til dit billede, anbefaler vi, at du uploader det pågældende billede som et ekstra billede eller et livsstilsbillede.
Green checkmark Indsend billeder af personer, der er iført dine produkter, for tøj (beklædning). Hvis du bruger et billede, der viser hele kroppen, skal du undgå at beskære modellens hoved eller fødder. Hvis du sælger ét stykke tøj, f.eks. en bluse, skal du sørge for, at dit produkt er i fokus på billedet, så kunderne er helt med på, hvad du sælger. Ved produkter, der ikke er tøj, som f.eks. sko, håndtasker eller tilbehør, skal du vise dem alene på dine primære billeder og på en model på dine ekstra billeder.

Du opnår størst mulig effektivitet ved at uploade billeder af personer, der er iført dine produkter.

Green checkmark Vis en enkelt produktenhed. Hvis du bruger attributten 'multipack' [multipack], bør det primære billede være af en enkelt enhed. Du kan medtage yderligere billeder ved hjælp af attributten 'link til ekstra billede' [additional_image_link].

An illustration showing a single unit of a product rather than multiple

Green checkmark Husk, at vi muligvis beskærer dit billede automatisk, mens vi eksperimenterer med de bedste visningsmuligheder for dit produkt. Formålet med beskæringen er at fokusere billedet mere på produktet.
Red X

Medtag ikke produkter, der ikke sælges sammen med hovedproduktet. Hvis du f.eks. sælger et par sko, skal du ikke medtage andet tilbehør, som f.eks. et par briller, en håndtaske eller en kjole på billedet, medmindre produkterne sælges sammen.

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with too many things in the product image

Red X

Indsend ikke opskalerede billeder eller miniaturebilleder.

Her er et eksempel, der viser, hvorfor vi anbefaler dette:

An example ad with a low resolution image

Eksempler

Varianter

For produkter med varianter skal du indsende det rigtige billede for hver variant, så dine brugere er sikre på, hvad de klikker på.

An example ad showing a shoe with different color variants

Produktdata for blå og orange Google-sko, til mænd, størrelse 8 (US)
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 8, blå og orange

Farve [color]

blå/orange/lilla

'Størrelse' [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989
Produktdata for grønne og brune Google-sko, til mænd, størrelse 41
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 8, grønne og brune

Farve [color]

grøn/brun

'Størrelse' [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-grn_brn-M-8-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989
Produktdata for sorte og hvide Google-sko, til mænd, størrelse 41
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 8, sorte og hvide

Farve [color]

sort/hvid

'Størrelse' [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-blk_wht-M-8-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989

Varianter, der ser ens ud

Hvis dit produkt kun varierer i størrelse, men alle størrelser grundlæggende ser ens ud, kan du bruge det samme billede for alle varianter. Du skal stadig sende brugerne videre til den specifikke landingsside for den enkelte variant ved hjælp af attributten link [link].

An illustration of a shoe

Produktdata for blå og orange Google-sko, til mænd, størrelse 8 (US)
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 8, blå og orange

Farve [color]

blå/orange/lilla

'Størrelse' [size]

8

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-blu_or-M-8-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989
Produktdata for blå og orange Google-sko, til mænd, størrelse 9 (US)
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 9, blå og orange

Farve [color]

blå/orange/lilla

'Størrelse' [size]

9

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-blu_or-M-9-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989
Produktdata for blå og orange Google-sko, til mænd, størrelse 10 (US)
Attribut Værdi

Billedlink

[image_link]

Titel [title]

Originale Google-sko, til mænd, størrelse 10, blå og orange

Farve [color]

blå/orange/lilla

'Størrelse' [size]

10

Størrelsessystem

[size_system]

US
'id' [id] 8989-blu_or-M-10-US

Varegruppe-id

[item_group_id]

8989
Softwareabonnement

For softwareabonnementer kan du enten indsende et generisk billede af kassen med software, som du f.eks. ville indsende for en fysisk version af softwaren i en kasse, eller du kan indsende et logo.

An example of a company logo, in this case the "Google" logo

Produktdata for Google Security Software koster 299,00 DKK
Attribut Værdi

Titel [title]

Google Security Software Basic Edition (1-års abonnement)
Pris [price] 299,00 DKK

'Google-produktkategori'

[google_product_category]

Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware
Brand [brand] Google
MPN [mpn] 123GOOGLE432
GTIN [gtin] 1234567890123
'id' [id] G-ABC123
Forsendelse [shipping] 0.00 DKK
Billedlink [image_link] http://www.example.com/software-logo.jpg