I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

'Id' [id]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Brug attributten id [id] til entydigt at identificere hvert enkelt produkt. Id'et bliver ikke vist til kunder, der ser dine produkter online. Men du kan bruge id'et til at søge efter dit produkt, afgive bud og tjekke et produkts effektivitet. Vi anbefaler, at du bruger dit produkts varenummer til denne værdi.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

Required Påkrævet for alle produkter

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender. Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du skal indsende dine produktdata på engelsk.

Type

Unicode-tegn (anbefalet: Kun ASCII): Alfanumeriske, understregninger og bindestreger

Grænser

1-50 tegn

Gentaget felt

Nej

Schema.org-ejendom

(Hvad er det?)

Produktvarenummer, type: Tekst

Filformat

Eksempel på værdi

Tekstfeeds

tddy123uk

XML-feeds

<g:id>tddy123uk</g:id>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til ressourcen Content API for Shopping.

Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om det på din Merchant Center-konto.

• Indsend et unikt id for hvert produkt.
  • Brug et stabilt id for hvert produkt. Når du har tildelt et id til et produkt, skal du ikke ændre det. Kombineret med sprog og det land, der målrettes mod, identificerer det valgte id produktet og hjælper Google med at indhente eventuelle produktspecifikke oplysninger. Det bruges også til at spore produktets effektivitetshistorik i Merchant Center og Google Ads. Hvis du ændrer id'et, overskrives dit produkt og dets historik.
  • Brug det samme id for det samme produkt, der er målrettet mod forskellige lande eller forskellige sprog inden for samme land. Få flere oplysninger om sprogkrav.
    • Hvis du målretter mod et flersproget land, som f.eks. Schweiz, skal du bruge det samme id for et produkt, der er delt på hvert af de understøttede sprog, som f.eks. tysk, fransk og italiensk.
    • Hvis du målretter mod flere lande, som f.eks. USA og Canada, skal du bruge det samme id for et produkt, der er delt landene imellem.
  • Brug ikke skelnen mellem store og små bogstaver til at gøre id'er unikke. Selvom der er forskel på produkt-id'er i Merchant Center, kan der være tilfælde, hvor to produkter med produkt-id'er, der kun er forskellige i kraft af hhv. store og små bogstaver, bliver fortolket som det samme produkt. Hvis du f.eks. indsender id'et "abc123" for ét produkt og id'et "ABC123" for et andet, kan disse tilbud blive forvekslet i Google Ads-filtreringen, eller der kan være problemer med at matche dem på tværs af supplerende og primære feeds. I stedet for at skelne mellem store og små bogstaver skal du bruge unikke kombinationer af bogstaver og tal til at differentiere produkter.
  • Du må ikke genbruge det samme id til forskellige produkter. Eksempel:
    • Du må ikke genbruge et id for forskellige produkter i det samme land, der målrettes mod, eller på det samme målgruppesprog.
    • Du må ikke genbruge et id for produkter med varianter. Hver variant er et unikt produkt og skal bruge et unikt id.
    • Du må ikke genbruge et id, hvis du sælger "dagens tilbud". Id'er knyttes til et produkt, ikke en kampagne.
    • Du må ikke genbruge et id til nye produkter. Selv hvis du ikke længere sælger produktet, eller produktet ikke længere er på lager, skal du ikke bruge produktets id til andre produkter.
  • Undgå blanktegn. For mange mellemrum eller mellemrum før og efter id'et fjernes automatisk.
  • Du må ikke bruge ugyldige Unicode-tegn. Disse tegn tilføjes generelt i løbet af dine filers kodningsproces. For at undgå sådanne tegn skal du bruge UTF-8-kodning. For bedre at undgå kodningsproblemer skal du indsende filer i et komprimeret format. Eksempler på ugyldige Unicode-tegn omfatter:
    • Kontroltegn (f.eks. U+200D)
    • Funktionstegn
    • Brugerdefinerede tegn
    • Surrogatpar
    • Ikke tildelte kodepunkter

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug varenumre som id'er, hvor det er muligt. Varenumre hjælper os med at forstå din landingssides struktur. Eftersom varenumre er unikke, kan de også hjælpe med at forhindre, at du ved et uheld genbruger id'er.
  • For køretøjsannoncer i Storbritannien er det bedste praksis, at attributten id er registreringsnummeret på køretøjet (VRM, Vehicle Registration Mark/Number).

Eksempler

Produkt uden varianter

Produktdata for en Android-bamse

Attribut

Værdi

'Id' [id]

01ABC

Produkt med varianter

Medtag et unikt id for hver variant af produktet. Hvis du f.eks. har et overordnet varenummer for et sæt bestående af 4 varianter af det samme produkt, skal du indsende det overordnede varenummer som værdien for attributten varegruppe-id [item_group_id] og et unikt id baseret på det overordnede varenummer for attributten id [id].

Produktdata for røde Google Malibu-solbriller

Attribut

Værdi

'Farve' [color]

Rød

'Varegruppe-id' [item_group_id]

'Id' [id]

12345-R

Produktdata for grønne Google Malibu-solbriller

Attribut

Værdi

'Farve' [color]

Grøn

'Varegruppe-id' [item_group_id]

'Id' [id]

12345-G

Produktdata for gule Google Malibu-solbriller

Attribut

Værdi

'Farve' [color]

Gul

'Varegruppe-id' [item_group_id]

'Id' [id]

12345-Y

Produktdata for blå Google Malibu-solbriller

Attribut

Værdi

'Farve' [color]

Blå

'Varegruppe-id' [item_group_id]

'Id' [id]

12345-B

Samme produkt indsendt til flere lande

Produktdata for en Android-bamse, der sælges i USA

Attribut

Værdi

Målgruppeland

USA

'Id' [id]

01ABC

Produktdata for en Android-bamse, der sælges i Canada

Attribut

Værdi

Målgruppeland

Canada

'Id' [id]

01ABC