Sådan indsender du dine produktdata

Det er vigtigt for dine annoncers og gratis fortegnelsers effektivitet, at du indsender dine produktdata til Google i det korrekte format. Google bruger disse data til at oprette dine annoncer og fortegnelser og til at sikre, at de matches med de rigtige forespørgsler. Du kan se en komplet liste over de tilgængelige attributter i specifikationen for produktdata.

Du kan uploade dine produktdata på flere forskellige måder, bl.a. via regneark, feeds og Content API. For hver af disse og for hvert produkt, du vil have med, skal du tilføje værdier for de påkrævede og relevante attributter.

Sådan indsender du attributter og underordnede attributter

Hver produktattribut (og den pågældende attributs underordnede attributter) har et beskrivende navn og et teknisk navn. Det tekniske navn vises altid i parentes og kan indeholde understregninger (f.eks. [subscription_cost]).

På engelsk er de beskrivende og tekniske navne ofte identiske. Formateringen kan dog være forskellig. På alle andre sprog angives det beskrivende navn på det lokale sprog, mens det tekniske navn altid angives på engelsk.

Du skal angive attributter og underordnede attributter for produktdata på engelsk ved hjælp af deres tekniske navne, uanset salgslandet, sproget i dit feed eller det sprog, du har valgt til din Merchant Center-konto.

For nogle underordnede attributter skal du indsende navnet på attributten, navnet på underattributten samt værdien for den underordnede attribut. Hvis du f.eks. vil tilføje attributten 'forsendelse' [shipping] skal du først indsende attributtens tekniske navn (shipping), og derefter skal du i parentes tilføje de tekniske navne for de underordnede attributter, du vil indsende, adskilt af et kolon ( : ).

Det ser nogenlunde sådan her ud: shipping(country:postal_code:price).

Derefter skal du indsende en sekvens af attributværdier med de specifikke formateringskrav for hver af de underordnede attributter, f.eks. DK:7700:60.49 DKK.

Bemærk, at vi for visse attributter tidligere har accepteret oversatte attributnavne på et begrænset antal sprog. Dette gælder ikke nye attributter, og der er ingen garanti for, at de attributter, hvor oversatte navne tidligere blev accepteret, fortsat vil være understøttet på andre sprog end engelsk. Derfor anbefaler vi, at du indsender alle attributnavne på engelsk.

Sådan indsender du attributværdier

Der er forskellige formateringsregler for de værdier, du indsender for hver attribut, bl.a. regler angående typen og understøttede filformater samt forskellige begrænsninger. Du kan finde disse specifikationer i artiklerne for hver enkelt attribut. Nogle attributter, f.eks. attributten 'beskrivelse' [description], tillader alle strenge på alle sprog. Andre, f.eks. attributten 'stand' [condition], kræver, at du vælger en række foruddefinerede understøttede værdier, der skal indsendes på engelsk. For attributten 'stand' [condition] er disse værdier 'ny' new, 'renoveret' refurbished og 'brugt' used.

Når en attribut kræver understøttede værdier, f.eks. attributten 'stand' [condition], skal disse værdier indsendes på engelsk, uanset salgslandet, sproget i dit feed og det sprog, du har valgt til din Merchant Center-konto.

Sådan indsender du Google-produktkategorier

Attributten 'Google-produktkategori' [google_product_category] er en valgfri attribut, der definerer, hvor et produkt befinder sig i Googles klassifikation af produkter. Alle produkter tildeles automatisk en produktkategori, når de føjes til Merchant Center, men du kan bruge denne attribut til at tilsidesætte Googles automatiske kategorisering af visse produkter. Hvis dit produkt tilhører en Google-produktkategori, der kan være undtaget fra bestemte retningslinjer, kan det også være en god idé at sikre dig, at produktkategorien er korrekt

Hvis du vil bruge denne attribut, skal du angive enten det numeriske id eller hele stien til produktkategorien, som er defineret i Googles klassifikation. Du skal ikke angive både stien og id'et. Google-produktkoderne er tilgængelige på mange sprog, men ikke alle.

Hvis klassifikationen af produktkoder ikke er tilgængelig på dit sprog, skal du bruge de engelske værdier eller et numerisk id.

Du kan downloade en liste over Google-produktkategorierne på to måder:

Eksempler

Attribut

Attribut Indsend attribut som
'id' [id] id
'aldersgruppe' [age_group] age_group

Attribut med understøttede værdier

Attribut Eksempel på en værdi for attributten
'stand' [condition] new
'tilgængelighed' [availability] in_stock

Attribut med tekst i frit format

Attribut Eksempel på en værdi for attributten
'id' [id] _pixel_telefon_silver_32gb_12måneder_abonnement
'titel' [title] Google Pixel 5" 32 GB Very Silver (med abonnement)

Underordnet attribut

Attribut/underordnet attribut Indsend underattribut som
'forsendelse' [shipping]
  • 'land' [country]
country
  • 'postnummer' [postal_code]
postal_code
  • 'pris' [price]
price
  • 'korteste ekspeditionstid' [min_handling_time]
min_handling_time
  • 'minimum forsendelsestid' [min_transit_time]
min_transit_time

Underordnet attribut med understøttede værdier og værdier i frit format

Attribut/underordnet attribut Eksempel på en værdi for den underordnede attribut
'abonnementspris' [subscription_cost]
  • 'periode' [period]
month
  • 'periodelængde' [period_length]
12
  • beløb [amount]
500 DKK

Google-produktkategori

Du kan enten indsende det numeriske id eller hele stien til produktkategorien. Du skal ikke indsende begge. Hvis klassifikationen af produktkoder ikke er tilgængelig på dit sprog, skal du bruge de engelske værdier eller et numerisk id.

Hvis du angiver hele produktstien:

Attribut Eksempel på en værdi for attributten
'id' [id] fuglefoder_vilde_fugle_7kg
'titel' [title] Fuglefoder til vilde fugle fra Farmer's Delight
'google-produktkategori' [google_product_category] Dyr og tilbehør til kæledyr > Tilbehør til kæledyr > Tilbehør til fugle > Fuglefoder

Hvis du angiver det numeriske id:

Attribut Eksempel på en værdi for attributten
'id' [id] fuglefoder_vilde_fugle_7kg
'titel' [title] Fuglefoder til vilde fugle fra Farmer's Delight
'google-produktkategori' [google_product_category] 4990