Google-ominaisuuksien valinta Chromessa

Voit parantaa selailukokemustasi, kun synkronoit Chromen ja teet siitä oman näköisesi. Muokkaa asetuksia, jotta sivut latautuvat nopeammin, käytä hakujen automaattista täydennystä ja näe Chrome-tiedot kaikilla laitteillasi.

Synkronointiasetusten muuttaminen

Kun otat synkronoinnin käyttöön, kaikki profiilitietosi, kuten kirjanmerkit, historia ja salasanat tallennetaan Google-tilillesi. Chrome-tietosi näkyvät kaikilla laitteillasi.

Jos et halua synkronoida kaikkia tietoja, voit valita tallennettavat tiedot.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläosasta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Poista Synkronointi ja Google-palvelut käytöstä.
  5. Poista käytöstä kaikki data, jota et halua synkronoida tilillesi.

Chromen personoima selailukokemus

Kun selaat verkkoa, Chrome tekee esimerkiksi ehdotuksia sinua mahdollisesti kiinnostavista sivustoista. Kun otat synkronoinnin käyttöön, Chrome tekee sinulle personoidumpia ehdotuksia.

Jos et halua personoituja ehdotuksia, muuta synkronointi- ja muokkausasetuksiasi:

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläosasta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Poista Synkronointi ja Google-palvelut käytöstä.
  5. Poista Toiminnot ja vuorovaikutukset käytöstä.

Tietoa muista Google-palveluista

Lue lisää seuraavista personoimattomista palveluasetuksista ja valitse, mitkä haluat säilyttää.

• Täydennä automaattisesti hakuja ja URL-osoitteita: Nämä ehdotukset perustuvat verkkohakuihisi, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin. Jos oletushakukoneellasi on ehdotuspalvelu, Chrome saattaa lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin hakukoneelle.
  • Esilataa sivuja nopeuttaaksesi lataamista ja hakemista: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään.
  • Näytä ehdotuksia samankaltaisista sivuista, kun sivua ei löydy: Jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, sinulle näytetään ehdotuksia samankaltaisista sivuista. Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun verkko-osoitteen tarjotakseen sinulle ehdotuksia.
  • Selaussuoja: Saat ilmoituksen Chromen havaitessa, että pyytämäsi sivusto voi olla haitallinen. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa luettelossa olevaa kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lisätietoja Selaussuojasta
  • Auta kehittämään selaussuojaa: Chrome lähettää säännöllisesti joitain järjestelmän tietoja ja sivujen sisältöjä Googlelle, jotta olemme tietoisia näkemistäsi uhista. Chrome lähettää näitä tietoja myös aina käydessäsi epäilyttävällä sivustolla. Tutustu siihen, mitkä tiedot auttavat Chromea parantamaan huonojen latausten estämistä ja haittaohjelmien havaitsemista.
  • Auta parantamaan Chromen ominaisuuksia ja suorituskykyä: Jos annat Chromelle oikeuden lähettää käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle automaattisesti, autat meitä suunnittelemaan ominaisuuksien ja parannuksien tärkeysjärjestystä. Lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista
  • Paranna hakuja ja selausta: Jos annat Googlelle oikeuden kerätä anonymisoitua dataa avaamistasi sivustoista, autat meitä parantamaan Chromea ja selailukokemustasi. Chromen käyttö ja tilastot sisältävät esimerkiksi tietoja avaamistasi ja käyttämistäsi verkkosivustosta, jos Paranna hakuja ja selausta on otettu käyttöön.
  • Parannettu oikeinkirjoituksen tarkistus: Käytä Chromessa samaa oikolukutekniikkaa kuin Google Haussa. Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlelle.

Vastaavat aiheet

• Lue tietosuojailmoituksestamme, kuinka käsittelemme antamiasi tietoja.
  • Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja on voinut muuttaa joitain tietosuoja-asetuksia puolestasi. Tässä tapauksessa et voi muuttaa asetusta itse. Lisätietoja saat järjestelmänvalvojaltasi.