Selaaminen Chromella vierastilassa

Guest Modessa et näe muiden Chrome-profiilien tietoja etkä voi muuttaa niitä. Kun poistut Guest Modesta, selaustoiminta poistetaan tietokoneelta.

Guest Modesta on hyötyä, kun haluat

• antaa tietokoneesi lainaan toiselle henkilölle tai lainata itse jonkun tietokonetta
  • käyttää julkista tietokonetta esimerkiksi kirjastossa tai kahvilassa.

Jos haluat selata yksityisesti omalla tietokoneellasi, käytä incognito-tilaa. Näet tietosi ja asetuksesi, mutta selaushistoriaa ei tallenneta.

Guest Moden avaaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Valitse Avaa vierasikkuna.

Huom. Jos koneella on valvottu käyttäjä, Guest Mode ei ole käytettävissä, jos kaikki ei-valvotut profiilit on lukittu. Lue lisää profiilin lukitsemisesta.

Guest Moden sulkeminen

Valitse oikeasta yläreunasta Vierailija Guest Mode ja sitten Lopeta vierailijakäyttö.

Selaushistoria, evästeet ja sivuston tiedot poistetaan.

Muille käyttäjille näkyvät tiedot

Kun Guest Mode on käytössä, Chrome ei tallenna tietoja selaustoiminnastasi.

Seuraavat tahot voivat ehkä nähdä toimintasi:

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi.

Jos kirjaudut tilille käyttääksesi verkkopalvelua, esim. Gmailia, selaustoimintasi saatetaan tallentaa kyseisen tilin tunnistaville sivustoille.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita