Oletushakukoneen määrittäminen

Osoitepalkkia (omniboxia) on mahdollista käyttää hakukenttänä. Oletuksena käytettävä hakukone on Google, mutta oletushakukonetta on myös mahdollista vaihtaa.

Jos käytät hakukoneena tavallisesti Googlea, mutta oletushakukone vaihtuu yllättäen, tietokoneellasi voi olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Oletushakukoneen määrittäminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Hakukone-osioon ja klikkaa Osoitepalkissa käytetty hakukone ‑kohdan vierestä alanuolta Alanuoli.
  4. Valitse uusi oletushakukone.

Jos olet yrittänyt määrittää oletushakukoneen, mutta se ei onnistunut, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue ohjeita Chrome-asetusten palauttamiseen.

Muiden hakukoneiden lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Hakukone-osiosta Hallinnoi hakukoneita.
  4. Siirry Muut hakukoneet ‑kohtaan.
    • Lisääminen: Valitse Muut hakukoneet ‑kohdan oikealta puolelta Lisää. Täytä tekstikentät ja valitse Lisää.
    • Asettaminen oletushakukoneeksi: Valitse hakukoneen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Aseta oletukseksi.
    • Muokkaaminen: Valitse hakukoneen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse hakukoneen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista luettelosta.

Vinkkejä tekstikenttien täyttämiseen

Hakukone-kenttä

Anna hakukoneen tunniste tai nimi.

Avainsana-kenttä

Anna tekstitunniste, jolla haluat käyttää hakukonetta. Avainsanan avulla voit käyttää hakukonetta nopeasti osoitepalkin kautta.

URL-osoite jonka %s käytössä ennen hakua ‑kenttä

Anna hakukoneen tulossivun verkko-osoite ja korvaa hakukysely merkinnällä %s.

Tulossivun verkko-osoitteen löytäminen ja muokkaaminen:

1. Avaa hakukone, jonka haluat lisätä.
  2. Tee haku.
  3. Kopioi ja liitä hakutulossivun verkko-osoite URL-osoite-kenttään. Hakutulossivun osoite ei ole sama kuin verkkosivuston osoite.
    • Jos haet esimerkiksi sanalla jalkapallo, Googlen hakutulosten URL-osoite on http://www.google.com/search?q=jalkapallo.
  4. Kirjoita URL-osoitteen hakutermin tilalle %s.
    • Esimerkiksi Googlen hakutulossivun tapauksessa hakukoneen osoite olisi http://www.google.com/search?q=%s.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi valita oletushakukoneen tai hallinnoida hakukoneita puolestasi. Lisätietoja järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä