Tallennettujen salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi muistaa eri sivustojen salasanasi. Ota synkronointi käyttöön Chromessa, niin voit käyttää salasanojasi kaikilla laitteilla.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Anna lupa valitsemalla Tallenna.

• Jos haluat nähdä tallennettavan salasanan, valitse Esikatselu Esikatselu.
  • Jos sivulla on useita salasanoja, klikkaa alanuolta Alanuoli. Valitse salasana, jonka haluat tallentaa.
  • Jos käyttäjätunnus on tyhjä tai virheellinen, klikkaa tekstikenttää Käyttäjätunnus-kohdan vierestä. Kirjoita tallennettava käyttäjänimi.
  • Jos haluat tallentaa eri salasanan, klikkaa Salasana-ruudun vieressä olevaa tekstikenttää. Lisää salasana, jonka haluat tallentaa.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Siirry tietokoneella aiemmin avaamallesi sivustolle.
  2. Siirry sivuston kirjautumislomakkeeseen.
    • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
    • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.

Tallennettujen salasanojen katselu, poistaminen tai vieminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat.
  3. Katso, poista tai vie salasana:
    • Katsominen: Valitse sivuston oikealta puolelta Näytä salasana Esikatselu. Jos lukitset tietokoneesi salasanalla, sinua pyydetään antamaan tietokoneen salasana.
    • Poistaminen: Valitse sivuston oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista.
    • Vieminen: Valitse Tallennetut salasanat ‑kohdan oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Vie salasanoja.

Jos haluat poistaa kaikki tallennetut salasanat, poista selaustiedot ja valitse Salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome ehdottaa salasanojen tallentamista oletuksena. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat.
  3. Ota Tarjoa salasanojen tallentamista käyttöön tai poista se käytöstä.

Salasanaongelmien korjaaminen

Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.

Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Jos salasanat synkronoidaan, voit käyttää niitä Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Jos Chromen salasanojen synkronointi on käytössä, salasanat tallennetaan Google-tilillesi.

Muussa tapauksessa salasanat tallennetaan vain tietokoneesi Chromeen.