Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi tallentaa eri sivustojen salasanasi.

Lue, miten Chrome suojelee salasanojasi.

Lue lisää salasanojen laitepohjaisesta salauksesta.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Anna lupa valitsemalla Tallenna.

• Jos haluat nähdä tallennettavan salasanan, valitse Esikatselu Esikatsele.
  • Jos sivulla on useita salasanoja, klikkaa alanuolta Alanuoli. Valitse salasana, jonka haluat tallentaa.
  • Jos käyttäjätunnus on tyhjä tai virheellinen, klikkaa tekstikenttää Käyttäjätunnus-kohdan vierestä. Lisää käyttäjätunnus, jonka haluat tallentaa.
  • Jos haluat tallentaa eri salasanan, klikkaa Salasana-ruudun vieressä olevaa tekstikenttää. Lisää salasana, jonka haluat tallentaa.
Uuden salasanan lisääminen manuaalisesti
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten. Google Salasanat ja sitten Lisää.
  3. Lisää verkkosivusto, käyttäjätunnus ja salasana.
  4. Valitse Tallenna.
Vinkki: Jos olet kirjautunut Google-tilillesi tietokoneella, voit tallentaa salasanan Google-tilillesi tai paikallisesti laitteellesi.
Muistiinpanojen lisääminen tallennettuun salasanaan
Voit lisätä tallennettuun salasanaan muistiinpanoja, jos haluat muistaa tietoja tilistä tai tallentaa kirjautumistietoja. Kun lisäät muistiinpanon, sen suojaus on sama kuin salasanalla.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse Salasanat-kohdasta salasana, johon haluat lisätä muistiinpanon.
  4. Valitse Muokkaa.
  5. Kirjoita muistiinpanosi.
  6. Kun olet valmis, valitse Tallenna.
Tallennetulla salasanalla kirjautuminen
Jos tallensit salasanan Chromeen edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.
  1. Siirry tietokoneella aiemmin avaamallesi sivustolle.
  2. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
    • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
    • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.
Biometrisen todennuksen ja salasanojen käyttäminen

Kun biometrinen todennus on päällä, voit parantaa yksityisyyttä ja turvallisuutta täydentämällä salasanoja automaattisesti laitteen sormenjälkitunnistimella.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Näin voit laittaa biometrisen todennuksen päälle:
    • PC: Laita Käytä Windows Hellota salasanojen täyttämiseen päälle.
    • Mac: Laita Käytä TouchID:tä salasanojen täyttämiseen päälle.
  5. Vahvista valinta näytön ohjeiden mukaisesti.

Vinkkejä:

• Jos tietokoneessa on biometrisiä ominaisuuksia, voit käyttää biometristä todennusta myös
    • salasanojen näyttämiseen
    • salasanojen kopioimiseen
    • salasanojen muokkaamiseen.
  • Biometrinen todennus on oletuksena päällä.
Tallennettujen salasanojen näyttäminen, muuttaminen, poistaminen tai vieminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
    • Jos et löydä Salasanat-kuvaketta, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Näytä, muuta, poista tai vie salasanoja:
    • Näyttäminen: Valitse salasanan oikealta puolelta nuoli ja sitten Näytä salasana Esikatsele
    • Muokkaaminen: Valitse salasanan oikealta puolelta nuoli ja sitten Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse verkkosivuston oikeasta reunasta nuoli  ja sitten Poista.
    • Vieminen: Valitse vasemmalta Asetukset.
      • Valitse Vie salasanat ‐kohdasta Lataa tiedosto.

Jos haluat poistaa kaikki tallennetut salasanat, poista selausdata ja valitse Salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
    • Jos et löydä Salasanat-kuvaketta, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset.
  4. Laita Tarjoa salasanojen tallentamista päälle tai pois päältä.
Automaattinen kirjautuminen sivustoille ja sovelluksiin
Voit kirjautua automaattisesti sivustoille ja sovelluksiin, joihin olet tallentanut tietosi automaattisella kirjautumisella. Kun laitat automaattisen kirjautumisen päälle, sinun ei tarvitse vahvistaa käyttäjänimeäsi ja salasanaasi.
Jos haluat vahvistaa tallennetut tietosi kirjautumisen yhteydessä, voit laittaa automaattisen kirjautumisen pois päältä.
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili and then SalasanatSalasanat.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset.
  4. Laita Kirjaudu automaattisesti sisään päälle tai pois päältä.
Google Salasanojen lisääminen aloitusnäytölle

Voit pikakäyttää Google Salasanoja, kun lisäät sen pikakuvakkeena.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Lisää pikakuvake.
  4. Valitse Asenna.
Lue lisää progressiivisten web-sovellusten käytöstä.
Tallennettujen salasanojen tarkistaminen

Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa tai mahdollisesti heikkoja ja helppoja arvata.

Tarkista tallennetut salasanat näin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
    • Jos et löydä Salasanat-kuvaketta, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Tarkistus.

Näet kaikkien tietosuojaloukkauksessa vaarantuneiden ja heikkojen, helposti arvattavien salasanojen tiedot.

Salasanan vaihtamisilmoitusten hallinta

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjätunnusyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Chromen ohjeilla voit vaihtaa salasanan sivustolla, jolla olet sitä käyttänyt, sekä tarkistaa tallennetut salasanat muilla sivustoilla, joille kyseinen salasana on mahdollisesti tallennettu.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjätunnuksesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Ilmoitusten aloittaminen tai lopettaminen:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Suojaus ja sitten Perustason suojaus.
  4. Laita Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa päälle tai pois päältä.
Vinkki: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos Selaussuoja-asetus on päällä.

Näin hylkäät tiettyjen sivustojen ilmoitukset:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Voit tarkistaa vaarantuneet salasanat valitsemalla Tarkistus.
  4. Klikkaa Vaarantuneet salasanat ‐kohdan oikealta puolelta nuolta .
  5. Etsi sivusto, joka lähettää ilmoituksia, jotka haluat lopettaa.
  6. Valitse Lisää Lisää ja sitten Hylkää varoitus.
Vinkki: Voit palauttaa sivuston varoitukset valitsemalla Hylätyt varoitukset ‐kohdasta Lisää Järjestä sen sivuston vierestä, jonka ilmoitukset haluat ottaa uudelleen käyttöön. Valitse sitten Palauta varoitus.
Salasanaongelmien korjaaminen
Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.
Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Kun olet kirjautuneena Chromeen, voit tallentaa salasanat Google-tilillesi. Sen jälkeen voit käyttää salasanoja kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Voit myös tallentaa salasanat paikallisesti vain tietokoneen muistiin.

Muita lähteitä