Synkronoinnin käyttöönotto tai käytöstä poistaminen Chromessa

Jos haluat tallentaa tietosi Google-tilillesi, ota synkronointi käyttöön.

Synkronoinnin hyödyt

• Voit katsella ja muokata synkronoituja tietoja, esimerkiksi kirjanmerkkejä, historiaa, salasanoja ja muita asetuksia, kaikilla laitteillasi.
  • Kirjaudut automaattisesti sisään Gmailiin, YouTubeen, Hakuun ja muihin Googlen palveluihin. Jos kirjauduit sisään ennen synkronoinnin käyttöönottoa, pysyt sisäänkirjautuneena.
  • Voit palauttaa synkronoidut tietosi, jos vaihdat laitetta – esimerkiksi jos puhelimesi katoaa tai ostat uuden kannettavan.
  • Google-tuotteiden käyttökokemus on yksilöllisempi, kun sisällytät Chromen selaushistorian verkko- ja sovellustoimintaasi.

Huom. Ota Chromen synkronointi käyttöön vain omilla laitteillasi. Käytä yleisessä käytössä olevalla tietokoneella sen sijaan Guest Modea.

Sisäänkirjautuminen ja synkronoinnin käyttöönotto

Synkronoinnin käyttöönotto edellyttää Google-tiliä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi.
  4. Jos haluat synkronoida tietoja kaikkien laitteiden välillä, valitse Ota synkronointi käyttöön ja sitten Ota käyttöön.

Jos haluat synkronoida useita tilejä tai jaat tietokoneen muiden kanssa, lue lisää profiilin lisäämisestä Chromeen.

Synkronoinnin poistaminen käytöstä

Synkronoinnin käytöstä poistamisen jälkeen voit edelleen nähdä kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut asetuksesi tietokoneella. Muutoksia ei tallenneta Google-tilille tai synkronoida muille laitteille.

Kun poistat synkronoinnin käytöstä, sinut kirjataan ulos Gmailista ja muista Googlen palveluista.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse yläreunan Henkilöt-kohdasta Poista käytöstä ja sitten Poista käytöstä.

Lue lisää synkronoitujen tietojen poistamisesta Google-tililtä.

Jos haluat kirjautua ulos Chromebookilta ja sammuttaa sen, lue lisää uloskirjautumisesta ja sammuttamisesta.

Kun kirjaudut Google-tilillesi Gmailin tai muun Google-palvelun kautta, sinut kirjataan sisään Chromeen automaattisesti. Jos et halua koskaan kirjautua Chromeen, voit poistaa Chromeen kirjautumisen käytöstä.