Kadonneen puhelimen tai tietokoneen lukitseminen tai tyhjentäminen

Näiden vaiheiden avulla voit mahdollisesti parantaa varastetun puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen suojausta.

Jos et saa laitetta takaisin, voit heti parantaa tietojesi suojausta muutamilla toimilla.

Vaihe 1: Kadonneen puhelimen, tabletin tai Chromebookin suojaaminen

Voit kokeilla tiettyjä etätoimenpiteitä, esim. soittaa laitteeseen, lukita sen tai kirjautua siitä ulos.

Katosiko Windows-, Mac- tai Linux-tietokone? Tietokoneet eivät näy Etsi puhelimesi ‑toiminnossa. Siirry kohtaan Google-tilin salasanan vaihtaminen.

1. Avaa selain, esim. Chrome Chrome. Jos käytät jonkun toisen laitetta, käytä yksityistä selaustilaa.
  2. Avaa Google-tilisi.
  3. Etsi Tietoturva-kohdasta Laitteesi. Valitse Hallinnoi laitteita.
  4. Valitse kadonnut puhelin, tabletti tai Chromebook. Näet laitteen viimeisen käyttökerran ja kaupungin, jossa sitä on käytetty viimeksi.
  5. Valitse Tilin käyttöoikeudet ‑kohdasta Kirjaudu ulos. Poista näytön ohjeiden avulla pääsy Google-tiliisi ja siihen liitettyihin sovelluksiin.​
    • Jos löydät laitteesi, voit kirjautua Google-tilillesi uudelleen.

Jos yrität löytää kadonneen puhelimen tai tabletin, voit myös valita Etsi kadonnut laite. Seuraa näytön ohjeita, jos haluat nähdä lisää tapoja löytää tai suojata laitteesi.

Jos käytät jonkun toisen laitetta, kirjaudu lopuksi ulos sulkemalla yksityinen selaustila.

Lisäohjeita

• Jos kyseessä on kadonnut iPhone, lue lisää laitteen löytämisestä ja suojaamisesta iCloudin avulla.
  • Mobiilioperaattorisi voi ehkä auttaa muutamilla tavoilla, esim.
    • ohjata puhelusi toiseen numeroon
    • tilata uuden SIM-kortin
    • poistaa SIM-kortin käytöstä, jolloin toinen käyttäjä ei voi soittaa tai lähettää tekstiviestejä.

Laite ei ole luettelossa

Varmista, että olet kirjautunut oikealle Google-tilille käyttämälläsi laitteella.

• Kadonneen laitteen on oltava kirjautuneena Google-tilille Google-sovelluksessa, esim. Gmailissa tai YouTubessa.
  • Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneita tai Chromebookeja ei näytetä Puhelimen löytäminen ‑osiossa.

Jos laite ei vieläkään näy luettelossa, siirry Google-tilin salasanan vaihtamiseen.

Vaihe 2: Google-tilin salasanan vaihtaminen

Google-tilin salasana on sama salasana, jota käytät Chromessa ja muissa Google-tuotteissa, esim. Gmailissa ja YouTubessa. Tutustu vahvan salasanan luomiseen.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Tietoturva-osiosta Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu tarvittaessa uudelleen sisään.
  4. Kirjoita uusi salasana ja valitse Vaihda salasana.
  5. Vaihda salasana.

Vaihe 3: Tallennettujen salasanojen vaihtaminen

Jos kadonnut laite on jonkun muun hallussa, sinun kannattaa vaihtaa laitteelle tai Google-tilille tallennetut salasanat.

1. Avaa passwords.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Katso Tallennetut salasanat ‑luetteloa.
    • Luettelossa on vain tilille tallennetut salasanat, ei laitteelle tallennettuja.
  4. Avaa jokaisen vaihdettavan salasanan kohdalla sovellus tai siirry sivustoon.
  5. Vaihda salasana.

Vinkki: Tarkkaile tilejä petoksen varalta Tarkkaile luottokorttien tiliotteita ja ilmoita pankille mahdollisista luvattomista ostoksista.