Kadonneen puhelimen tai tietokoneen etsiminen, lukitseminen tai tyhjentäminen

Jos puhelin, tabletti tai kannettava katoaa tai varastetaan, etsi laite ja varmistu sen turvallisuudesta seuraavilla vaiheilla.

Jos et saa laitetta takaisin, voit suojata tietosi heti muutamalla toimella.

Vaihe 1: Kadonneen puhelimen, tabletin tai Chromebookin löytäminen ja suojaaminen

Voit kokeilla etätoimintoja, esimerkiksi laitteeseen soittamista, sen lukitsemista tai siitä uloskirjautumista.

Hävisikö Windows-, Mac- tai Linux-tietokoneesi? Tietokoneet eivät näy Etsi puhelimesi ‑toiminnossa. Siirry kohtaan Google-tilin salasanan vaihtaminen.

1. Avaa selain, esim. Chrome Chrome. Jos käytät jonkun muun laitetta, käytä yksityistä selaustilaa.
  2. Avaa Google-tilisi.
  3. Valitse Tietoturva-osiosta Etsi kadonnut tai varastettu puhelin.
  4. Valitse kadonnut puhelin, tabletti tai Chromebook.
  5. Etsi laite yksityiskohtaisten ohjeiden mukaisesti ja suojaa sen tiedot.
    • Jos käytät jonkun muun laitetta, kirjaudu ulos sulkemalla yksityinen selaustila, kun lopetat.

Lisäohjeita

• Jos iPhone katosi, lue lisää laitteen löytämisestä ja suojaamisesta iCloudin avulla.
  • Mobiilioperaattorisi voi mahdollisesti auttaa, esimerkiksi
    • ohjata puhelut toiseen numeroon
    • tilata uuden SIM-kortin
    • poistaa SIM-kortin käytöstä, jolloin toinen henkilö ei voi soittaa puheluita tai lähettää viestejä.

Laite ei ole luettelossa

Tarkista, että olet kirjautunut sisään oikealle Google-tilille laitteella, jota käytät tällä hetkellä.

• Kadonneen laitteen on oltava kirjautuneena Google-tilille Google-sovelluksessa, esimerkiksi Gmailissa tai YouTubessa.
  • Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneita ei näytetä Puhelimen löytäminen ‑osiossa.

Jos laitetta ei vieläkään näy luettelossa, siirry kohtaan Google-tilin salasanan vaihtaminen.

Vaihe 2: Google-tilin salasanan vaihtaminen

Google-tilin salasana on Googlen tuotteissa, esimerkiksi Chromessa, Gmailissa ja YouTubessa, käyttämäsi salasana. Lue lisätietoja vahvan salasanan luomisesta.

1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Tietoturva-osiosta Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu tarvittaessa uudelleen sisään.
  4. Kirjoita uusi salasana ja valitse Vaihda salasana.
  5. Vaihda salasana

Vaihe 3: Tallennettujen salasanojen muuttaminen

Jos joku muu kadotti laitteesi, laitteellesi tai Google-tilille tallennetut salasanat kannattaa vaihtaa.

1. Avaa passwords.google.com.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Katso Tallennetut salasanat ‑luetteloa.
    • Luettelossa on vain tilillesi tallennetut salasanat, ei kadonneelle laitteelle tallennettuja.
  4. Avaa jokaisen vaihdettavan salasanan kohdalla sovellus tai sivusto.
  5. Vaihda salasanasi.

Vinkki: Tarkkaile, näkyykö tileillä merkkejä petoksesta

Tarkkaile luottokortin tiliotteita ja ilmoita luottokorttiyhtiölle epäilyttävistä maksuista.