Lomakkeiden automaattinen täyttö

Voit säästää aikaa antamalla Chromen täyttää lomakkeita automaattisesti sen tallentamilla tiedoilla, kuten osoitteilla ja maksutiedoilla. Kun syötät tietoja uudelle lomakkeelle, Chrome saattaa pyytää lupaa niiden tallentamiseen.

Chrome ei koskaan jaa tietojasi ilman lupaasi. Katso, miten Google tallentaa ja suojaa luottokorttien tiedot.

Tietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen Chromessa

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat tai Osoitteet.
  3. Lisää, muokkaa tai poista tietoja:
    • Lisääminen: Valitse Maksutavat- tai Osoitteet-kohdasta Lisää.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin tai osoitteen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin tai osoitteen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Poista

Jos lisäät, muokkaat tai poistat yhteystietoja synkronoinnin ollessa käytössä, muutokset näkyvät myös muilla laitteillasi.

Jos maksutapa on tallennettu Google Payhin, sinun on muokattava sitä tai poistettava se Google Paysta.

Tallennettujen tietojen poistaminen

1. Poista selailutiedot ohjeiden mukaisesti.
  2. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot.

Korttitietoja ei poisteta Google Pay ‑tililtä.

Maksutietojen synkronointi Google Payhin

Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi, Google Pay jakaa maksutietosi kaikille laitteillesi, jotta lomakkeiden täyttäminen sujuu nopeammin. Maksutietojen tallentaminen kaikille laitteille ei edellytä Chromeen kirjautumista.

Jos olet kirjautuneena Chromeen Google-tililläsi ja syötät maksutavan verkossa, Chrome saattaa kysyä, haluatko tallentaa maksutiedot Google Payhin. Jos hyväksyt pyynnön, maksutietosi tallennetaan Google Payhin.

Useimmat Google Payhin tallennetut maksutavat näkyvät ehdotuksina, kun täytät lomakkeita verkossa.

Luottokortin lisääminen, muokkaaminen tai poistaminen Google Payssa
  1. Siirry osoitteeseen pay.google.com.
  2. Valitse vasemmasta reunasta Maksutavat.
  3. Etsi muokattava tai poistettava kortti. Voit myös lisätä uuden kortin.
    • Lisääminen: Valitse Lisää maksutapa. Jos kortin lisäysvaihtoehtoa ei näy, lisää maksutapa osoitteessa play.google.com/store/account.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin alapuolelta Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin alapuolelta Poista
Maksutietojen Google Payhin synkronoinnin lopettaminen

Näin lopetat maksutietojen synkronoinnin Google Payhin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  4. Poista käytöstä Maksutavat ja osoitteet Google Paysta.

Kun kirjaudut Google-tilillesi Gmailin tai muun Google-palvelun kautta, sinut kirjataan sisään Chromeen automaattisesti. Jos et halua koskaan kirjautua Chromeen, voit poistaa Chromeen kirjautumisen käytöstä.

Jos Chrome ei enää ehdota kortin tallentamista, lue lisää Chromeen tallennettujen tietojen ongelmankorjauksesta.

Yhteystietojen tallentaminen tietokoneelle

Tee näin, jos haluat tallentaa tietosi Google-tilisi sijaan ainoastaan tietokoneelle:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  4. Poista käytöstä Synkronoi kaikki.
  5. Poista käytöstä Automaattinen täyttö.

Tietojen tallennuksen lopettaminen Chromessa

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja.

• Jos haluat lopettaa maksutietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä maksutavat.

• Jos haluat lopettaa osoitteiden ja yhteystietojen tallentamisen, poista käytöstä Tallenna ja täytä osoitteet.

Jos haluat lopettaa salasanojen tallentamisen Chromeen, lue ohjeet tallennettujen salasanojen ylläpitoon.

Chrome ei ehdota tallennettuja tietoja

Jos et näe ehdotuksia täyttäessäsi lomaketta, ongelma on jompikumpi näistä:

• Sivusto ei ehkä ole tarpeeksi turvallinen, jotta nämä tiedot saataisiin Chromesta. Jos sivusto on turvallinen, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.
  • Chrome ei välttämättä havaitse joitain lomakkeen kenttiä.