Chromen oletusasetusten palauttaminen

Voit palauttaa Chromen selainasetukset oletusarvoihinsa milloin tahansa. Tämä saattaa olla tarpeen, jos lataamasi sovellukset tai laajennukset ovat muuttaneet asetuksia tietämättäsi. Tallentamiasi kirjanmerkkejä ja salasanoja ei poisteta tai muokata.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
    • Chromebook, Linux ja Mac: Valitse Asetusten palauttaminen ‑kohdasta Palauta kaikki asetukset alkuperäisiksi ja sitten Palauta asetukset.
    • Windows: Valitse Nollaa ja puhdista ‑kohdasta Palauta asetukset ja sitten Palauta asetukset.

Selainasetuksia ei tyhjennetä täysin näiden toimien seurauksena. Esimerkiksi kirjasin‑ ja esteettömyysasetukset jäävät voimaan. Jos haluat lisätä uuden käyttäjäprofiilin, lisää uusi käyttäjä Chromessa.

Asetusten palauttamisen aiheuttamat muutokset

Seuraavat Chrome-profiilisi asetukset muuttuvat oletusarvoiksi kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautunut sisään.

Palauttamisongelmien vianetsintä

Asetukset-valikko ei aukea tai se puuttuu

Jos Asetukset-valikko ei avaudu tai sitä ei näy, Chromessa voi olla vikaa. Korjaa ongelma poistamalla Chrome, lataamalla Chrome uudelleen osoitteesta google.com/chrome ja asentamalla se sitten uudelleen.

Jos ongelmat jatkuvat, laitteellesi on ehkä asennettu ohjelma, joka muuttaa Google Chromen asetuksia. Lue lisätietoja ohjelmista, jotka aiheuttavat ei-toivottuja asetusten muutoksia.

Chrome on nollannut selainasetukseni

Joskus asentamasi ohjelmat saattavat muuttaa Chromen asetuksia tietämättäsi. Turvallisuutesi vuoksi Chrome tarkistaa aina käynnistyessään, onko sen asetuksia muutettu. Jos Chrome huomaa, että asetuksissa on jokin vialla, se ottaa alkuperäiset asetukset käyttöön automaattisesti.

Asetukset, jotka saatetaan palauttaa automaattisesti:

• Oletushakukone
  • Etusivu
  • Käynnistyssivut
  • Kiinnitetyt välilehdet
  • Laajennukset

Chrome palauttaa asetukset, vaikka et olisi kirjautuneena Chromeen. Jos olet kirjautuneena Chromeen, näet edelleen tavalliset asetuksesi.