Kameran ja mikrofonin käyttö

Voit käyttää kameraa ja mikrofonia sivustoilla Chromen kautta.

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Avaa sivusto, joka haluaa käyttää mikrofonia ja kameraa.
  3. Valitse kehotteesta Salli tai Estä.
    • Sallitut sivustot: Sivustot voivat aloittaa nauhoittamisen ollessasi sivustolla. Sivusto ei voi aloittaa nauhoittamista, jos käytät toista Chrome-välilehteä tai sovellusta.
    • Estetyt sivustot: Jotkin sivustot eivät toimi, jos estät ne. Et voi esimerkiksi liittyä videokonferenssiin.

Sivuston kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden muuttaminen

1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sivustoasetukset.
  5. Valitse Kamera tai Mikrofoni.
    • Ota käyttöön tai poista käytöstä Kysy ennen käyttöä.
    • Jos haluat poistaa poikkeuksen tai käyttöoikeuden, valitse sivuston oikealta puolelta Poista Poista.

Jos käytät Chrome-laitetta töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi määrittää kamera- ja mikrofoniasetukset puolestasi. Siinä tapauksessa et voi muuttaa asetuksia näillä ohjeilla. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Kameran ja mikrofonin Adobe Flash -käyttöoikeuksien muuttaminen

Kun käyt Adobe Flash Playeria käyttävällä sivustolla, se voi pyytää mikrofonin ja kameran käyttöoikeutta.

Voit Sallia tai Estää Flashin kameran ja mikrofonin käytön.

• Mikrofoni Flash-mikrofonikuvake: Valitse käytettävä mikrofoni ja säädä äänenvoimakkuutta.
  • Kamera Flash-kamerakuvake: Valitse käytettävä kamera.

Jos käytät Chrome-laitetta töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi määrittää kamera- ja mikrofoniasetukset puolestasi. Siinä tapauksessa et voi muuttaa asetuksia näillä ohjeilla. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Mikrofonin ongelmien korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos mikrofonisi ei toimi.

Vaihe 1: Varmista, ettei mykistys ole päällä

Jos käytät kuulokemikrofonia, varmista, ettei sitä ole mykistetty johdon painikkeella. Varmista myös, ettei sivusto (esim. Google Hangouts tai Skype) ole mykistetyssä tilassa.

Vaihe 2: Tarkista järjestelmän asetukset

Varmista, että mikrofoni on oletusnauhoituslaite ja nauhoitttamisen äänitasot on määritetty oikein:

Vaihe 3: Ota yhteyttä valmistajaan

Jos ongelmat eivät ratkea, ota yhteyttä mikrofonin valmistajaan.