Yhteysvirheiden korjaaminen

Kokeile näitä keinoja, jos näet virheilmoituksen yrittäessäsi siirtyä verkkosivustolle.

Jos näkemääsi virhettä ei mainita alla olevassa luettelossa, tutustu sivun lataamisvirheiden tai latausvirheiden korjaamiseen.

Useimpien yhteysvirheiden korjaaminen

Jos verkkosivuston avaaminen ei onnistu, kokeile ensin seuraavia vianetsintäkeinoja:

1. Tarkista verkko-osoitteen oikeinkirjoitus.
  2. Varmista, että internetyhteytesi toimii. Jos internetyhteys on epävakaa, lue lisätietoja internetyhteyden vakausongelmien ratkaisemisesta.
  3. Ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan.

Tiettyjen virheiden korjaaminen

Tällä verkkosivulla on uudelleenohjaussilmukka tai ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Jos näet tämän virheen, sivu on yrittänyt ohjata sinua uudelleen liian monta kertaa.

Joskus sivut eivät avaudu, koska evästeet eivät toimi oikein. Yritä korjata virhe poistamalla evästeet.

Tämä sivusto ei voi tarjota suojattua yhteyttä; verkkovirhe lähetti virheellisen vastauksen tai ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION

Tämä virhe näytetään, jos Chrome ei ymmärrä sivulla esiintyvää virhettä.

Ota yhteyttä sivuston omistajaan virheen korjaamiseksi.

Jos omistat tämän sivuston, tutustu virheen ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION korjaamiseen.

"ERR_CERT_SYMANTEC_LEGACY"
Jos virheilmoituksessa mainitaan Symantec, pyydä sivuston omistajaa päivittämään sivuston varmenne. Lue, miksi Symantecin myöntämiä sertifikaatteja ei tueta.
Yhteytesi ei ole salattu, NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID, ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID, NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM, ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED tai SSL-varmennevirhe

Jos virheilmoituksessa mainitaan HSTS, tietosuojavarmenne tai nimen virheellisyys, kokeile alla olevia ohjeita:

Vaihe 1: Kirjaudu sisään portaaliin

Kahviloiden, lentokenttien ja joidenkin muiden paikkojen Wi-Fi-verkot voivat edellyttää kirjautumista. Voit avata kirjautumissivun siirtymällä sivulle, jonka osoitteen alkuosa on http://.

1. Siirry mille tahansa http://-alkuiselle sivustolle, esim. http://example.com.
  2. Kirjaudu sisään avautuvan sivun kautta, niin voit käyttää internetiä.

Vaihe 2: Avaa sivu incognito-tilassa (vain tietokoneella)

Avaa incognito-ikkunassa sivu, jolla olit.

Jos sivu avautuu, Chromen laajennus ei toimi oikein. Korjaa virhe poistamalla laajennus käytöstä. Lue lisätietoja laajennusten käytöstä poistamisesta.

Vaihe 3: Päivitä käyttöjärjestelmä

Varmista, että laitteesi käyttöjärjestelmä (esim. Windows tai Mac) on ajan tasalla.

Vinkki 4: Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä väliaikaisesti

Näet tämän virheen, jos käyttämäsi virustorjuntaohjelmiston HTTPS-suojaus tai HTTPS-skannaus estää Chromen tietoturvatoimintojen käytön.

Voit korjata ongelman poistamalla virustorjuntaohjelmiston käytöstä. Jos sivu toimii ohjelmiston sammuttamisen jälkeen, poista ohjelmisto käytöstä käydessäsi turvallisilla sivustoilla.

Kun olet valmis, muista ottaa virustorjuntaohjelmistosi taas käyttöön.

Vaihe 5: Hanki lisäapua

Jos näet virheen vieläkin, ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan. Saat lisätietoja myös täältä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.

Yhdistä verkkoon

Näet tämän virheen, jos käyttämäsi Wi-Fi-portaali edellyttää kirjautumista ennen verkon käyttöä.

Korjaa ongelma valitsemalla Yhdistä sivulla, jota yrität avata.

Kellosi jätättää, Kellosi edistää tai NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

Näet tämän virheen, jos tietokoneen tai mobiililaitteen päivämäärä ja aika ovat virheellisiä.

Korjaa virhe avaamalla laitteen kellon asetukset. Varmista, että kellonaika ja päivämäärä ovat oikein.

Palvelimella on heikko tilapäinen Diffie-Hellmanin julkinen avain tai ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY

Näet tämän virheen, jos yrität siirtyä sivustolle, jonka suojauskoodi on vanhentunut. Estämällä näille sivuille siirtymisen Chrome huolehtii tietoturvastasi.

Jos olet verkkosivuston omistaja, suosittelemme, että päivität palvelimen tukemaan ECDHE:tä ja poistat DHE:n käytöstä. Jos ECDHE ei ole käytettävissä, voit myös poistaa kaikki DHE-salausohjelmistot käytöstä ja käyttää pelkkää RSA:ta.

Verkkosivu ei ole käytettävissä tai ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Näet tämän virheen, jos yrität siirtyä sivustolle, jonka suojauskoodi on vanhentunut. Estämällä näille sivuille siirtymisen Chrome huolehtii tietoturvastasi.

Jos omistat tämän sivuston, yritä asettaa palvelin käyttämään TLS 1.2:ta ja TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256:ta RC4:n sijaan. RC4:ää ei enää pidetä turvallisena. Jos RC4:n käytöstä poistaminen ei onnistu, varmista, että muut kuin RC4-salaustekniikat ovat käytössä.

Tietokoneelle asennettu ohjelmisto estää Chromea muodostamasta turvallista yhteyttä verkkoon (vain Windows-tietokoneilla)

Näet tämän virheen, jos Superfish-ohjelmisto on asennettuna Windows-tietokoneellesi. Jos haluat poistaa ohjelmiston tietokoneeltasi, kokeile seuraavia ohjeita.

1. Avaa Chrome Windows-tietokoneella.
  2. Siirry Lenovon tukisivulle tämän ongelman ratkaisemiseksi.
  3. Valitse Download SuperFish Removal Tool.
  4. Valitse sivun alareunasta tiedostonimi (Lenovo.SuperFishRemovalTool.exe).
  5. Noudata näkyviin tulevia ohjeita.
Poista vanhentunut DigiCert-varmenne (vain Mac-tietokoneilla)

Näet tämän virheen, jos verkkosivulla käytetään varmennetta, joka on määritetty väärin tietokoneellasi.

Näin voit korjata virheen:

1. Valitse Mac-tietokoneella näytön oikeasta yläreunasta Spotlight-haku Haku.
  2. Kirjoita Avainnipun käyttö.
  3. Valitse tuloksista Avainnipun käyttö.
  4. Valitse tietokoneen näytön yläreunasta Näytä ja sitten Näytä vanhentuneet varmenteet.
  5. Valitse näytön oikeasta yläreunasta hakukuvake Haku.
  6. Kirjoita DigiCert High ja paina Enter.
  7. Etsi DigiCert High Assurance EV Root CA, joka on merkitty vanhentuneeksi Umpeutunut-kuvakkeella. Klikkaa varmennetta.
  8. Paina näppäimistön Delete-näppäintä.

Eikö ongelma ratkennut? Jos yllä olevat vinkit eivät auttaneet, yhteytesi on ehkä vaarantunut. Saat lisätietoja täältä: Chromen ohjekeskusteluryhmä.