Tekstin, kuvan ja videon koon muuttaminen (zoomaus)

Voit muuttaa tietokoneella yhden verkkosivuston tai kaikkien sivustojen tekstin, kuvien tai videoiden kokoa.

Muuta mobiililaitteen kirjasinkokoa laitteen asetussovelluksen näyttövalinnoilla.

Nykyisen sivun lähentäminen tai loitontaminen

Zoomausvalinnoilla saat verkkosivun kaiken sisällön näkymään suurempana tai pienempänä.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lähennä-kohdassa haluamasi vaihtoehto:
    • Suurenna kaikki sisältö: Valitse Lähennä Lähennä.
    • Pienennä kaikki sisältö: Valitse Loitonna Loitonna.
    • Siirry koko näytön tilaan: Valitse Koko näyttö Koko näyttö.

Voit myös lähentää tai loitontaa pikanäppäimillä:

• Suurenna kaikki sisältö:
    • Windows ja Linux: Paina Ctrl ja +.
    • Mac: Paina ⌘ ja +.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl ja +.
  • Pienennä kaikki sisältö:
    • Windows ja Linux: Paina Ctrl ja -.
    • Mac: Paina ⌘ ja -.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl ja -.
  • Siirry koko näytön tilaan:
    • Windows ja Linux: Paina F11.
    • Mac: Paina ⌘ + Ctrl + f.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina näppäimistön yläosassa olevaa koko näytön näppäintä Koko näyttö. Tätä näppäintä kutsutaan myös F4:ksi.

Kaikkien verkkosivujen sivu- tai kirjasinkoon määritys

Voit muuttaa avaamiesi verkkosivujen kaiken sisällön, esim. tekstin, kuvien ja videoiden, kokoa. Voit myös muuttaa pelkkää kirjasinkokoa.

Huom. Kaikki sivustot eivät anna selaimen muokata tekstin kokoa. Näillä sivuilla Chrome ei voi muokata kirjasinkokoa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Ulkonäkö-kohtaan ja tee haluamasi muutokset:
    • Muuta kaiken sisällön kokoa: Klikkaa Sivun zoomaus ‑kohdasta alanuolta Alanuoli. Valitse sitten haluamasi zoomausaste.
    • Muuta kirjasimen kokoa: Klikkaa Kirjasimen koko ‑kohdasta alanuolta Alanuoli. Valitse sitten haluamasi kirjasinkoko. Valitse Muokkaa kirjasimia, jos haluat nähdä lisää kirjasinvaihtoehtoja.