Tiedoston lataaminen

Jos haluat tallentaa tiedoston tai kuvan tietokoneelle tai laitteelle, lataa se. Tiedosto tallennetaan oletuslataussijaintiisi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry sivulle, jolla ladattava tiedosto sijaitsee.
  3. Tallenna tiedosto seuraavasti:
    • Useimmat tiedostot: Klikkaa latauslinkkiä. Voit myös klikata tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Tallenna nimellä.
    • Kuvat: Klikkaa kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna kuva nimellä.
    • Videot: Osoita videota. Valitse Lataa Lataa. Jos tämä toiminto ei ole saatavilla, videon omistaja tai isäntäsivusto on estänyt lataamisen.
    • PDF-tiedostot: Klikkaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna linkki nimellä.
    • Verkkosivu: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Tallenna sivu nimellä.
  4. Valitse pyydettäessä tallennussijainti ja sitten Tallenna.
    • Suoritettavat tiedostot (.exe, .dll, .bat): Jos tiedosto on luotettava, vahvista valitsemalla Tallenna. Valitse Hylkää, jos et ole varma ladattavan tiedoston sisällöstä.
  5. Kun lataus on valmis, näet tiedoston Chrome-ikkunasi alalaidassa. Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä.

Jos haluat löytää tiedoston tietokoneeltasi, klikkaa tiedostonimen vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Näytä kansiossa tai Lisää Lisää ja sitten Näytä kansiossa. Aiemmin lataamasi tiedostot näkyvät myös Lataukset-sivulla.

Latauksen pysäyttäminen tai peruuttaminen

1. Etsi näytön alareunasta latautuva tiedosto, jonka latauksen haluat pysäyttää tai peruuttaa.
  2. Valitse näytön alareunasta tiedostonimen vierestä alanuoli Alanuoli tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Pysäytä, Jatka tai Peruuta.

Ladattujen tiedostojen luettelon tarkastelu

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lataukset.
    • Avaa tiedosto klikkaamalla sen nimeä. Se avautuu kyseisen tiedostotyypin oletussovelluksessa.
    • Jos haluat poistaa latauksen historiastasi, valitse tiedoston oikealta puolelta Poista Remove. Tämä poistaa tiedoston Chromen lataussivulta, mutta ei tietokoneeltasi.

Lataussijainnin vaihtaminen

Voit valita tietokoneeltasi sijainnin, jonne lataukset tallennetaan oletuksena, tai valita haluamasi sijainnin jokaisen latauksen yhteydessä.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alareunasta Lisäasetukset.
  4. Siirry Lataukset-osioon ja muuta latausasetuksia seuraavasti:
    • Voit vaihtaa latauksien oletussijaintia klikkaamalla Vaihda ja valitsemalla haluamasi tallennuspaikan.
    • Jos haluat mieluummin valita sijainnin kunkin latauksen yhteydessä, valitse Kysy, minne kukin tiedosto tallennetaan ennen lataamista ‑valintaruutu.

Latauksien oletussijainnit

Jos et ole vaihtanut latauksien oletussijaintia, Google Chrome lataa tiedostot seuraaviin sijainteihin:

• Windows 10, 8, 7 ja Vista: \Käyttäjät\<käyttäjänimi>\Lataukset
  • Mac: /Käyttäjät/<käyttäjänimi>/Ladatut tiedostot
  • Linux: /home/<käyttäjänimi>/Downloads