Kirjanmerkkien, salasanojen ja muiden tietojen käyttäminen kaikilla laitteilla

Kun otat synkronoinnin käyttöön, näet samat tiedot kaikilla laitteillasi:

• kirjanmerkit
  • historia ja avoimet välilehdet
  • salasanat
  • automaattinen täyttö ja luottokortit
  • asetukset ja valinnat.

Synkronoitavien tietojen valitseminen

Kun otat synkronoinnin käyttöön, kaikki profiilitietosi tallennetaan Google-tilillesi. Jos et halua synkronoida kaikkia tietoja, voit valita tallennettavat tiedot.

1. Avaa Chrome luotettavalla tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  4. Poista käytöstä Synkronoi kaikki.
  5. Poista käytöstä kaikki data, jota et halua synkronoida tilillesi.
Tietojen tallennuksen Google-tilin vaihtaminen

Tilin vaihtamisen jälkeen kaikki kirjanmerkkisi, historiasi, salasanasi ja muut synkronoitavat tiedot synkronoidaan uudelle tilille.

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse yläreunan Henkilöt-kohdasta Poista käytöstä ja sitten Poista käytöstä.
  4. Valitse Henkilöt-kohdasta Ota synkronointi käyttöön.
  5. Kirjaudu sisään Google-tilille, jolle haluat synkronoida tietoja.
  6. Valitse Ota käyttöön.

Valitse Luo uusi profiili, jos haluat pitää tiedot erillään tai tilillä on myös muita käyttäjiä. Tilillesi luodaan toinen profiili. Lue lisää Chromen jakamisesta ja tietojen erillään pitämisestä.

Voit muokata Googlea Chrome-historian perusteella.

Google-tilillesi tallennettu Chrome-historia lisätään oletuksena myös verkko- ja sovellustoimintaan. Tietoja voidaan käyttää Haun, mainosten ja muiden Googlen tuotteiden käyttökokemuksen muokkaamiseen. Syötteessäsi voidaan esimerkiksi näyttää Chrome-historian perusteella valittuja uutisia.

Voit määrittää verkko- ja sovellustoiminnan koska tahansa Google-tililläsi. Lue lisätietoja verkko- ja sovellustoiminnan tarkastamisesta ja määrityksistä.

Jos et halua, että Googlen tuotteita räätälöidään sinulle, voit estää Googlea lukemasta tietojasi ja käyttää silti Googlen pilvipalveluja Chromen tietojen tallentamiseen ja synkronoimiseen. Lue lisätietoja tietojesi pitämisestä yksityisinä.

Tietojen pitäminen yksityisinä

Tunnuslauseen avulla voit tallentaa tietosi Googlen pilvipalveluun ja synkronoida ne antamatta Googlen lukea niitä. Google Payn maksutapoja tai osoitteita ei salata tunnuslauseella.

Tunnuslauseet ovat valinnaisia. Synkronoitavat tiedot suojataan aina siirron aikana salauksella.

Jos sinulla on vaikeuksia synkronoinnin tunnuslauseen käytössä, sinun on ehkä päivitettävä Google Chrome uusimpaan versioon.

Tunnuslauseen luominen

Jos käytössäsi on synkronoinnin tunnuslause:

• Sinun on annettava tunnuslause aina, kun kirjaudut uudessa paikassa.
  • Sinun on annettava uusi tunnuslause laitteilla, joilla olet jo kirjautunut.
  • Fiidissä ei näytetä ehdotuksia Chromessa käyttämiesi sivustojen perusteella.
  • Et voi katsella tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com tai käyttää Smart Lockia salasanoille.
  • Kaikkea historiaa ei synkronoida kaikille laitteille. Vain Chromen osoitepalkkiin kirjoittamasi verkko-osoitteet synkronoidaan.

Synkronoinnin tunnuslauseen luominen:

Vaihe 1: Ota synkronointi käyttöön

Jos olet jo kirjautunut Chromeen, ota synkronointi käyttöön ensin luodaksesi tunnuslauseen.

Vaihe 2: Luo tunnuslause

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  2. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  3. Valitse Salausasetukset-kohdassa Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avullaTämä ei koske Google Payhin tallennettuja maksutapoja tai osoitteita.
  4. Syötä ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.
Tunnuslauseen vaihtaminen

Kun muutat synkronoinnin tunnuslausetta, kaikki tietosi poistetaan Googlen palvelimilta ja kaikki synkronoidut tietokoneet ja laitteet kirjataan ulos. Tämä ei koske Google Payhin tallennettuja maksutapoja tai osoitteita.

Kirjanmerkkejäsi, historiaasi, salasanojasi ja muita asetuksiasi ei poisteta laitteidesi Chromesta. Kun otat synkronoinnin uudelleen käyttöön, tietosi tallennetaan kaikille laitteillesi.

Vaihe 1: Poista synkronoinnin tunnuslause

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry Google Hallintapaneeliin.
  3. Valitse alareunassa Nollaa synkronointi.
  4. Vahvista toiminto valitsemalla OK.
  5. Ota synkronointi käyttöön uudelleen.

Synkronointi alkaa uudelleen, eikä sinulla ole enää synkronoinnin tunnuslausetta.

Vaihe 2: Luo uusi synkronoinnin tunnuslause (valinnainen)

1. Valitse Chromen oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  2. Valitse sivun yläreunan Henkilöt-kohdasta Synkronoi.
  3. Valitse Salausasetukset-kohdassa Salaa kaikki synkronoidut tiedot oman synkronoinnin tunnuslauseesi avullaTämä ei koske Google Payhin tallennettuja maksutapoja tai osoitteita.
  4. Syötä ja vahvista tunnuslause.
  5. Valitse Tallenna.

Kun olet valmis, ota synkronointi uudelleen käyttöön kaikilla muilla laitteillasi. Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta Chromessa

Chrome-tietojen näkeminen kaikilla laitteilla

Kun synkronointi on käytössä, näet muille laitteille tallentamasi tiedot. Kun olet kirjautuneena Chromeen, voit nähdä maksutietosi myös Google Payssa.

Kirjanmerkkien katselu ja hallinta
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Kirjanmerkit ja sitten Kirjanmerkkien hallinta.
  4. Näet vasemmalla kaikki kirjanmerkkisi sisältävät kansiot.
Aiempien sivustokäyntien näkeminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.

Jos käytät synkronoinnin tunnuslausetta, näet toisella laitteella avatun sivuston vain, jos kirjoitit sen osoitteen hakukenttään.

Avointen välilehtien katselu muilla laitteilla
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalta Välilehdet muilta laitteilta.
Tallennettujen salasanojen näkeminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry osoitteeseen passwords.google.com.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi.
  4. Näet kaikki salasanasi Tallennetut salasanat ‑kohdassa.

Kun synkronoit tallennetut salasanat Chromeen, näet ne myös kirjautuessasi Android-sovellukseen. Lisätietoja salasanojen synkronoinnista

Tallennettujen maksutapojen ja osoitteiden näkeminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja.

Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä.

Laajennusten katselu
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.

Asetusten muutokset päivittyvät kaikille laitteille. Uudet teemat ja sovellukset lisätään kaikille tietokoneillesi.

Synkronointiongelmien ratkaiseminen

Chromen vanhemmassa versiossa on joskus synkronointiongelmia. Päivitä Chrome uusimpaan versioon.

Voit myös poistaa synkronoinnin käytöstä tai ottaa sen käyttöön Chromessa.