Miten yksityinen selaaminen toimii Chromessa

Kun selaat yksityisesti, muut laitteen käyttäjät eivät näe historiaasi.

Chrome ei tallenna selaushistoriaa tai lomakkeisiin lisättyjä tietoja. Evästeet ja sivuston data ovat muistissa selaamisen ajan, mutta ne poistetaan, kun poistut incognito-tilasta. Voit estää kolmannen osapuolen evästeet, kun avaat uuden incognito-ikkunan. Lue lisää evästeistä.

Mitä yksityisestä selaamisesta seuraa

Joitain tietoja ei näytetä eikä tallenneta

Kun suljet kaikki incognito-ikkunat, Chrome poistaa seuraavat:

• Selaushistoria
  • Evästeet ja sivustodata
  • Lomakkeisiin lisätyt tiedot
  • Sivustoille annetut käyttöoikeudet

Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-ikkunat.

Toimintasi voi silti näkyä muille

Incognito-tila estää Chromea tallentamasta selaustietojasi paikalliseen historiaan. Toimintasi, kuten sijaintisi, saattaa silti näkyä näille:

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Sivustot, joille kirjaudut
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi
  • Hakukoneet
    • Hakukoneet saattavat näyttää hakuehdotuksia perustuen sijaintiisi tai käynnissä olevan incognito-selauskerran toimintaasi. Kun haet jotain Googlesta, Google arvioi aina haun karkean tekoalueen. Lue lisää sijainnista Google-hakujen yhteydessä.

Osa tiedoistasi saattaa silti olla näkyvissä

Verkkopalvelu, sivusto, hakukone tai palveluntarjoaja voi nähdä nämä:

• IP-osoitteesi, jota voidaan käyttää karkean alueesi tunnistamiseen
  • Toimintasi käyttäessäsi verkkopalvelua
  • Henkilöllisyytesi, jos kirjaudut sisään verkkopalveluun, kuten Gmailiin

Voit silti löytää maksu-, salasana- ja yhteystietosi ja käyttää niitä, mutta et voi muuttaa Chromen incognito-ikkunaan tallentamiasi tietoja.

Lataukset ja kirjanmerkit tallennetaan

Chrome ei tallenna incognito-tilassa ladattuja tiedostoja. Tiedostot tallennetaan silti Lataukset-kansioon, jossa ne säilyvät myös incognito-tilan sulkemisen jälkeen. Kaikki tietokoneen käyttäjät voivat nähdä ja avata ladatut tiedostot.

Kaikki luomasi kirjanmerkit tallennetaan Chromeen.

Jotkin asetuksesi, mukaan lukien esteettömyysvalinnat ja kirjanmerkkiasetukset, voidaan tallentaa myös Chromeen.

Voit vaihdella incognito-välilehtien ja tavallisten Chrome-välilehtien välillä. Selaaminen on yksityistä vain, kun käytät incognito-välilehteä.

Voit myös estää kolmannen osapuolen evästeet, kun avaat uuden incognito-ikkunan. Lue lisää evästeistä.

Yksityisen selaamisen lopettaminen sulkemalla incognito-ikkunan

Incognito-tila toimii eri välilehdellä kuin tavallinen Chrome-selaus.

Jos yksi incognito-välilehti on auki, kun avaat uuden, yksityinen selauskertasi jatkuu myös uudella välilehdellä. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-välilehdet.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse näytön oikeasta yläreunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä. Näet avoimet incognito-välilehdet oikealla.
  3. Valitse incognito-välilehtien oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.