Miten yksityinen selaaminen toimii Chromessa

Kun selaat yksityisesti, muut laitteen käyttäjät eivät näe historiaasi.

Chrome ei tallenna selaushistoriaa tai lomakkeisiin lisättyjä tietoja. Evästeet ja sivuston data ovat muistissa selaamisen ajan, mutta ne poistetaan, kun poistut incognito-tilasta.

Mitä yksityisestä selaamisesta seuraa

Joitain tietoja ei näytetä eikä tallenneta

Kun suljet kaikki incognito-ikkunat, Chrome ei tallenna näitä:

• Selaushistoria
  • Evästeet ja sivustodata
  • Lomakkeisiin lisätyt tiedot
  • Sivustoille annetut käyttöoikeudet

Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-ikkunat.

Toimintasi voi silti näkyä muille

Incognito-tila estää Chromea tallentamasta selaustietojasi paikalliseen historiaan. Toimintasi, kuten sijaintisi, saattaa silti näkyä näille:

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Sivustot, joille kirjaudut
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi
  • Hakukoneet
    • Hakukoneet saattavat näyttää hakuehdotuksia perustuen sijaintiisi tai käynnissä olevan incognito-selauskerran toimintaasi.

Osa tiedoistasi saattaa silti olla näkyvissä

Verkkopalvelu, sivusto, hakukone tai palveluntarjoaja voi nähdä nämä:

• IP-osoitteesi, jota voidaan käyttää yleisen sijaintisi tunnistamiseen
  • Toimintasi käyttäessäsi verkkopalvelua
  • Henkilöllisyytesi, jos kirjaudut sisään verkkopalveluun, kuten Gmailiin

Voit silti löytää ja käyttää maksu-, salasana- ja yhteystietojasi, mutta et voi muuttaa Chromen incognito-ikkunaan tallentamiasi tietoja.

Lataukset ja kirjanmerkit tallennetaan

Chrome ei tallenna incognito-tilassa ladattuja tiedostoja. Tiedostot tallennetaan silti Lataukset-kansioon, jossa ne säilyvät myös incognito-tilan sulkemisen jälkeen. Kaikki tietokoneen käyttäjät voivat katsella ja avata ladattuja tiedostoja.

Kaikki luomasi kirjanmerkit tallennetaan Chromeen.

Jotkin asetuksesi, mukaan lukien esteettömyysvalinnat ja kirjanmerkkiasetukset, voidaan tallentaa myös Chromeen.

Voit vaihdella incognito-välilehtien ja tavallisten Chrome-välilehtien välillä. Selaaminen on yksityistä vain, kun käytät incognito-välilehteä.

Yksityisen selaamisen lopettaminen

Incognito-tila toimii eri välilehdellä kuin tavallinen Chrome-selaus.

Jos sinulla on avoin incognito-välilehti ja avaat uuden, yksityinen selauskertasi jatkuu uudella välilehdellä. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-välilehdet.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse näytön oikeasta yläreunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä. Näet avoimet incognito-välilehdet oikealla.
  3. Valitse incognito-välilehtien oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.