Flash-sisällön käyttäminen ja ongelmien ratkaiseminen

Adobe Flash ‑laajennuksen avulla voit kuunnella ja katsoa Flash-ääni- ja ‑videosisältöä Chromella tietokoneellasi.

Huom. Adobe lopettaa Flashin tukemisen vuoden 2020 lopussa. Lue lisää Flashin toiminnasta Chromessa ennen vuotta 2020 Chrome-blogista.

Flash-videoiden, ‑animaatioiden ja ‑pelien salliminen sivustoilla

Salli Flash-sisällön toisto vain, jos luotat sivustoon. Tietyt sivustot voivat vahingoittaa tietokonettasi Adobe Flash Playerin avulla.

Flash-asetuksiasi ei tallenneta, kun suljet Chromen. Kun seuraavan kerran avaat Chromen, sinun on sallittava Flash uudelleen aiemmin lisätyillä sivustoilla.

1. Kun käyt luotettavalla sivulla, jolla on Flash-sisältöä, valitse Ota Adobe Flash Player käyttöön klikkaamalla.
  2. Valitse Salli.

Sivusto tarvitsee Flashia toimiakseen

Jos sivusto ei toimi, sinun on ehkä otettava Flash käyttöön asetuksista.

1. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää lukkokuvaketta Lukko tai tietokuvaketta Näytä sivuston tiedot.
  2. Valitse alareunasta Sivustoasetukset.
  3. Valitse uudella välilehdellä Flash-kohdan oikealta puolelta alanuoli Alanuoli ja sitten Salli.
  4. Siirry takaisin sivustolle ja lataa sivu uudelleen.

Flash-asetusten muuttaminen

Flashin esto kaikilla sivustoilla

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Valitse Flash.
  6. Poista ylhäällä Kysy ensin (suositus) ‑valinta.

Estetyn tai sallitun sivuston poistaminen

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  2. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  3. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  4. Valitse Flash.
  5. Valitse sivuston oikealta puolelta Poista Poista.

Flash-ongelmien ratkaiseminen

Jos Flash ei toimi tai näet seuraavia virheilmoituksia, kokeile alla kuvattuja vianetsintäohjeita.

• Adobe Flash on estetty, koska se on vanhentunut
  • Laajennuksen lataaminen epäonnistui
  • Seuraavat laajennukset estettiin tällä sivulla
  • Tätä laajennusta ei tueta
  • Laajennus (Shockwave Flash) ei vastaa

Vaihe 1: Ota Flash käyttöön

Salli Flash-sisällön käyttö vain, jos luotat sivustoon.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää lukkokuvaketta Lukko tai tietokuvaketta Näytä sivuston tiedot.
  4. Valitse alareunasta Sivustoasetukset.
  5. Valitse uudella välilehdellä Flash-kohdan oikealta puolelta alanuoli Alanuoli ja sitten Salli.
  6. Siirry takaisin sivustolle ja lataa sivu uudelleen.

Vaihe 2: Päivitä Flash

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://components ja paina Enter.
  3. Etsi kohta Adobe Flash Player.
  4. Valitse Tarkista päivitykset.
  5. Jos näet viestin "Komponenttia ei päivitetty" tai "Komponentti päivitettiin", käytössä on uusin versio.
  6. Siirry takaisin sivulle, jolla Flash-sisältö sijaitsee. Jos se ei avaudu automaattisesti, valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä sivu Lataa uudelleen.

Vaihe 3: Päivitä Chrome

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Päivitä Google Chrome. Jos vaihtoehto ei ole saatavilla, käytössäsi on uusin versio.
  4. Valitse Käynnistä uudelleen.
Onko sinulla ongelmia Chromen päivittämisen kanssa? Lue ratkaisuja Chrome-päivitysten ongelmiin.

Vaihe 4: Asenna Flash uudelleen

Asenna Flash vain Adoben verkkosivuilta.
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry osoitteeseen adobe.com/go/chrome.
  3. Valitse ensimmäisessä vaiheessa tietokoneesi käyttöjärjestelmä.
  4. Valitse toisessa vaiheessa vaihtoehto, jossa mainitaan PPAPI.
  5. Valitse Download now ja asenna Flash näkyviin tulevilla ohjeilla.

Muiden Flash-ongelmien ratkaiseminen

Näkyviin tulee Seuraava laajennus kaatui ‑virheilmoitus tai laajennuskuvake Laajennus

1. Jos Flash ei käynnisty automaattisesti uudelleen, pakota se sulkeutumaan:
    1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
    2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Tehtävänhallinta.
    3. Valitse Laajennus: Shockwave Flash.
    4. Valitse Lopeta prosessi.
  2. Sulje Tehtävänhallinta-ikkuna ja palaa Flash-sisältöä tarjoavalle sivulle.
  3. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Lataa uudelleen.

Flash-asetuksia ei näy

Jos käytät koulun tai työpaikan laitetta, organisaatiosi ei ehkä anna sinun muuttaa Flash-asetuksia.

Et voi muuttaa Flash-asetuksia

Jos käytät koulun tai työpaikan laitetta, organisaatiosi ei ehkä anna sinun muuttaa Flash-asetuksia.

Jos olet työpaikan, koulun tai muun organisaation järjestelmänvalvoja, lue lisää organisaation Flash-oletusasetusten hallinnasta.