Laajennusten käyttö Chromessa

Kun asennat laajennuksia, Chrome ottaa käyttöön ominaisuuksia, jotta voit esimerkiksi katsella Flash-animaatioita, PDF-tiedostoja tai Windows Media -tiedostoja. Niiden avulla myös jotkin videot ja äänitiedostot toimivat paremmin.

Mitä laajennuksia tuetaan

Laajennusten toiminta riippuu käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä:

Huomaa: Selainlaajennukset poikkeavat hieman muista laajennuksista. Lisätietoja selainlaajennusten toimintaperiaatteista.

Useimpien laajennusten suorittaminen tai estäminen

Chrome käyttää oletuksena laajennuksia verkkosivuilla, paitsi jos ne aiheuttavat turvallisuusriskin.

Chrome estää automaattisesti laajennukset, jotka ovat vanhentuneita tai jotka eivät ole useiden ohjelmien käytössä. Voit myös estää laajennukset itse milloin tahansa:

1. Klikkaa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  2. Valitse Asetukset > Näytä lisäasetukset.
  3. Klikkaa Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset-painiketta.
  4. Valitse Laajennukset-osiossa jokin näistä:
    • Suorita laajennuksen koko sisältö (suositus): Chrome suorittaa kaikki laajennukset.
    • Tunnista ja suorita tärkeää laajennussisältöä: Chrome suorittaa verkkosivustojen tärkeimmät laajennussisällöt.
    • Anna minun valita, milloin laajennuksen sisältö suoritetaan: Chrome estää kaikkien laajennusten automaattisen suorituksen. Voit suorittaa tiettyjä laajennuksia klikkaamalla niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Suorita tämä laajennus.

Jos haluat sallia laajennukset vain tietyillä verkkosivustoilla, valitse Hallinnoi poikkeuksia.

Huomaa: näet laajennussivun myös klikkaamalla Sisältöasetukset-valintaruudun Laajennukset-osiossa Hallinnoi yksittäisiä laajennuksia.

Tiettyjen laajennusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

Voit poistaa yksittäisiä laajennuksia käytöstä milloin tahansa.

Laajennusten käyttöön ottaminen

1. Siirry laajennussivulle osoitteeseen chrome://plugins/.
  2. Valitse haluamasi laajennuksen vierestä Ota käyttöön.

Laajennusten käytöstä poistaminen

1. Siirry laajennussivulle osoitteeseen chrome://plugins/.
  2. Valitse laajennus, jonka haluat poistaa käytöstä, ja valitse Poista käytöstä.

Huomaa: kun käyt sivulla, jolla on käytöstä poistettu laajennus, näet videon tai äänen sijaan viestin, että laajennus on poistettu käytöstä.

Laajennusten käyttö työpaikan tai koulun laitteilla

Jos käytät Chromea työpaikan tai koulun tietokoneella tai mobiililaitteella, sinun on ehkä pyydettävä verkkosi järjestelmänvalvojaa hallinnoimaan Chrome-laajennuksia puolestasi.

Laajennusten vianetsintä

Jos laajennukset eivät toimi oikein tai ne kaatuvat usein, voit kokeilla vianetsintää.