Laajennukset

Laajennukset auttavat selainta käsittelemään tietyn tyyppistä verkkosisältöä, kuten Flashia tai Windows Media -tiedostoja.

Selaimen laajennukset muistuttavat liitännäisiä, mutta ne lisäävät uusia ominaisuuksia selaimeesi tai muokkaavat suosikkisivustojesi toimintoja.

Laajennuksien asentaminen

Jos sallit laajennukset verkkosivuille, ja Google Chrome havaitsee puuttuvan laajennuksen, näet verkkosivun yläreunassa kehotuksen asentaa laajennus.

Klikkaa viestin kohtaa Asenna laajennus. Jotkut laajennukset aloittavat asennusprosessin lataamalla asennustiedoston tietokoneeseesi. Muista vahvistaa näiden laajennusten lataaminen klikkaamalla selaimen alalaidassa näkyvässä latauspalkissa Tallenna. Kun lataus on valmis, viimeistele asennus sulkemalla kaikki Google Chromen ikkunat ja käynnistämällä selain uudelleen.

Eivätkö laajennukset toimi? Tutustu vianetsintäohjeisiin.

Laajennusten suorittaminen tai estäminen

Laajennukset ovat käytössä oletusarvoisesti. Koska ne ovat kuitenkin mahdollinen tietoturvariski, Google Chrome estää harvinaiset ja vanhentuneet laajennukset. Esimerkkejä: Java, RealPlayer, QuickTime, Shockwave ja Adobe Reader ennen versiota Adobe Reader X. Estä kaikki laajennukset noudattamalla näitä ohjeita:

1. Klikkaa Chrome-valikkoa Chrome menu ja valitse Asetukset.
  2. Klikkaa Näytä lisäasetukset.
  3. Klikkaa Tietosuoja-osion Sisältöasetukset-painiketta.
  4. Määritä laajennusten käsittely Laajennukset-osiossa valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Suorita automaattisesti (suositus): Chrome suorittaa kaikki laajennukset.
    • Käynnistä klikkaamalla: Chrome estää kaikki laajennukset, mutta voit suorittaa osan klikkaamalla laajennuskuvaketta click to play plug-in.
    • Estä kaikki: Chrome estää kaikkien laajennusten suorittamisen.

Voit muokata tiettyjen sivustojen käyttöoikeuksia klikkaamalla kohtaa Hallinnoi poikkeuksia.

Käytätkö Chrome-laitetta töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja hallinnoi laajennuksiasi, et voi muuttaa tätä asetusta itse. Tietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä

Tiettyjen laajennuksien käytöstä poistaminen

Voit myös poistaa tietyt laajennukset käytöstä kokonaan. Toisin kuin estettyjen laajennuksien tapauksessa, et voi enää suorittaa kyseistä laajennusta tietyllä sivulla. Kun käyt sivulla, jonka laajennus on poistettu käytöstä, sen paikalla näkyy ilmoitus Laajennus puuttuu.

Voit poistaa laajennuksia Laajennukset-sivulta: chrome://plugins/. Etsi laajennus, jonka haluat poistaa käytöstä, ja valitse Poista käytöstä. Voit myös ottaa käytöstä poistetut laajennukset uudelleen käyttöön tällä sivulla.

Pääset Laajennukset-sivulle myös valitsemalla Sisältöasetukset-ikkunan Laajennukset-välilehdeltä Poista yksittäisiä laajennuksia käytöstä.