Laajennusten käyttö Chromessa

Laajennuksien avulla voit lisätä Chromeen ominaisuuksia. Voit esimerkiksi katsella Flash-animaatioita ja PDF-tiedostoja. Niiden avulla myös jotkin videot ja äänitiedostot toimivat paremmin.

Käytettävissä olevat laajennukset

Chromen mukana tulee useita laajennuksia, kuten Adobe Flash ja PDF Viewer. Nämä laajennukset toimivat kaikissa Chromen tukemissa tietokoneen käyttöjärjestelmissä.

Chrome ei enää tue NPAPI-laajennuksia, joten tietyt laajennukset kuten Silverlight, Java ja Unity eivät toimi Chromessa.

Huom. Selainlaajennukset poikkeavat hieman muista laajennuksista. Lisätietoja selainlaajennusten toimintaperiaatteista

Useimpien laajennusten suorittaminen tai estäminen

Chrome käyttää oletuksena laajennuksia verkkosivuilla, paitsi jos ne aiheuttavat turvallisuusriskin.

Chrome estää automaattisesti laajennukset, jotka ovat vanhentuneita tai jotka eivät ole useiden ohjelmien käytössä. Voit myös estää laajennukset itse milloin tahansa:

1. Klikkaa Chrome-valikkoa Chrome menu.
  2. Valitse Asetukset > Näytä lisäasetukset.
  3. Klikkaa Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset-painiketta .
  4. Valitse Laajennukset-osiossa jokin näistä:
    • Suorita laajennuksen koko sisältö (suositus): Chrome suorittaa kaikki laajennukset.
    • Tunnista ja suorita tärkeää laajennussisältöä: Chrome suorittaa verkkosivustojen tärkeimmät laajennussisällöt.
    • Anna minun valita, milloin laajennuksen sisältö suoritetaan: Chrome estää kaikkien laajennusten automaattisen suorituksen. Voit suorittaa tiettyjä laajennuksia klikkaamalla niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Suorita tämä laajennus.

Jos haluat sallia laajennukset vain tietyillä verkkosivustoilla, valitse Hallinnoi poikkeuksia.

Huom. näet laajennussivun myös klikkaamalla Sisältöasetukset-valintaikkunan Laajennukset-osiossa Hallinnoi yksittäisiä laajennuksia.

Tiettyjen laajennusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Voit poistaa yksittäisiä laajennuksia käytöstä milloin tahansa.

Laajennusten ottaminen käyttöön

1. Siirry Laajennukset-sivulle osoitteeseen chrome://plugins/.
  2. Valitse haluamasi laajennuksen vierestä Ota käyttöön.

Laajennusten poistaminen käytöstä

1. Siirry Laajennukset-sivulle osoitteeseen chrome://plugins/.
  2. Valitse laajennus, jonka haluat poistaa käytöstä ja valitse Poista käytöstä.

Huomaa: kun käyt sivulla, jolla on käytöstä poistettu laajennus, näet videon tai äänen sijaan viestin, että laajennus on poistettu käytöstä.

Laajennusten käyttö työpaikan tai koulun laitteilla

Jos käytät Chromea työpaikan tai koulun tietokoneella tai mobiililaitteella, sinun on ehkä pyydettävä verkkosi järjestelmänvalvojaa hallinnoimaan Chrome-laajennuksia puolestasi.

"Seuraavassa laajennuksessa on virheitä..."

Jos näet sivun yläreunassa Seuraavassa laajennuksessa on virheitä… -virheilmoituksen tai rikkonainen laajennus-kuvakkeen, tämä tarkoittaa, että sivulla käytetty laajennus on lakannut vastaamasta tai se on sulkeutunut yllättäen. Voit odottaa, käynnistyykö laajennus uudelleen automaattisesti, tai voit pakottaa prosessin sulkeutumaan manuaalisesti. Voit yrittää ratkaista ongelman lataamalla sivun uudelleen.