Chrome-laajennuksien lisääminen, poistaminen ja hallinta

Laajennuksien avulla voit lisätä Chromeen ominaisuuksia. Voit esimerkiksi katsella Flash-animaatioita ja PDF-tiedostoja. Niiden avulla myös jotkin videot ja äänitiedostot toimivat paremmin.

Käytettävissä olevat laajennukset

Chromen mukana tulee laajennuksia, joiden avulla voit käyttää Flash- ja PDF-sisältöä. Chrome ei enää tue NPAPIa käyttäviä laajennuksia, joten Silverlightin, Javan ja Unityn kaltaisia laajennuksia käyttävät sivustot eivät välttämättä toimi Chromessa.

Huom. Selainlaajennukset poikkeavat hieman muista laajennuksista. Lisätietoja selainlaajennusten toimintaperiaatteista

Laajennusasetuksien muokkaaminen

Chrome käyttää oletuksena laajennuksia verkkosivuilla, paitsi jos ne aiheuttavat turvallisuusriskin.

Saatat nähdä Seuraavat laajennukset estettiin tällä sivulla ‑ilmoituksen, kun Chrome estää joitakin laajennuksia automaattisesti. Oletuksena et näe laajennuksia, jotka ovat vanhentuneita, eivät liity olennaisesti verkkosivuston sisältöön tai joita käyttävät vain harvat ohjelmat. Voit sallia tai estää laajennusten käytön milloin tahansa:

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Näytä lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Laajennukset-osiossa haluamasi vaihtoehto:
    • Suorita laajennuksen koko sisältö: Chrome suorittaa kaikki ajan tasalla olevat laajennukset.
    • Tunnista ja suorita tärkeää laajennussisältöä (oletus): Chrome suorittaa tärkeät laajennukset. Voit toistaa vähemmän tärkeän sisällön klikkaamalla.
    • Anna minun valita, milloin laajennuksen sisältö suoritetaan: Chrome estää kaikkien laajennusten automaattisen suorituksen. Voit suorittaa tiettyjä laajennuksia klikkaamalla niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Suorita tämä laajennus.

Jos haluat sallia laajennukset vain tietyillä verkkosivustoilla, valitse Hallinnoi poikkeuksia.

Tiettyjen laajennusten ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Voit ottaa laajennuksia käyttöön ja poistaa niitä käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://plugins/ ja paina Enter.
  3. Klikkaa Ota käyttöön tai Poista käytöstä sen laajennuksen vieressä, jonka haluat ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

Kun käyt sivulla, jolla on käytöstä poistettu laajennus, näet siitä kertovan ilmoituksen sivulla olevan videon tai äänen toistumisen sijaan.

Laajennusongelmien vianetsintä

Seuraava laajennus kaatui ‑virheilmoituksen korjaaminen

Jos näet sivun yläreunassa jonkin seuraavista, tämä tarkoittaa, että sivulla käytetty laajennus on lakannut vastaamasta tai se on sulkeutunut yllättäen:

• Seuraava laajennus kaatui ‑virheilmoitus
  • Laajennuskuvake Laajennus

Voit odottaa, käynnistyykö laajennus uudelleen automaattisesti, tai voit pakottaa prosessin sulkeutumaan. Yritä korjata ongelma valitsemalla Päivitä Päivitä, jolloin sivu ladataan uudelleen.

Laajennusten käyttö työpaikan tai koulun laitteilla

Jos käytät Chromea työpaikan tai koulun tietokoneella tai mobiililaitteella, sinun on ehkä pyydettävä verkkosi järjestelmänvalvojaa hallinnoimaan Chrome-laajennuksia puolestasi.