Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Voit parantaa selauskokemustasi käyttämällä verkkopalveluja. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit hallinnoida niiden käyttöä halutessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta, mitkä asetukset haluat poistaa käytöstä.
    • Jos haluat muokata sivuston sisällön ja käyttöoikeuksien käsittelyä Chromessa, valitse Sivustoasetukset.
    • Poista historia, evästeet, tallennetut salasanat ja muut selaustietosi valitsemalla Poista selaustiedot.

Saat lisätietoja eri tietosuoja-asetuksista tutustumalla alla olevaan luetteloon:

• Salli Chrome-kirjautuminen: Kun kirjaudut Google-tilillesi Gmailin tai muun palvelun kautta, sinut kirjataan sisään Chromeen automaattisesti. Poistamalla tämän käytöstä voit kirjautua Google-sivustoille, esim. Gmailiin, kirjautumatta automaattisesti Chromeen. Lue lisää siitä, miten voit kirjautua ulos Chromesta.
  • Esilataa sivuja nopeuttaaksesi lataamista ja hakemista: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niille mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään.
  • Lähetä selaustietojesi mukana Do Not Track ‑pyyntö: Voit lisätä selaustietoihisi Do Not Track ‑pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.
  • Salli sivustojen tarkastaa, oletko tallentanut maksutapoja: Jos olet tallentanut maksutapoja Chromeen, voit antaa sen tarjota tallennettuja tietoja lomakkeiden täytön helpottamiseksi. Lue lisää lomakkeiden automaattisesta täytöstä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita