Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Tietyt Google Chromen ominaisuudet käyttävät verkkopalveluja selauskokemuksesi parantamiseen. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä. Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit poistaa ne käytöstä milloin tahansa.

Tietokoneella
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse näytön oikeassa yläkulmassa Valikko Chrome menu.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  5. Muokkaa asetuksiasi Tietosuoja-kohdassa:
    • Voit hallinnoida sitä, kuinka Chrome käsittelee sivuston sisältöä ja käyttöoikeuksia, valitsemalla Sisältöasetukset.
    • Poista tiedot vierailemistasi verkkosivustoista valitsemalla Poista selaustiedot.
    • Poista sellaisten tietosuoja-asetusten valinnat, joita et enää halua.

Lue lisää tietosuojavaihtoehdoista klikkaamalla aiheita:

Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen

Jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, saat ehdotuksia muista etsimäsi sivun kaltaisista sivuista.

Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun verkko-osoitteen voidakseen tarjota sinulle ehdotuksia.

Käytä ennakointipalvelua, niin osoitepalkkiin tai sovelluksien käynnistysohjelman hakukenttään kirjoitetut hakulausekkeet ja URL-osoitteet täydennetään

Ennakointi perustuu aiheeseen liittyviin verkkohakuihin, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin. Jos oletushakukoneesi käyttää ennakointipalvelua, selain lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin hakukoneelle.

Lisätietoja osoitepalkin ennakointipalvelusta

Ennakoi verkon toimia nopeuttaaksesi sivujen latautumista

Selaimet lataavat verkkosivun IP-osoitteen avulla. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi.

Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään. Lisätietoja esipiirtotekniikasta

Ilmoita mahdollisista turvallisuusongelmista Googlelle automaattisesti

Jos Chrome havaitsee epäilyttävän latauksen tai verkkosivuston, se voi pyytää lupaa lähettää tietoja siitä.

Jos valitsit valintaruudun, nämä tiedot lähetetään aina, kun Chrome havaitsee tällaisen tiedoston tai sivuston. Lisätietoja haittaohjelmista ja epätavallisten latauksien varoituksista

Suojaa itseäsi ja laitettasi vaarallisilta sivustoilta ja tiedostoilta

Saat välittömästi ilmoituksen Chromen havaitessa, että pyytämäsi sivusto voi olla haitallinen. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi.

Lisätietoja Selaussuojasta

Jos sivuston URL-osoite vastaa luettelossa olevaa osoitetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto.

Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen

Käytä Chromessa samaa oikolukutekniikkaa kuin Google-haussa. Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.

Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja kaatumisraportteja automaattisesti

Käyttötilastot

Auta meitä priorisoimaan ominaisuudet ja parannukset lähettämällä Googlelle tietoa Chromen käytöstäsi. Tietoihin kuuluvat

• asetukset
  • painikkeiden klikkaukset
  • muistin käyttö.

Tietoihin ei kuulu verkko-osoitteita tai henkilökohtaisia tietoja, paitsi jos käyt haitallisella verkkosivustolla. Chrome lähettää myös tietoja verkkotoiminnasta, jota ei voida yhdistää kenenkään tietyn käyttäjän toimintaan (RAPPOR:n kautta).

Kaatumisraportit

Auta meitä parantamaan Chromea lähettämällä tietoja siitä, mitä olet tekemässä, kun Chrome kaatuu. Näitä tietoja ovat

• järjestelmän tiedot kaatumisen aikaan
  • verkko-osoitteet tai henkilötiedot, riippuen siitä, mitä kaatumisen aikana tapahtui
  • tiedostot, sovellukset ja palvelut, jotka olivat käytössä kaatumisen tapahtuessa.

Lisätietoja käyttötilastoista ja kaatumisraporteista

Lähetä Do Not Track -pyyntö selausliikenteesi mukana

Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track -pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.

Android-puhelimella tai -tabletilla
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome logo.
  2. Valitse Chrome-valikko > Asetukset > (Lisäasetukset) Tietosuoja.
  3. Kosketa ominaisuutta, jota haluat päivittää:
    • Selausvirheiden ehdotukset. Kun verkko-osoitteen selvittäminen tai yhteydenmuodostus ei onnistu, Chrome voi ehdottaa sivuja, jotka yritit ehkä avata.
    • Haku ja URL-ehdotukset. Selain voi käyttää ennakointipalvelua näyttääkseen sinulle aiheeseen liittyviä hakuja, osumia selaushistoriastasi sekä suosittuja verkkosivustoja kirjoittaessasi osoitepalkkiin.
    • Tietoturvatapaukset. Voit määrittää Chromen lähettämään Googlelle automaattisesti tietoja mahdollisista tietoturvaongelmista, jotka pitävät sinut ja muut turvassa jatkossa.
    • Selaussuoja. Voit ottaa käyttöön Selaussuoja-tekniikan, joka suojaa sinua haittaohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.
    • Hae valmiiksi sivun resurssit. Kun käyt verkkosivulla, Chrome voi selvittää sivun kaikkien linkkien IP-osoitteet. Kun IP-osoitteet selvitetään ennakkoon, verkkosivulla klikkaamasi linkit latautuvat nopeammin. Lisäksi sivustot voivat myös esiladata linkit, joita saatat klikata seuraavaksi.
    • Käyttötilastot ja kaatumisraportit. Anna Google Chromen lähettää Googlelle käyttötilastoja ja kaatumisraportteja.
    • Do Not Track. Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track -pyynnön. Sen vaikutus riippuu kuitenkin siitä, vastaako sivusto pyyntöön. Monet verkkosivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi pyynnöstä huolimatta.
iPhone ja iPad
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome logo.
  2. Valitse Chrome-valikko > Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdassa Tietosuoja.
  4. Kosketa ominaisuutta, jota haluat päivittää:
    • Poista selaustiedot -kohdassa voit poistaa itseesi ja käymiisi verkkosivustoihin liittyviä tietoja.
    • Muut laitteet -kohdassa voit ottaa Handoffin käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Handoffin avulla voit vaihtaa helposti mobiililaitteella selaamisesta tietokoneella selaamiseen.
    • Verkkopalvelut-kohdassa voit valita, haluatko Chromen näyttävän ehdotuksia ja haluatko lähettää Chromelle käyttötilastoja ja kaatumisilmoituksia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita