Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Voit parantaa selauskokemustasi käyttämällä verkkopalveluja. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit hallinnoida niiden käyttöä halutessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Siirry Tietosuoja-osioon ja muokkaa asetuksia:
    • Poista käytöstä tietosuoja-asetukset, joita et enää halua käyttää.
    • Valitsemalla Sisältöasetukset voit hallinnoida sitä, miten Chrome käsittelee sivustojen sisältöä ja käyttöoikeuksia.
    • Poista historia, evästeet, tallennetut salasanat ja muut selaustietosi valitsemalla Poista selaustiedot.

Saat lisätietoja eri tietosuoja-asetuksista tutustumalla alla olevaan luetteloon:

• Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen: Jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, sinulle näytetään ehdotuksia samankaltaisista sivuista. Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun verkko-osoitteen tarjotakseen sinulle ehdotuksia.
  • Käytä ennakointipalvelua hakujen täydentämiseen ja URL-osoitteiden kirjoittamiseen osoitepalkkiin: Nämä ehdotukset perustuvat verkkohakuihisi, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin. Jos oletushakukoneellasi on ehdotuspalvelu, selain saattaa lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin hakukoneelle.
  • Ennakointipalvelun avulla voit ladata sivuja nopeammin: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään.
  • Lähetä automaattisesti joitain järjestelmän tietoja ja sivujen sisältöjä Googlelle auttaaksesi sitä havaitsemaan vaarallisia sovelluksia ja sivustoja: Jos valitset tämän ruudun, tietoja näkemistäsi uhista lähetetään säännöllisesti Googlelle. Tiedot lähetetään myös silloin, kuin käyt epäilyttävällä sivustolla. Tietojen avulla Chrome voi paremmin torjua haitallisia latauksia ja havaita haittaohjelmia.
  • Suojaa itseäsi ja laitettasi vaarallisilta sivustoilta: Jos olet siirtymässä mahdollisesti haitalliselle sivustolle, Chrome ilmoittaa sinulle siitä välittömästi. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa luettelossa olevaa kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lisätietoja Selaussuojasta
  • Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja automaattisesti: Voit auttaa meitä suunnittelemaan ominaisuuksien ja parannuksien tärkeysjärjestystä antamalla Chromelle luvan lähettää käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle automaattisesti. Lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista
  • Lähetä selaustietojesi mukana Do Not Track ‑pyyntö: Voit lisätä selaustietoihisi Do Not Track ‑pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.
  • Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen: Käytä Google-haun oikolukutekniikkaa Chromessa. Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita