Navigointivalikko

Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Voit parantaa selauskokemustasi käyttämällä verkkopalveluja. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit hallinnoida niiden käyttöä halutessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Valikko Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  4. Muokkaa asetuksiasi Tietosuoja-kohdassa:
    • Valitsemalla Sisältöasetukset voit hallinnoida sitä, miten Chrome käsittelee sivustojen sisältöä ja käyttöoikeuksia.
    • Poista historia, evästeet, tallennetut salasanat ja muut selaustietosi valitsemalla Poista selaustiedot.
    • Jos et enää halua käyttää jotakin tietosuoja-asetusta, poista valinta sen ruudusta.

Saat lisätietoja eri tietosuoja-asetuksista tutustumalla alla olevaan luetteloon:

• Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen: Jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, sinulle näytetään ehdotuksia samankaltaisista sivuista. Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun verkko-osoitteen voidakseen tarjota sinulle ehdotuksia.
  • Käytä ennakointipalvelua, niin osoitepalkkiin tai sovelluksien käynnistysohjelman hakukenttään kirjoitetut hakulausekkeet ja URL-osoitteet täydennetään: Nämä ehdotukset perustuvat verkkohakuihisi, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin. Jos oletushakukoneesi sisältää ehdotuspalvelun, selain saattaa lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin hakukoneelle. Lisätietoja osoitepalkin ennakointipalvelusta
  • Ennakointipalvelun avulla voit ladata sivuja nopeammin: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään.
  • Ilmoita mahdollisista turvallisuusongelmista Googlelle automaattisesti: Jos valitset tämän ruudun, tietoja lähetetään aina, kun Chrome havaitsee epäilyttävän latauksen tai verkkosivuston. Lisätietoja haittaohjelmista ja epätavallisten latauksien varoituksista
  • Suojaa itseäsi ja laitettasi vaarallisilta sivustoilta ja tiedostoilta: Jos olet siirtymässä mahdollisesti haitalliselle sivustolle, Chrome ilmoittaa sinulle siitä välittömästi. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa luettelossa olevaa kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lisätietoja Selaussuojasta
  • Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen: Käytä Google-haun oikolukutekniikkaa Chromessa. Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.
  • Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja automaattisesti: Voit auttaa meitä suunnittelemaan ominaisuuksien ja parannuksien tärkeysjärjestystä antamalla Chromelle luvan lähettää käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle automaattisesti. Lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista
  • Lähetä selaustietojesi mukana Do Not Track ‑pyyntö: Voit lisätä selaustietoihisi Do Not Track ‑pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita