Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Jotkin Google Chromen asetukset käyttävät selaustietojasi parantaakseen verkon käyttökokemustasi. Chrome voi esimerkiksi täydentää kirjoittamiasi hakukyselyitä selaushistoriasi perusteella.

Nämä asetukset ovat käytössä oletuksena. Voit kuitenkin poistaa ne käytöstä milloin tahansa.

Tietosuoja-asetuksen käytöstä poistaminen

1. Klikkaa Chrome-valikkokuvaketta Chrome menu selainikkunan oikeassa yläkulmassa.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Klikkaa sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  4. Poista Tietosuoja-kohdassa valinta asetuksista, joita et enää halua käyttää. Poistettuasi tietosuoja-asetuksen käytöstä kyseisiä tietoja ei enää lähetetä Googlelle.

Tarkempia tietoja siitä, kuinka käsittelemme antamiasi tietoja, on tietosuojailmoituksessamme.

Lisätietoja kustakin tietosuoja-asetuksesta

Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, saat ehdotuksia muista etsimäsi sivun kaltaisista sivuista.
  • Lähetettävät tiedot: Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun URL-osoitteen, jotta voimme tarjota sinulle ehdotuksia.
  • Lue lisätietoja navigointiongelmien ratkaisuehdotuksista.
Käytä ennakointipalvelua, niin osoitepalkkiin tai sovelluksien käynnistysohjelman hakukenttään kirjoitetut hakulausekkeet ja URL-osoitteet täydennetään
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: Kun alat kirjoittaa hakua tai URL-osoitetta osoitepalkkiin, sinulle näytetään kirjoittamasi tekstin täydentäviä hakusana- tai URL-osoite-ehdotuksia. Ennakointi perustuu aiheeseen liittyviin verkkohakuihin, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin.
  • Lähetettävät tiedot: Jos oletushakukoneesi käyttää ennakointipalvelua, selain lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin oletushakukoneellesi. Jos oletushakukoneesi on Google, teksti tallennetaan lokiin omniboxin ennakoinnin lokikäytäntöjen mukaisesti.
  • Lue lisätietoja osoitepalkin ennakointipalvelusta.
Ennakoi verkon toimia nopeuttaaksesi sivujen latautumista
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: Selaimet lataavat verkkosivun IP-osoitteen avulla. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja esipiirtää tai hakea valmiiksi osoitteet, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Verkkosivustot voivat ladata nopeammin linkkejä, joita voit mahdollisesti klikata, esipiirtämisen ja valmiiksi hakemisen tekniikoiden avulla.
  • Lähetettävät tiedot: Jos otat tämän asetuksen käyttöön, esipiirretyt tai valmiiksi haetut sivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut resurssit) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoissa, vaikka et lopulta klikkaisikaan esipiirrettyjen tai valmiiksi haettujen sivujen linkkejä.
  • Lue lisätietoja esipiirtotekniikasta.
Ilmoita mahdollisista turvallisuusongelmista Googlelle automaattisesti
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: Ominaisuus auttaa Chromea tunnistamaan paremmin tiedostot, jotka ovat haitallisia tai jotka eivät ole turvallisia.
  • Lähetettävät tiedot: Jos Chrome havaitsee epäilyttävän latauksen tai verkkosivuston, se voi pyytää lupaa lähettää tietoja epäilyttävästä tapahtumasta Googlelle. Näin parannetaan Selaussuojan laatua. Nämä tiedot lähetetään aina, kun Chrome havaitsee tällaisen tiedoston tai sivuston.
  • Lue lisätietoja haittaohjelmista ja epätavallisten latauksien varoituksista.
Aktivoi tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasuojaus
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: saat välittömästi ilmoituksen selaimen havaitessa, että pyytämäsi sivusto voi olla haitallinen.
  • Lähetettävät tiedot: Kun käyt verkkosivustossa, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos sivuston URL-osoite vastaa luettelossa olevaa osoitetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto.
  • Lue lisätietoja tietojenkalastelusta ja haittaohjelmien havaitsemisesta.
Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: tämän ominaisuuden avulla Chromessa käytetään samaa oikolukutekniikkaa kuin Google-haussa.
  • Lähetettävät tiedot: Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.
  • Lue lisätietoja Google-haun oikolukutekniikasta.
Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja automaattisesti
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: auta meitä priorisoimaan ominaisuudet ja parannukset lähettämällä Googlelle tietoa tiedostoista, sovelluksista ja palveluista, jotka ovat käynnissä silloin, kun selaimesi kaatuu.
  • Lähetettävät tiedot: Käyttötilastojen sisältämiä tietoja ovat esimerkiksi asetukset, painikkeiden klikkaukset ja muistin käyttötiedot. Tilastot eivät sisällä verkkosivujen URL-osoitteita tai henkilökohtaisia tietoja. Virheraportit sisältävät tietoja järjestelmästä virheen aikana, ja niihin voi sisältyä verkkosivujen URL-osoitteita tai henkilökohtaisia tietoja riippuen siitä, mitä virheen aikana tapahtui.
  • Lue lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista.
Lähetä Do Not Track -pyyntö selausliikenteesi mukana
  • Tietoja tästä ominaisuudesta: Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track -pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.
  • Lähetettävät tiedot: seurannanestopyyntöjen mukana ei lähetetä henkilö- tai järjestelmätietoja.
  • Lue lisätietoja Do Not Track -pyynnöstä.

Sisältöasetukset

• Tietoja tästä ominaisuudesta: Selain voi muokata selauskokemustasi tallentamalla evästeitä ja sallimalla sivustojen käyttää tiettyjä ominaisuuksia, kuten laajennuksia ja JavaScriptiä.
  • Lähetettävät tiedot: Selain sallii oletuksena evästeet, kuvat, JavaScriptin sekä laajennukset. Ponnahdusikkunat estetään oletuksena. Sijainnin jakaminen ja työpöytäilmoitukset sallitaan vain erityisluvallasi.
  • Lue lisätietoja verkkosisältöasetuksista.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkkosi järjestelmänvalvoja on määrittänyt osan tietosuoja-asetuksistasi, et voi muuttaa niitä itse. Lue lisätietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chromebookin käytöstä.