Tietosuoja-asetuksien määrittäminen

Voit parantaa selauskokemustasi käyttämällä verkkopalveluja. Verkkopalvelujen avulla Chrome voi esimerkiksi täydentää hakutermit tai verkkosivustojen osoitteet kirjoittaessasi niitä.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit hallinnoida niiden käyttöä halutessasi.

Tietokoneella
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  4. Muokkaa asetuksiasi Tietosuoja-kohdassa:
    • Valitsemalla Sisältöasetukset voit hallinnoida sitä, miten Chrome käsittelee sivustojen sisältöä ja käyttöoikeuksia.
    • Poista historia, evästeet, tallennetut salasanat ja muut selaustietosi valitsemalla Poista selaustiedot.
    • Jos et enää halua käyttää jotakin tietosuoja-asetusta, poista valinta sen ruudusta.

Saat lisätietoja eri tietosuoja-asetuksista tutustumalla alla olevaan luetteloon:

• Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen: Jos yhteyden muodostaminen verkkosivuun ei onnistu, sinulle näytetään ehdotuksia samankaltaisista sivuista. Chrome lähettää Googlelle etsimäsi sivun verkko-osoitteen voidakseen tarjota sinulle ehdotuksia.
  • Käytä ennakointipalvelua, niin osoitepalkkiin tai sovelluksien käynnistysohjelman hakukenttään kirjoitetut hakulausekkeet ja URL-osoitteet täydennetään: Nämä ehdotukset perustuvat verkkohakuihisi, selaushistoriaasi ja suosittuihin verkkosivustoihin. Jos oletushakukoneesi sisältää ehdotuspalvelun, selain saattaa lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin hakukoneelle. Lisätietoja osoitepalkin ennakointipalvelusta
  • Ennakoi verkon toimia nopeuttaaksesi sivujen latautumista: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Käydessäsi verkkosivulla Chrome voi etsiä kaikkien sivun linkkien IP-osoitteet ja ladata valmiiksi ne, joihin saatat siirtyä seuraavaksi. Jos otat tämän asetuksen käyttöön, verkkosivustot (ja niihin mahdollisesti upotetut sisällöt) voivat asettaa ja lukea omia evästeitään aivan kuin olisit käynyt sivustoilla, vaikka et kävisikään.
  • Ilmoita mahdollisista turvallisuusongelmista Googlelle automaattisesti: Jos valitset tämän ruudun, tietoja lähetetään aina, kun Chrome havaitsee epäilyttävän latauksen tai verkkosivuston. Lisätietoja haittaohjelmista ja epätavallisten latauksien varoituksista
  • Suojaa itseäsi ja laitettasi vaarallisilta sivustoilta ja tiedostoilta: Jos olet siirtymässä mahdollisesti haitalliselle sivustolle, Chrome ilmoittaa sinulle siitä välittömästi. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa luettelossa olevaa kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lisätietoja Selaussuojasta
  • Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen: Käytä Google-haun oikolukutekniikkaa Chromessa. Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.
  • Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja automaattisesti: Voit auttaa meitä suunnittelemaan ominaisuuksien ja parannuksien tärkeysjärjestystä antamalla Chromelle luvan lähettää käyttötilastoja ja virheraportteja Googlelle automaattisesti. Lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista
  • Lähetä selaustietojesi mukana Do Not Track ‑pyyntö: Voit lisätä selaustietoihisi Do Not Track ‑pyynnön. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi kuitenkin tästä huolimatta parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sekä luodakseen raporttitilastoja.
Android-puhelimella tai ‑tabletilla
  1. Avaa Chrome-sovellus. Chrome logo
  2. Valitse Chrome-valikko  > Asetukset > (Lisäasetukset) Tietosuoja.
  3. Valitse ominaisuus, jonka haluat päivittää:
    • Selausvirheiden ehdotukset: Jos sivu ei lataudu, Chrome voi näyttää sinulle ehdotuksia samankaltaisista sivuista.
    • Haku ja URL-ehdotukset: Kun kirjoitat tekstiä osoitepalkkiin, Chrome voi käyttää ennakointipalvelua ja näyttää sinulle aiheeseen liittyviä hakuja, selaushistoriasi kohteita ja suosittuja verkkosivustoja.
    • Tietoturvatapaukset: Voit määrittää Chromen lähettämään Googlelle automaattisesti tietoja mahdollisista tietoturvaongelmista, jotka pitävät sinut ja muut turvassa jatkossa.
    • Selaussuoja. Voit ottaa käyttöön Selaussuoja-tekniikan, joka suojaa sinua haittaohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.
    • Hae valmiiksi sivun resurssit: Chrome voi etsiä verkkosivulle linkitetyt osoitteet valmiiksi, mikä nopeuttaa verkkosivujen avaamista. Lisäksi sivustot voivat myös esiladata linkit, joita saatat klikata seuraavaksi.
    • Käyttötilastot ja kaatumisraportit. Anna Google Chromen lähettää Googlelle käyttötilastoja ja kaatumisraportteja.
    • Do Not Track. Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track -pyynnön. Sen vaikutus riippuu kuitenkin siitä, vastaako sivusto pyyntöön. Monet verkkosivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi pyynnöstä huolimatta.
iPhonella ja iPadilla
  1. Avaa Chrome-sovellus. Chrome logo
  2. Valitse Chrome-valikko  > Asetukset.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdassa Tietosuoja.
  4. Valitse ominaisuus, jonka haluat päivittää:
    • Poista selaustiedot ‑kohdassa voit poistaa itseesi ja käyttämiisi verkkosivustoihin liittyviä tietoja.
    • Muut laitteet ‑kohdassa voit ottaa Handoffin käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Handoffin avulla voit vaihdella laitteiden välillä helposti, kun käytät internetin selaamiseen sekä mobiililaitetta että tietokonetta.
    • Verkkopalvelut-kohdassa voit valita, haluatko Chromen näyttävän sinulle ehdotuksia ja lähettävän Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita