Chromen tietosuoja-asetukset

Useat selaimen ominaisuuksista käyttävät verkkokokemuksesi parantamiseen ja suojaamiseen henkilökohtaisia tietojasi, kuten tietoja avaamistasi verkkosivuista. Tutustu näihin ominaisuuksiin sekä siihen, miten tietojasi käytetään verkkoselaamisesi parantamiseksi. Tarkempia tietoja siitä, kuinka käsittelemme Google Chromelle antamiasi tietoja, on tietosuojakäytännössämme.

Kaikki nämä ominaisuudet (paitsi Lähetä automaattisesti käyttötilastoja ja virheraportteja ja Lähetä Do Not Track -pyyntö selausliikenteen mukana) ovat oletuksena käytössä. Voit poistaa ne käytöstä Tietosuoja-asetuksista klikkaamalla Chrome-valikkoa Chrome menu > Asetukset > Näytä lisäasetukset > Tietosuoja.

Käytä verkkopalvelua navigointiongelmien ratkaisemiseen

• Tietoja tästä ominaisuudesta: jos verkko-osoitetta ei voida selvittää tai yhteyden muodostaminen ei onnistu, saat ehdotuksia sivuista, jotka ovat samankaltaisia kuin etsimäsi sivu.
  • Lähetettävät tiedot: kun verkko-osoitetta ei voi selvittää tai yhteyttä muodostaa, selain lähettää Googlelle tavoittelemasi sivun URL-osoitteen ehdotuksien tarjoamista varten.
  • Lue lisätietoja navigointiongelmien ratkaisuehdotuksista.

Käytä ennakointipalvelua hakujen täydentämiseen ja URL-osoitteiden kirjoittamiseen osoitepalkkiin

• Tietoja tästä ominaisuudesta: selain voi käyttää ennakointipalvelua näyttääkseen sinulle aiheeseen liittyviä hakuja, osumia selaushistoriastasi sekä suosittuja verkkosivustoja kirjoittaessasi osoitepalkkiin.
  • Lähetettävät tiedot: Jos oletushakukoneesi käyttää ennakointipalvelua, selain lähettää osoitepalkkiin kirjoittamasi tekstin oletushakukoneellesi aiheeseen liittyvien hakujen ja osoitteiden hakemista varten. Sitten hakukoneelta haetut tiedot näytetään osoitepalkin valikossa. Jos oletushakukoneesi on Google, teksti tallennetaan lokiin omniboxin ennakoinnin lokikäytäntöjen mukaisesti.
  • Lue lisätietoja osoitepalkin ennakointipalvelusta.

Ennakoi verkon toimia nopeuttaaksesi sivujen latautumista

• Tietoja tästä ominaisuudesta: Selaimet käyttävät IP-osoitteita verkkosivujen lataamiseen. Kun IP-osoitteet selvitetään ennakkoon, verkkosivulla klikkaamasi linkit latautuvat nopeammin. Lisäksi sivustot voivat käyttää esihahmonnusta niiden linkkien esilataamiseksi, joita saatat klikata seuraavaksi.
  • Lähetettävät tiedot: kun käyt verkkosivulla, selain voi tarkistaa kaikkien sivulla olevien linkkien IP-osoitteet ja esiladata linkit, joita saatat klikata seuraavaksi.
  • Lue lisätietoja esihahmonnustekniikasta

Aktivoi tietojenkalastelu- ja haittaohjelmasuojaus

• Tietoja tästä ominaisuudesta: saat ilmoituksen, jos selain havaitsee avattavan verkkosivuston olevan haitallinen.
  • Lähetettävät tiedot: kun käyt verkkosivulla, Selaussuoja vertaa sivun osoitetta tunnettujen haitallisten sivustojen luetteloon, joka on tallennettu tietokoneellesi. Jos sivun URL-osoite vastaa luettelon kohdetta, selaimesi lähettää osan URL-osoitteesta Googlelle, jotta sivuston vaarallisuus voidaan arvioida.
  • Lue lisätietoja tietojenkalastelusta ja haittaohjelmien havaitsemisesta.

Käytä verkkopalvelua kirjoitusvirheiden korjaamiseen

• Tietoja ominaisuudesta: Chrome voi käyttää ominaisuuden avulla samaa oikolukutekniikkaa kuin Google-haku. Voit ottaa sen käyttöön klikkaamalla tekstikenttää hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Oikoluvun asetukset > Kysy Googlelta ehdotuksia.
  • Lähetettävät tiedot: kun tämä ominaisuus on käytössä, Chrome lähettää kirjoittamasi tekstin Googlen palvelimille.
  • Lue lisätietoja Google-haun oikolukutekniikasta.

Lähetä Googlelle käyttötilastoja ja virheraportteja automaattisesti

• Tietoja tästä ominaisuudesta: Auta meitä valitsemaan tärkeimmät parannettavat ominaisuudet ja toiminnot. Anna järjestelmän lähettää Googlelle tietoja tiedostoista, sovelluksista ja palveluista, jotka ovat käynnissä kaatumishetkellä.
  • Lähetettävät tiedot: Käyttötilastot sisältävät koottuja tietoja, kuten asetuksia, painikkeiden klikkauksia ja tietoja muistin käytöstä. Ne eivät sisällä verkkosivujen URL-osoitteita tai henkilökohtaisia tietoja. Virheraportit sisältävät tietoja järjestelmästä virheen aikana, ja niihin voi sisältyä verkkosivujen osoitteita tai henkilökohtaisia tietoja riippuen siitä, mitä virheen aikana tapahtui.
  • Lue lisätietoja käyttötilastoista ja virheraporteista.

Lähetä Do Not Track -pyyntö selausliikenteesi mukana

• Tietoja tästä ominaisuudesta: Voit lähettää selausliikenteesi mukana "Do Not Track" -pyynnön. Sen vaikutus riippuu kuitenkin siitä, vastaako sivusto pyyntöön ja miten pyyntö tulkitaan. Jotkin sivustot saattavat esimerkiksi vastata pyyntöön näyttämällä sinulle mainoksia, jotka eivät liity muihin käyttämiisi sivustoihin. Monet sivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi pyynnöstä huolimatta esimerkiksi parantaakseen tietosuojaa, tarjotakseen sisältöä, palveluita, mainoksia ja suosituksia sivustoissaan ja luodakseen raportointitilastoja.
  • Lue lisätietoja Do Not Track -pyynnöstä

Sisältöasetukset

• Tietoja tästä ominaisuudesta: Selain voi muokata selauskokemustasi tallentamalla evästeitä ja sallimalla sivustojen käyttää tiettyjä ominaisuuksia, kuten laajennuksia ja JavaScriptiä.
  • Sallittu sisältö: Oletuksena selain sallii evästeet, kuvat, JavaScriptin ja laajennukset. Ponnahdusikkunat estetään oletuksena. Sijainnin jakaminen ja työpöytäilmoitukset sallitaan vain erityisluvallasi.
  • Lue lisätietoja verkkosisältöasetuksista.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkkosi järjestelmänvalvoja on määrittänyt tietosuoja-asetuksiasi, et voi muuttaa niitä itse. Tietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chromebookin käytöstä