Tietosuoja-asetusten valitseminen

Voit parantaa selauskokemustasi tietosuoja-asetuksilla. Esimerkiksi kun käyt verkkosivulla, Chromen verkkopalvelu voi ladata muita sivuja automaattisesti sivun linkkien perusteella.

Useimmat näistä asetuksista ovat oletuksena käytössä, mutta voit halutessasi ottaa niitä käyttöön tai poistaa käytöstä.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus.
  4. Valitse ominaisuus, jota haluat muuttaa:
    • Esilataa sivuja nopeuttaaksesi selaamista: Chrome voi etsiä verkkosivulle linkitetyt osoitteet valmiiksi, mikä nopeuttaa linkkien lataamista. Sivustot voivat myös esiladata linkit, joita saatat klikata seuraavaksi.
    • Do Not Track: Voit lähettää selausliikenteesi mukana Do Not Track ‑pyynnön. Sen vaikutus riippuu kuitenkin siitä, vastaako sivusto pyyntöön. Monet verkkosivustot keräävät ja käyttävät selaustietojasi pyynnöstä huolimatta.
    • Poista selaustietoja: Hallitset omia selaustietojasi, kuten selaushistoriaa ja tallennettuja lomaketietoja. Voit poistaa kaikki selaustiedot tai vain tietyn ajanjakson tiedot.
    • Selaussuoja suojaa sinua ja laitettasi vaarallisilta sivustoilta: Jos olet siirtynyt mahdollisesti haitalliselle sivustolle, Chrome ilmoittaa sinulle siitä. Kun käyt verkkosivustolla, Chrome vertaa sen osoitetta tunnettuihin haitallisiin sivustoihin, jotka on tallennettu tietokoneellesi. Jos verkkosivusto vastaa tallennettua kohdetta, selain lähettää URL-osoitteesta osittaisen kopion Googlelle määrittääkseen, onko kyseessä haitallinen sivusto. Lue lisää Selaussuojasta.
    • Avaa maksutavat.

Liittyvät aiheet