Plaatsingen: definitie

Omdat we u een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw contenttargeting willen bieden en het beheer en de optimalisatie van contenttargeting willen vereenvoudigen, hebben we de volgende verbeteringen doorgevoerd in Google Ads:

Alle typen contenttargeting vindt u nu onder Content in het navigatiemenu aan de zijkant:

• Onderwerpen, Plaatsingen, Display-/videozoekwoorden en Uitsluitingen voor alle typen contenttargeting staan nu op het tabblad Content in het navigatiemenu aan de zijkant. Voor Uitsluitingen klikt u op de dropdownpijl  rechts naast het woord Uitsluitingen om uitsluitingen voor onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden te selecteren.

Binnenkort ziet u verdere verbeteringen:

• Onderwerpen, Plaatsingen en Display-/videozoekwoorden worden samengevoegd tot één pagina Content (met een gelijknamig rapport). Uitsluitingen worden ook samengevoegd tot één rapport op dezelfde pagina (Content).
  • Uw advertenties targeten alle geselecteerde content in de advertentiegroep. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord, worden uw advertenties bij content getoond die overeenkomt met een van beide.

Totdat uw account is overgezet, raden we u aan maar één methode voor contenttargeting (onderwerpen, plaatsingen OF display-/videozoekwoorden) per advertentiegroep te gebruiken. Voordat de komende wijzigingen van kracht worden, kunnen de campagneprestaties worden beperkt als u methoden combineert.

Locaties op YouTube en in het Display Netwerk waar uw advertentie kan worden weergegeven. Denk hierbij aan relevante websites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven.

• Een plaatsing kan naar verschillende dingen verwijzen, zoals een hele website, specifieke pagina's van een website, een afzonderlijk advertentieblok op 1 pagina, een video, een app voor mobiele telefoons enz.
  • U kunt specifieke locaties kiezen door plaatsingstargeting toe te voegen. U kunt ook Google relevante automatische plaatsingen voor u laten kiezen op basis van uw zoekwoorden of andere targetingmethoden.