Trackingsjabloon: definitie

In het trackingsjabloon geeft u trackinggegevens op. U kunt URL-parameters gebruiken om uw uiteindelijke URL aan te passen. Wanneer er op een advertentie wordt geklikt, wordt de informatie gebruikt om de URL van uw bestemmingspagina te maken.

• Een trackingsjabloon op advertentiegroep-, campagne- of accountniveau geldt voor alle advertenties in de betreffende advertentiegroep, de betreffende campagne of het betreffende account.
  • Als u meerdere trackingsjablonen definieert op verschillende niveaus, wordt het meest specifieke sjabloon gebruikt.
  • Het trackingsjabloon op zoekwoordniveau is het meest specifiek, gevolgd door dat op advertentieniveau, advertentiegroepniveau, campagneniveau en accountniveau.
  • In de kolom Bron van trackingtemplate ziet u welke trackingtemplate er is toegepast.
  • Met parallelle tracking kan het gebruik van HTTP in dit veld uw systemen voor klikmeting/omleiding verstoren:
    • Hoewel we geen controle hebben over de verdere omleidingen, gebruikt Google Ads altijd HTTPS voor de eerste aanroep voor de tracking-URL als deze niet als zodanig is opgegeven.
    • Alle volgende omleidings-URL's moeten HTTPS bevatten. De omleidingen moeten ook server-side zijn.

Gerelateerde links

Over tracking in Google Ads

Tracking instellen met ValueTrack-parameters

Aangepaste parameters voor geavanceerde tracking maken