Klikken maximaliseren: definitie

Een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen automatisch worden ingesteld om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget.

• 'Klikken maximaliseren' is de eenvoudigste manier om te bieden voor klikken: u stelt een budget in en Google Ads doet de rest. U hoeft geen specifieke biedingsbedragen te kiezen voor uw advertentiegroepen, zoekwoorden of plaatsingen.
  • Bij 'Klikken maximaliseren' stelt u een dagbudget in en past het Google Ads-systeem uw maximum CPC-biedingen (kosten per klik) automatisch voor u aan, met als doel zo veel mogelijk klikken te genereren binnen dat budget.
  • Als u meer controle wilt, kunt u ook bodlimieten instellen om te voorkomen dat uw bod hoger is dan dat bedrag. Door een bodlimiet in te stellen, heeft u meer controle over uw kosten, maar het kan ook een beperking betekenen voor uw advertentiepositie of het aantal klikken op uw advertentie.
  • Als de biedingssuggesties u op een gegeven moment niet meer bevallen, kunt u gemakkelijk overschakelen op handmatige CPC-biedingen, waarbij u volledige controle heeft en de biedingsbedragen zelf instelt.
  • De biedstrategie 'Klikken maximaliseren' is niet beschikbaar in combinatie met het volgende:
    • Campagnes in het Display Netwerk met de marketingdoelen 'Betrokken worden bij content' of 'App-campagnes'.
    • Bodaanpassingen op basis van dag en tijdstip
  • 'Klikken maximaliseren' werd voorheen aangeduid als 'Automatisch bieden'.