Klikken maximaliseren: definitie

Een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen automatisch worden ingesteld om zo veel mogelijk klikken te genereren binnen uw budget.

• Klikken maximaliseren is de eenvoudigste manier om te bieden voor klikken: u stelt een budget in en Google Ads doet de rest. U hoeft geen specifieke biedingsbedragen te kiezen voor uw advertentiegroepen, zoekwoorden of plaatsingen.
  • Met Klikken maximaliseren stelt u een gemiddeld dagbudget in en het Google Ads-systeem stelt de maximum CPC-biedingen (kosten per klik) namens u in om te zorgen dat u binnen uw budget zo veel mogelijk klikken krijgt.
  • Als u meer aansturing wilt, kunt u ook bodlimieten instellen om te voorkomen dat uw bod hoger is dan dat bedrag. Hoewel u een bodlimiet kunt instellen voor budgetaansturing, kan dit de advertentiepositie en het aantal klikken op uw advertentie beperken.
  • Als de biedingssuggesties u op een gegeven moment niet meer bevallen, kunt u gemakkelijk overschakelen op handmatige CPC-biedingen, waarbij u volledige controle heeft en de biedingsbedragen zelf instelt.
  • De biedstrategie 'Klikken maximaliseren' is niet beschikbaar in combinatie met het volgende:
    • Campagnes in het Display Netwerk met het marketingdoel 'Mensen aanspreken met uw content' en in 'App-campagnes'.
    • Bodaanpassingen op basis van dag en tijdstip
  • 'Klikken maximaliseren' werd voorheen aangeduid als 'Automatisch bieden'.