URL

De locatie van een webpagina of bestand op internet. Voorbeelden van URL's van Google zijn www.google.nl, adwords.googleblog.com en http://www.google.com/intl/nl/privacy.

• Gebouwen en huizen zijn gekoppeld aan straatnamen en adressen. Iets dergelijks geldt ook voor webpagina's, die allemaal een uniek adres hebben zodat ze gemakkelijker zijn te lokaliseren. Op internet worden deze adressen URL's (Uniform Resource Locators) genoemd.
  • De URL van een webpagina, zoals http://support.google.com/google-ads, bestaat uit een domeinnaam (hier is dat 'google'), een domeincategorie ('.com') en in bepaalde gevallen ook uit andere elementen zoals subdomeinen ('support') en een pad ('/google-ads').
  • Voor elk van uw advertenties geeft u een zichtbare URL op die in uw advertentie wordt weergegeven, plus een uiteindelijke URL die bepaalt waar gebruikers naartoe worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken.
  • Kijk in de adresbalk boven in uw internetbrowser voor een voorbeeld van een URL.

Beleid inzake zichtbare URL's
Uw URL's bewerken