Bulkbewerkingen: definitie

Een manier om meer dan één item in uw account tegelijk te bewerken. Met bulkbewerkingen kunt u tijd besparen door meerdere items in een of meerdere campagnes tegelijkertijd te updaten.

Google Ads biedt verschillende tools en functies voor het uitvoeren van bulkbewerkingen in uw account. Welke bewerkingsopties beschikbaar zijn, hangt af van de tool of functie die u gebruikt.

In het algemeen kunt u als volgt bulkbewerkingen uitvoeren:

• Google Ads: Selecteer meerdere items in Google Ads en wijzig deze allemaal in één keer. Ontdek hoe u wijzigingen aanbrengt met bulkbewerkingen.
  • Bulkuploads: Download een spreadsheet met informatie over uw zoekwoorden, advertenties, advertentiegroepen, campagnes, productgroepen of factureringsgegevens. U kunt offline wijzigingen aanbrengen en de spreadsheet uploaden zodat de wijzigingen kunnen worden toegepast op uw Google Ads-account. Ontdek hoe u wijzigingen aanbrengt met bulkuploads.
  • Google Ads Editor: Met deze gratis downloadbare app kunt u uw Google Ads-account offline beheren, zodat u gemakkelijk bulkbewerkingen kunt uitvoeren in uw campagnes, advertentiegroepen, zoekwoorden en meer. Als u klaar bent, uploadt u de wijzigingen naar Google Ads. Meer informatie over Google Ads Editor.
  • Via de Google Ads API: met de Google Ads API (Application Programming Interface) kunnen ontwikkelaars apps maken die rechtstreeks communiceren met de Google Ads-server. Via deze apps kunnen adverteerders en externe advertentiebureaus op een efficiëntere en creatievere manier grote of complexe Googler Ads-accounts beheren en gebruikmaken van externe gegevens.
  • Google Ads-scripts: Scripts stellen u in staat om geautomatiseerde wijzigingen aan te brengen in uw Google Ads-account. Met JavaScript-code kunt u rechtstreeks via geschreven scripts biedingen wijzigen, advertentiegroepen onderbreken en zoekwoorden toevoegen in plaats van dit handmatig te doen in uw Google Ads-account. Meer informatie over scripts met Google Ads automation made easy (in het Engels).