Google Ads API (AdWords API)

Een geavanceerde functie die adverteerders kunnen gebruiken om te communiceren met en wijzigingen aan te brengen in hun Google Ads-account via apps die ze maken. De AdWords API wordt vervangen door de nieuwere Google Ads API, waarvan momenteel een bètaversie beschikbaar is.

• Met de AdWords/Google Ads API (Application Programming Interface) kunnen ontwikkelaars apps maken en gebruiken die rechtstreeks communiceren met hun accountgegevens op de Google Ads-server.
  • Met deze API's kunnen adverteerders op een efficiënte manier grote Google Ads-accounts en -campagnes beheren. U kunt bijvoorbeeld uw Google Ads-gegevens verzamelen voor gebruik met andere systemen (zoals voorraden), regelmatig rapporten genereren en bulksgewijs aanpassingen in campagnes aanbrengen.
  • Als u een van de API's wilt gebruiken, heeft u een Google Ads-manageraccount en een ontwikkelaarstoken nodig.
  • Deze API's zijn een goede optie voor adverteerders die beschikken over een ontwikkelaar of programmeur met technische vaardigheden. Als u hier niet over beschikt, maar wel een extra tool zoekt om grote wijzigingen in uw account te beheren, kunt u de Google Ads Editor of Google Ads-scripts proberen.

De API gebruiken
Meer informatie over Google Ads Editor
Meer informatie over Mijn Klantencentrum