Autotagging: definitie

Dit is een functie die automatisch een parameter aan uw URL's toevoegt om offline conversies bij te houden en uw advertentieprestaties te rapporteren met behulp van programma's voor het bijhouden van websites, zoals Google Analytics.

• Met autotagging wordt de parameter Google-klik-ID (GCLID) gekoppeld aan de URL waarop uw klanten klikken. Zo weet u voor elk bezoek aan uw website op welke advertentie is geklikt.
  • Google Analytics en soortgelijke programma's kunnen de informatie van URL's met autotagging gebruiken om u inzicht te geven in welk Google Ads-zoekwoord een bezoeker naar uw site heeft gebracht, uit welke campagne dat zoekwoord kwam en hoeveel de betreffende klik kostte. U kunt deze informatie ook gebruiken om complexe conversies te importeren in Google Ads, zowel online als offline.

Tip

Als u een API gebruikt, kan de parameter Google-klik-ID ook meer informatie over elke klik versturen naar het prestatierapport voor klikken van de Google Ads API.

Controleren of autotagging is ingeschakeld

Autotagging is standaard uitgeschakeld. U kunt controleren of autotagging is ingeschakeld (en de functie in- of uitschakelen) door naar uw accountinstellingen te gaan.

1. Klik op Instellingen in het paginamenu aan de linkerkant.
  2. Klik bovenaan de pagina op 'Accountinstellingen'.
  3. Klik op het gedeelte Autotagging. Als autotagging is geactiveerd, is het selectievakje naast 'Tag de URL waarop mensen doorklikken vanuit mijn advertentie' ingeschakeld. U schakelt autotagging uit door het selectievakje uit te schakelen en op Opslaan te klikken.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe conversieactie maakt, wordt autotagging automatisch geactiveerd als u nog geen conversies bijhoudt voor meerdere accounts. Als u wel conversies bijhoudt voor meerdere accounts, moet u autotagging in alle onderliggende accounts handmatig inschakelen volgens de hierboven beschreven stappen.

Gegevens van Google Analytics bekijken in uw Google Ads-account
Google Analytics en Google Ads koppelen
Meer informatie over de voordelen van autotagging
Offline of complexe conversies importeren