Conversies vermenigvuldigen met Performance Max

Officiële handleiding voor het maken en optimaliseren van Performance Max-campagnes

Animation of Performance Max on different channels

Best Practices logo

Met Performance Max-campagnes hebben adverteerders toegang tot alle Google Ads-kanalen en -voorraad vanuit één campagne op Zoeken, YouTube, Display, Discover, Gmail en Maps. Zoeken op basis van AI en Performance Max helpen u het aantal conversies overal op Google te maximaliseren en uw campagnes in het zoeknetwerk een boost te geven door brede zoekwoorden te combineren met Slim bieden. Performance Max helpt hierbij door incrementele conversies op alle Google-advertentiekanalen te stimuleren, inclusief het zoeknetwerk. Adverteerders die Performance Max-campagnes gebruiken, halen gemiddeld ruim 18% meer conversies tegen vergelijkbare kosten per actie.1

Google Ads Tutorials: Creating a Performance Max campaign

Op deze pagina

Voor alle adverteerders en doeltypen:

1. Kies conversiedoelen die belangrijk zijn voor uw bedrijf en stel waarden in voor uw conversies.
  • Kies over het algemeen dezelfde conversiedoelen als uw andere bestaande prestatiegebaseerde campagnes (zoals campagnes in het zoeknetwerk). Zo blijft u consistent met wat u optimaliseert en kunnen onze biedingssystemen beter optimaliseren voor hetzelfde doel voor al uw campagnes.
  • Als u het doel Acquisitie van nieuwe klanten instelt, kunt u een waarde toekennen aan biedingen voor nieuwe klanten en hier prioriteit aan geven, terwijl u nog steeds de verkoop van bestaande klanten maximaliseert. U kunt zich ook uitsluitend op nieuwe klanten richten.
    • We raden u sterk aan om Bieden met Nieuwe-klantwaarde te gebruiken als u de totale online verkoop wilt verhogen en tegelijkertijd meer nieuwe klanten wilt krijgen.
    • Adverteerders die veel waarde hechten aan de acquisitie van nieuwe klanten en de modus Nieuwe-klantwaarde gebruiken, verbeterden hun ROAS met 9% en hun percentage nieuwe klanten met 5%, en verlaagden de acquisitiekosten voor nieuwe klanten met 7%.2
  • Stel nauwkeurige conversiemeting in die weerspiegelt wat conversies echt waard zijn voor uw bedrijf. Conversiedoelen en -acties leiden er rechtstreeks toe dat AI van Google resultaten levert op basis van die doelen. Stel conversiewaarden in op basis van het relatieve belang en de relatieve waarde van verschillende conversies voor uw bedrijf. Door hogere waarden aan belangrijkere conversies toe te wijzen, kan de campagne automatisch prioriteit geven aan deze conversies, zodat u de waarde van uw budget kunt maximaliseren.
  • Gebruik conversiewaarderegels om verder aan te passen hoe u de prestaties optimaliseert. Pas de conversiewaarden aan en pas een vermenigvuldigingsfactor toe voor doelgroepen, apparaten of geografische locaties die waardevoller voor u zijn.
  1. Kies de juiste biedstrategie.
  • Gebruik bieden op basis van waarde als u waarden bijhoudt met uw conversies. Selecteer de biedstrategie Conversiewaarde maximaliseren om een zo hoog mogelijke conversiewaarde te behalen binnen uw budget. Als u specifieke ROI-doelen heeft, kunt u ook een ROAS-doel toevoegen.
  • Als u geen biedstrategie op basis van waarde kunt gebruiken omdat u geen waarden bijhoudt en omdat alle conversies even belangrijk voor u zijn, gebruikt u Aantal conversies maximaliseren om zo veel mogelijk conversies te behalen binnen uw budget. U kunt ook een CPA-doel toevoegen.
  • Als u niet zeker weet welk ROAS- of CPA-doel geschikt is voor uw Performance Max-campagne, gebruikt u de doelen die u heeft ingesteld voor uw andere prestatiegebaseerde campagnes (zoals campagnes in het zoeknetwerk) als referentiepunt. Zodra de campagne op gang is gekomen en meer verkeer krijgt, kunt u uw doel dienovereenkomstig verhogen of verlagen.
  1. Laat automatische componenten en Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaan.
  • Met automatische componenten (standaard aangezet) kan uw Performance Max-campagne content van uw landingspagina's gebruiken en automatisch nieuwe en aanvullende tekstcomponenten maken voor uw zoekadvertenties. Zo kunt u meer componenten maken die beter aansluiten op de unieke context en intentie van klanten, terwijl u trouw blijft aan uw bedrijf en aanbod. Ook blijven uw tekstcomponenten zo in de loop van de tijd actueel.
  • Als u automatische componenten heeft aangezet, moet u ook de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL gebruiken. Deze functie staat standaard aan. Hiermee kunt u meer converterende zoekopdrachten vinden die waarschijnlijk goed presteren op basis van de intentie van klanten en hun relevantie voor uw landingspagina's. Met deze functie worden uw advertenties getoond voor aanvullende zoekopdrachten die waarschijnlijk tot een conversie leiden. Voor de functie Uitbreiding van uiteindelijke URL worden landingspagina's op uw website gebruikt om uw advertenties aan relevantere zoekopdrachten te koppelen.
    • Adverteerders die Uitbreiding van uiteindelijke URL gebruiken met Performance Max-campagnes, krijgen gemiddeld meer dan 9% meer conversies/conversiewaarde tegen vergelijkbare kosten per actie (CPA)/rendement op advertentie-uitgaven (ROAS).3
  • U kunt zo nodig specifieke delen van uw website uitsluiten van targeting met de functie voor het uitsluiten van uiteindelijke URL's. Sluit bijvoorbeeld uw bedrijfsblog of pagina's met veelgestelde vragen uit als deze niet zijn bedoeld om conversies te krijgen.
  • Als u automatische componenten heeft aangezet en er een specifieke categorie webpagina's op uw website is die u wilt targeten, kunt u met regels voor 'URL bevat' verkeer targeten op basis van die categorieën. Deze regels targeten alle webpagina's met een URL met specifieke tekst. U kunt uw campagne bijvoorbeeld specifiek targeten op alle webpagina's met 'hondenvoer' in de URL.
    • Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, helpen deze regels AI van Google te informeren en te begeleiden om te begrijpen dat deze categorieën belangrijk zijn (zonder het matchen met die URL's op een of andere manier te beperken). Als Uitbreiding van uiteindelijke URL uitstaat, beperken regels op basis van 'URL bevat' de overeenkomsten met pagina's binnen die categorieën.
  • Voeg paginafeeds toe aan Performance Max om uw resultaten uit de voorraad voor Zoeken verder te verfijnen. Als Uitbreiding van uiteindelijke URL aanstaat, kan deze aanvullende feed de AI van Google informeren en begeleiden om te begrijpen dat deze URL's belangrijk zijn (zonder het matchen met die URL's op een of andere manier te beperken).
    • Als Uitbreiding van uiteindelijke URL uitstaat, kunt u met paginafeeds makkelijker op grote schaal specifieke URL's toevoegen aan uw Performance Max-campagne en matchen beperken tot alleen deze URL's. Voor paginafeeds moeten ook automatische componenten worden aangezet.

Doel

Actie

Extra conversies krijgen via zoekopdrachten die waarschijnlijk goed presteren en het bereik maximaliseren.

Laat Uitbreiding van uiteindelijke URL AAN staan.

Extra zoekopdrachten vinden die waarschijnlijk goed presteren en het bereik maximaliseren, maar sommige landingspagina's op uw website uitsluiten, zoals pagina's met vacatures of veelgestelde vragen die niet zijn geoptimaliseerd om conversies te stimuleren. U kunt ook hele categorieën van uw site uitsluiten die u niet in uw advertenties wilt opnemen (bijvoorbeeld als u een merk beëindigt en er niet meer voor wilt adverteren).

Gebruik URL-uitsluitingen of URL-parameterregels terwijl u Uitbreiding van uiteindelijke URL AAN laat staan.

Extra zoekopdrachten vinden, maar bepaalde zoekopdrachten uitsluiten waarvoor u niet wilt dat uw advertenties worden weergegeven, zelfs als ze goed presteren, bijvoorbeeld vanwege de richtlijnen van uw bedrijf.

Gebruik uitgesloten zoekwoorden op accountniveau terwijl u Uitbreiding van uiteindelijke URL AAN laat staan.

Aanvullende zoekopdrachten vinden, maar bepaalde merktermen uitsluiten waarvoor u uw advertenties niet wilt tonen, bijvoorbeeld vanwege lokale regelgeving.

Gebruik merkuitsluitingen op campagneniveau terwijl u Uitbreiding van uiteindelijke URL AAN laat staan.

Alleen verkeer krijgen voor een specifieke categorie pagina's waarvan u conversies wilt genereren, zelfs als andere categorieën ook de prestaties kunnen verbeteren. U heeft bijvoorbeeld een speciaal budget voor hardloopschoenen dat niet kan worden gebruikt om basketbalschoenen te verkopen.

Zet Uitbreiding van uiteindelijke URL UIT en gebruik regels op basis van 'URL bevat' om een specifieke categorie webpagina's te targeten. Uw webpagina's moeten rond een type categorisatie gestructureerd zijn om ervoor te zorgen dat deze functie effectief werkt. (Bijvoorbeeld www.domein.com/merk, www.domein.com/merk/categorie1, www.domein.com/merk/categorie2.)

Alleen verkeer krijgen voor een reeks specifieke pagina's waarvan u conversies wilt aansturen, zelfs als andere pagina's voor dezelfde categorie ook de prestaties kunnen verbeteren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat uw juridische team het gebruik moet goedkeuren van elke landingspagina die in advertenties wordt gebruikt.

Zet Uitbreiding van uiteindelijke URL UIT en gebruik paginafeeds om overeenkomsten te beperken tot die specifieke URL's.

Ik wil geen extra conversies krijgen vanaf andere landingspagina's op mijn website. Ik kan klanten alleen naar één landingspagina sturen (bijv. vanwege beleidsredenen) en dit is het enige pad naar conversie.

Zet Uitbreiding van uiteindelijke URL UIT (afgeraden).

Opmerking

Houd bij hoe uitzonderingen van invloed zijn op uw bereik en prestaties, zodat u geen waardevolle conversiemogelijkheden misloopt.

Meer informatie over Uitbreiding van uiteindelijke URL

1. Maximaliseer de verscheidenheid aan componenten voor advertentiemateriaal om consumenten effectiever aan te spreken.
  • Maak componentengroepen die aan één thema zijn gerelateerd. U kunt zo nodig meerdere componentengroepen per campagne maken. Elke componentengroep moet betrekking hebben op een uniform thema (zoals een product- of servicecategorie).
  • Voeg zo veel mogelijk soorten tekst-, afbeeldings- en videocomponenten toe (inclusief verschillende afbeeldingsformaten). Zo kunt u consumenten op relevantere manieren bereiken, afhankelijk van hun context en insteek, en kunt u uw bedrijf op meer plaatsen promoten. Hoe meer componenten u toevoegt, hoe meer advertentie-indelingen de campagne kan maken en hoe meer voorraad uw advertenties kunnen tonen. Gebruik Advertentiekwaliteit om te bepalen of u de optimale mix van componenten heeft, waar u deze kunt verbeteren en om te zorgen dat u advertenties voor alle beschikbare voorraad kunt laten lopen.
    • Zorg dat uw tekstcomponenten duidelijk van elkaar verschillen en dat ze logisch zijn als ze worden gecombineerd.
    • Gebruik authentieke afbeeldingen van hoge kwaliteit die mensen stimuleren te reageren op uw merk. We bieden ook gratis stockfoto's aan als u een campagne maakt.
    • Voeg een videocomponent toe van minimaal 10 seconden. Uit interne gegevens blijkt dat adverteerders die minstens één video in hun Performance Max-campagnes hebben opgenomen, in totaal gemiddeld 12% meer conversies kregen.4 Dit zijn video's die door adverteerders zelf zijn geüpload of die AI van Google voor ze heeft gemaakt.
    • Als u geen video heeft, maakt Performance Max er automatisch een voor u op basis van uw andere componenten. U kunt ook makkelijk uw eigen video maken met de tool Video's maken in de componentenbibliotheek. U kunt de tool gebruiken als u de campagne maakt of erna, in het gedeelte Componenten.
    • Video's in verschillende standen uploaden. Uit interne gegevens blijkt dat adverteerders die minimaal één video in elke stand (horizontaal, verticaal en vierkant) opnemen in hun Performance Max-campagnes, 20% meer conversies in YouTube krijgen dan wanneer ze alleen horizontale video's gebruiken.5
  • Maak componenten op schaal met de mogelijkheden van Performance Max om componenten te maken, waaronder tekst en afbeeldingen, met de kracht van generatieve AI (alleen in de VS).
    • Als u een nieuwe Performance Max-campagne of componentengroep maakt, voert u uw URL in en klikt u op Componenten maken in de stap om componenten te maken. U krijgt dan automatisch voorgestelde koppen, beschrijvingen en afbeeldingen.
    • U kunt uw creativiteit combineren met AI van Google om makkelijk nieuwe componenten voor tekst en afbeeldingen te maken. Gebruik tekstprompts om meer informatie te geven over de typen componenten die u wilt maken.
      • Als u afbeeldingen maakt, maakt u de prompt zo duidelijk mogelijk door de gewenste afbeelding te beschrijven en gedetailleerd uit te leggen wat u wilt maken. U kunt details geven over onder meer een artikel, de achtergrond, de verlichting en specifieke kleuren. U kunt zelfs aangeven welk type afbeeldingsstijl u wilt, zoals een fotorealistische of geïllustreerde weergave.
      • U kunt verschillende afbeeldingen in verschillende stijlen maken, maar we raden u aan deze functie te gebruiken om lifestyleafbeeldingen of algemene productafbeeldingen te maken als u veel producten verkoopt.
    • Nadat u uw componenten heeft gemaakt, selecteert u de componenten die u in de campagne wilt tonen. U kunt AI van Google zelfs sturen door AI te vragen meer componenten te maken die vergelijkbaar zijn met de componenten die u net heeft gemaakt.
  • Gebruik extra componenten, zoals sitelinks, highlights, leadformulieren en belcomponenten, om uw advertenties prominenter te tonen en uw klanten extra informatie te bieden, onder andere op welke manieren ze contact met u kunnen opnemen.

Meer informatie over hoe componentengroepen werken

1. Stuur AI van Google met doelgroepsignalen en zoekthema's.
  • Doelgroepsignalen bieden informatie waarmee uw campagne sneller op gang komt en de prestaties sneller worden geoptimaliseerd. Voer doelgroepsignalen in als leidraad voor AI van Google en neem doelgroepsegmenten aan het einde van de trechter op, zoals uw gegevens (waaronder Klantenmatch-lijsten van bestaande klanten die in het verleden contact hebben gehad met uw bedrijf en websitebezoekers). Als u Klantenmatch wilt gebruiken, moet u een klantenlijst maken en naar Google Ads uploaden en de lijst regelmatig updaten.

Opmerking

Een groot voordeel van AI van Google is dat u nieuwe converterende doelgroepsegmenten kunt aanboren, ook segmenten die u niet had verwacht of nog niet kende. Met Performance Max-campagnes beperkt u uw advertenties niet tot een geselecteerde set doelgroepen en kunt u nieuwe, waardevolle klanten vinden.

Google Ads Tutorials: Audience signals in Performance Max campaigns

• Met zoekthema's (bèta) geeft u informatie over uw bedrijf, zoals zoekopdrachten waarvan u weet dat uw klanten deze gebruiken. Ze zijn een aanvulling op de zoekopdrachten die Performance Max zou koppelen aan onder andere uw URL's en componenten. Met zoekthema's kunt u ook doelgroepen in alle Google Ads-kanalen vinden op basis van het zoekgedrag van gebruikers.
    • Zoekthema's kunnen nuttig zijn als u kennis van uw bedrijf of klanten heeft die AI niet makkelijk of snel kan leren: Als uw landingspagina bijvoorbeeld niet alle gegevens bevat of de nieuwste updates over de producten en services die u aanbiedt, kunt u zoekthema's gebruiken om de gaten in te vullen.
    • Zoekthema's hebben dezelfde prioriteit als uw woordgroepen en brede zoekwoorden in uw campagnes in het zoeknetwerk. Exacte zoekwoorden die identiek zijn aan de zoekopdrachten, krijgen voorrang op zoekthema's en andere zoekwoorden.
    • Zoekthema's houden rekening met merkuitsluitingen in Performance Max en uitgesloten zoekwoorden op accountniveau.
    • Resultaten die afkomstig zijn van zoekthema's, sturen uw klanten naar de landingspagina's die u heeft aangegeven via uw instellingen voor Uitbreiding van uiteindelijke URL, paginafeeds en URL bevat.
  1. Gebruik experimenten om de toename te testen via A/B-tests.

Er zijn 2 typen experimenten die u vandaag kunt uitvoeren:

• Meet de toename wanneer u Performance Max toevoegt als aanvulling op uw bestaande campagnemix.

Google Ads Tutorials: Experiments to test uplift of Performance Max campaigns

Google Ads Tutorials: Experiments to test Performance Max vs. Standard Shopping campaigns

Best practices voor specifieke doelen

Voor online verkoop met een Merchant Center-feed:

Raadpleeg onze handleiding voor adverteerders in de detailhandel.

Voor winkeldoelen:

• Meet lokale acties, winkelbezoeken en winkelverkopen in Google Ads. Er zijn meerdere manieren om winkelgegevens te uploaden naar Google Ads. Als u geen winkelbezoeken meet of als u meer offline conversies wilt, gebruikt u lokale conversieacties, zoals klikken op Routebeschrijving of Klikken om te bellen.
  • Stel uw aanvankelijke campagnebudgetten in op basis van de prestatiedoelen voor uw bedrijfslocaties. Gebruik voor uw bestaande campagnes de Prestatieplanner om uw budgetten nauwkeuriger af te stemmen, het maximale uit de seizoenspieken te halen, de campagne-efficiëntie te vergroten en de nieuwste gegevens en signalen van de veiling van Google Ads op te nemen om uw mediaplanning te verbeteren.
  • U moet componenten voor advertentiemateriaal uploaden, waaronder koppen, beschrijvingen, call-to-actions en een uiteindelijke URL. Als u componenten voor uw campagne met winkeldoelen maakt, gebruik dan wat uw winkel uniek maakt, zoals exclusieve promoties en producten in de winkel om kopers enthousiast te maken. Er verschijnen geen extra componenten voor Performance Max-campagnes met alleen winkeldoelen.
  • Uitbreiding van uiteindelijke URL en paginafeeds zijn op dit moment niet van toepassing op campagnes die alleen winkeldoelen hebben.
  • Wacht tot u 30 dagen aan gegevens heeft voordat u de resultaten van campagnes met winkeldoelen analyseert. Zo hebben consumenten de tijd om de bedrijfslocatie te bezoeken na een interactie met de advertentie en kunnen uw rapporten worden gevuld met conversies via winkelbezoeken. Meer informatie over conversieperioden voor winkelbezoeken
  • Gebruik het rapport per winkel om inzicht te krijgen in hoe Performance Max-campagnes bijdragen aan verkeer en conversies voor elke bedrijfslocatie. Bezoeken en lokale acties worden ook gerapporteerd per afzonderlijke winkellocatie.

Voor leads:

• Zorg ervoor dat de doelcategorie in uw instellingen voor conversieacties correct is ingesteld om te optimaliseren voor doelen voor leads genereren. U kunt kiezen uit Contact, Leadformulier indienen, Afspraak maken, Aanmelden of Offerte aanvragen. Als u geen van deze conversiecategorieën heeft geselecteerd en ze relevant zijn voor uw bedrijf, raden we u aan er een te selecteren.
  • Richt u op de kwaliteit van leads in plaats van alleen op het aantal leads door te optimaliseren voor gekwalificeerde of geconverteerde leads die zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke verkoop liggen. Probeer de conversies die echt van invloed zijn op de bedrijfsresultaten, te meten en hierover te rapporteren.
  • Gebruik waar mogelijk dynamische waarden. U kunt deze waarden uploaden met meetoplossingen zoals de Google-tag of verbeterde conversies voor leads. Hiermee kunt u informatie met Google Ads delen over leads die leiden tot winkelverkopen of uiteindelijke verkopen via een ander kanaal en kunt u beter optimaliseren voor deze waardevolle bedrijfsresultaten. Als u deze gegevens aanlevert over welke leads daadwerkelijk tot verkopen leiden, helpt u Performance Max de kwaliteit van leads in alle kanalen te verbeteren.
  • Stel uw doelen voor leads genereren in op Bieden met Alleen nieuwe klanten als u alleen nieuwe klanten wilt targeten. Hiervoor moet u een Klantenmatch-lijst toevoegen, zodat Google onderscheid kan maken tussen nieuwe en bestaande klanten.
  • Adverteerders die Bieden met Alleen nieuwe klanten gebruiken, verbeteren hun percentage nieuwe klanten met 13% en verlagen hun acquisitiekosten voor nieuwe klanten met -19%.6

Best practices voor het genereren van leads

Voor hotelaanbieders die meer hotelboekingen willen realiseren:

• Performance Max voor reisdoelen wordt op dit moment aanbevolen voor hotelaanbieders. Alle andere klanten in de reiswereld, zoals online reisbureaus die hotelaccommodatie of vakantiewoningen verkopen, kunnen beter Performance Max-campagnes gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor online verkoop.
  • Probeer de uiteindelijke hotelboekingen te meten en hierover te rapporteren om meer conversies aan het einde van de trechter te krijgen, zodat uw campagne weet welke typen conversies het belangrijkst zijn voor uw bedrijf.
  • Evalueer de prestaties per accommodatie en controleer accommodatiespecifieke statistieken op het tabblad Hotels.
  • We raden u aan property's in campagnes te groeperen op basis van uw KPI's en budgetten. Door uw campagnestructuur te consolideren, kunt u meer gegevens aanleveren voor de AI van Google om beter te kunnen optimaliseren.
  • Bereik gebruikers met algemenere advertenties die niet accommodatiespecifiek zijn door een componentengroep toe te voegen aan een bestaande Performance Max-campagne voor reisdoelen met algemenere componenten voor advertentiemateriaal. We raden dit ten zeerste aan in plaats van meerdere Performance Max-campagnes te laten lopen naast uw Performance Max-campagne voor reisdoelen.

Krijg meer informatie over Performance Max voor reisdoelen en neem onze introductiegids door.

De prestaties evalueren

Algemene best practices om uw resultaten te evalueren.

• Houd rekening met conversievertragingen, zodat u een volledig beeld van de prestaties krijgt.
    • Als het normaal bijvoorbeeld 7 dagen duurt voordat gebruikers een conversie realiseren na een interactie met uw advertenties, sluit u de meest recente week aan gegevens uit als u de prestaties evalueert. Er ontbreken dan namelijk nog conversies voor die 7 dagen.
  • Controleer de optimalisatiescore om na te gaan hoe u de prestaties van uw campagne kunt verbeteren. U vindt aanbevelingen om uw campagne te verbeteren, bijvoorbeeld door deze te optimaliseren voor de acquisitie van nieuwe klanten. U kunt de getoonde aanbevelingen makkelijk toepassen via het tabblad Aanbevelingen.
  • Op de pagina Inzichten kunt u achterhalen waardoor de prestaties het meest worden beïnvloed, zoals uw belangrijkste doelgroepen en zoekthema's.
  • Controleer de pagina Inzichten dagelijks voor gepersonaliseerde inzichten. Inzichten worden dagelijks vernieuwd en zijn afgestemd op u en uw bedrijf. Als u de pagina regelmatig controleert, blijft u op de hoogte van veranderend klantgedrag en veranderende marktomstandigheden.

Opmerking

Inzichten worden niet altijd voor elk account en voor elke campagne geproduceerd. Meer informatie over waarom u misschien geen inzichten ziet

Hoe krijg ik inzicht in wat leidt tot prestatieveranderingen?

• Ontdek welke factoren de prestaties verbeteren met Belangrijkste signalen in het rapport Biedstrategie. Tot de belangrijkste signalen behoren onder meer het apparaattype, de locatie, de dag van de week, het tijdstip van de dag, zoekopdrachten en Klantenmatch-lijsten.
  • Controleer de veranderingen in prestatie op de pagina Inzichten om na te gaan welke componentgroepen, productgroepen en producten tot veranderingen in de campagneprestaties leiden.
  • Met inzichten in de wijzigingsgeschiedenis krijgt u inzicht in hoe wijzigingen die u in uw account heeft aangebracht, tot prestatieschommelingen kunnen leiden.
  • Ga naar Uitleg om inzicht te krijgen in grote wijzigingen in uw campagneprestaties en voor aanbevolen acties om problemen op te lossen. In tegenstelling tot veranderingen in prestaties die zijn gericht op welke component- en productgroepen de prestaties stimuleren, ligt de focus in Uitleg op waarom uw prestaties zijn veranderd. U krijgt vaak ook aanbevelingen om campagnes te verbeteren.
  • Gebruik rapportage over componentengroepen voor inzicht in gegevens over conversies en uitgaven op componentengroepniveau. Gebruik deze gegevens om inzicht te krijgen in hoe elke componentengroep bijdraagt aan uw algehele campagneprestaties. Als u het aantal conversies voor een specifieke componentengroep wilt verhogen, richt u zich op het toevoegen van meer componenten voor advertentiemateriaal.

Opmerking

Als u de statistieken van uw componentengroep evalueert, moet u er rekening mee houden dat de gemiddelde CPA of ROAS voor afzonderlijke componentengroepen in een campagne misleidend kan zijn. Dit komt omdat de gemiddelde waarden geen exacte afspiegeling zijn van de cumulatieve waarde voor het maximaliseren van de marginale conversies of marginale conversiewaarde in elke veiling. Zelfs als een componentengroep gemiddeld een lagere totale ROI heeft vergeleken met het gemiddelde van andere componentengroepen, kan dit mogelijk nog steeds het best presterende verkeer met de hoogste marginale ROI in een bepaalde veiling zijn. Meer informatie over marginale ROI versus gemiddelde ROI

Welke componenten presteren goed?

• Gebruik componentrapportage om te achterhalen welke componenten voor advertentiemateriaal goed presteren. Selecteer Gegevens bekijken in uw componentengroep om na te gaan of de advertentiekwaliteit Laag, Goed of Beste is en of u nieuwe componenten moet toevoegen zodat AI van Google uw advertentiemateriaal kan verbeteren. Als u het maximale aantal componenten al heeft, kunt u componenten van lagere kwaliteit vervangen door nieuwe componenten van hogere kwaliteit.
    • Het tabblad Combinaties toont welke combinaties van componenten het best hebben gepresteerd. Hier kunt u een voorbeeld van uw advertenties per kanaal weergeven. Dit kan u veel inzicht geven in de typen componenten voor advertentiemateriaal waarop uw klanten het best reageren. Zo kunt u bepalen welke componenten u moet uploaden en welke bredere creatieve strategie u wilt uitstippelen.
  • Ga naar Doelgroepinzichten in componenten om te zien welke componenten het meest aanslaan bij verschillende doelgroepsegmenten. Gebruik dit inzicht om nieuwe componenten voor advertentiemateriaal te maken waarmee u goed presterende doelgroepen aantrekt.

Waar zijn mijn klanten naar op zoek?

• Ga naar Inzichten in zoektermen om te zien welke huidige zoekcategorieën en zoektermen hogere conversiepercentages opleveren. Kom erachter waar mensen naar zoeken als uw advertentie wordt getoond.

Hoe kan ik consumententrends en veranderingen in de vraag voorspellen die van invloed zijn op mijn bedrijf?

• Ga naar Prognoses van vraag om toekomstige trends te zien die relevant zijn voor uw unieke bedrijf en die naar verwachting binnen de komende 180 dagen beginnen. Gebruik dit toekomstgerichte inzicht om de voorspelde vraag naar uw producten en services te bekijken en om groeimogelijkheden te vinden.
  • Met zoektrends kunt u zien of u kunt voldoen aan de toegenomen vraag in de huidige en aanbevolen categorieën die relevant zijn voor uw bedrijf. Gebruik dit inzicht om budgetten, voorraad, promoties en landingspagina's te plannen op basis van trending zoekinteresses van klanten.

Hoe krijg ik meer inzicht in mijn klanten?

• Controleer Doelgroepinzichten om te weten welke doelgroepen hogere conversiepercentages opleveren. Het label Signalen naast een doelgroepsegment geeft aan welke segmenten converteren op basis van doelgroepsignalen die u heeft ingevoerd. Richt u op segmenten met het label Geoptimaliseerd om te achterhalen welke nieuwe doelgroepsegmenten AI van Google voor u heeft gevonden en om uw bredere bedrijfsstrategie te bepalen.

Waar zijn mijn advertenties getoond?

Welke invloed hebben advertentiestrategieën van concurrenten op mijn bedrijf?

• Ga naar Veilinginzichten voor inzicht in hoe veranderingen in de zichtbaarheid van de concurrenten boven of onder u in het zoeknetwerk misschien invloed hebben gehad op uw prestaties. Dit inzicht toont ook nieuwe concurrenten die aan de veiling deelnemen en deze verlaten.

Waar kan ik de prestaties van mijn landingspagina's controleren?

• Ga naar de pagina Landingspagina's voor inzicht in welke pagina's uw klanten het meest bezoeken en om te achterhalen welke pagina's niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers.

Dynamische zoekadvertenties en display-campagnes upgraden naar Performance Max

• Adverteerders die campagnes met dynamische zoekadvertenties upgraden naar Performance Max, zien gemiddeld een stijging van meer dan 15% in conversies en conversiewaarde tegen een vergelijkbare CPA/ROAS.7 Deze prestaties blijven behouden, zelfs als ze bestaande Performance Max-campagnes hebben.
    • Geschikte adverteerders kunnen met onze tool via de pagina Aanbevelingen een makkelijk en begeleid proces volgen om dynamische zoekadvertenties met één kanaal zelf te upgraden naar Performance Max.
  • Adverteerders die display-campagnes op Google upgraden naar Performance Max, zien gemiddeld ruim 20% meer conversies tegen een vergelijkbare of lagere CPA.8 Deze prestaties blijven behouden, zelfs als ze bestaande Performance Max-campagnes hebben.

Geschikte adverteerders kunnen nu makkelijk zelf display-campagnes op Google upgraden naar Performance Max met de tool en het begeleide proces op de pagina Aanbevelingen of via de accountmeldingen in Google Ads.

Gerelateerde links

Antwoord op de meestgestelde vragen over Performance Max

1. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, Ads, november - december 2022.
2. Gemiddelde prestatieverbetering op basis van intern onderzoek. De individuele resultaten kunnen variëren op basis van de campagnedetails. Bron: Interne gegevens van Google, wereldwijd, A/B-test voor alle branches, oktober 2022 - april 2023.
3. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, Ads, februari - april 2023.
4. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, november 2022.
5. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, november 2022.
6. Gemiddelde prestatieverbetering op basis van intern onderzoek. De individuele resultaten kunnen variëren op basis van de campagnedetails.
7. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, Ads, december 2022 - januari 2023.
8. Bron: Google-gegevens, wereldwijd, Ads, februari - mei 2023.

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.