Aanvullende Google-services in- of uitschakelen

Als beheerder van de Google-accounts van uw organisatie bepaalt u wie de aanvullende Google-services kan gebruiken die beschikbaar zijn in de Google-beheerdersconsole. U hoeft de services alleen maar in of uit te schakelen voor die gebruikers. Gebruikers voor wie een service is ingeschakeld, kunnen deze gebruiken in hun account.

Opmerking: Sommige services kunnen niet afzonderlijk worden in- of uitgeschakeld in de beheerdersconsole. U kunt deze services allemaal tegelijk in- of uitschakelen. Zie Services beheren die niet afzonderlijk worden beheerd voor meer informatie.

Bepalen wie een aanvullende Google-service kan gebruiken

Voordat u begint: als u de service wilt in- of uitschakelen voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid (om de toegang te beheren per afdeling) of in een toegangsgroep (om de toegang te beheren voor gebruikers in verschillende afdelingen).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsand thenAanvullende Google-services.
  3. Klik op de naam van de service die u wilt in- of uitschakelen om de instellingenpagina ervan te openen.
  4. Klik op Servicestatus.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.