Aanvullende Google-services

Als u zich aanmeldt voor Google Workspace, heeft uw team toegang tot verschillende aanvullende services, zoals YouTube, Blogger en Google Analytics. In de tabel hieronder worden de functies van elke service beschreven. Meer informatie over de services vindt u in de betreffende voorwaarden en documentatie. U kunt deze services aan- of uitzetten voor gebruikers door in de Beheerdersconsole naar Aanvullende Google-services te gaan.

Opmerking: Sommige services kunnen afzonderlijk worden aan- of uitgezet in de Beheerdersconsole. U kunt services waarvoor dit niet geldt, allemaal tegelijk aan- of uitzetten.

Aanvullende Google-services gebruiken

Services die u afzonderlijk kunt aan- of uitzetten

U kunt deze services afzonderlijk aan- of uitzetten in de Beheerdersconsole.

Service Beschrijving
AppSheet Maak krachtige mobiele apps en web-apps in een ontwikkelomgeving waarvoor u niet hoeft te kunnen coderen. Voorwaarden Hulp
Toegepaste digitale vaardigheden

Kant-en-klare videolessen over digitale vaardigheden die u meteen in de praktijk kunt toepassen.

Voorwaarden Hulp
Opdrachten

Maak, analyseer en beoordeel snel huiswerkopdrachten, terwijl uw leerlingen efficiënter leren leren.

Opmerking: Opdrachten is een kernservice voor Google Workspace for Education Fundamentals- en Google Workspace for Education Plus-versies.

Voorwaarden Hulp
Blogger Deel uw leven online via een blog: snel, makkelijk en gratis. Voorwaarden Hulp
Merkaccounts Stel uw bedrijf of merk in en beheer het via een account dat niet openbaar is gekoppeld aan uw Google-account. Gebruik dit met bepaalde services, zoals YouTube of Google Mijn Bedrijf, om een online aanwezigheid op te bouwen. Voorwaarden Hulp
Campaign Manager 360 Voer campagnes eenvoudiger uit, van mediaplanning tot rapportages. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Chrome Web Store Zoek, koop en implementeer cloud-apps. Voorwaarden Hulp
Classroom

Geef handig opdrachten op, zorg dat leerlingen beter kunnen samenwerken en dat iedereen eenvoudig met elkaar kan communiceren. Zo worden uw lessen productiever en zinvoller.

Opmerking: Opdrachten is een kernservice voor Google Workspace for Education Fundamentals- en Google Workspace for Education Plus-versies.

Voorwaarden Hulp
CS First Een gratis lesprogramma voor informatica voor leerlingen tussen 9 en 14 jaar. Voorwaarden Hulp
Developer Platform Het Google Workspace Developer Platform is een reeks tools en resources waarmee u Google Workspace kunt aanpassen, uitbreiden en integreren. Voorwaarden Hulp
FeedBurner Maak en beheer aangepaste RSS-feeds. Voorwaarden Hulp
Google Ad Manager Stroomlijn advertentiebeheerfuncties met geavanceerde targeting en meer. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Google Ads Geef uw advertenties weer op Google en in ons advertentienetwerk. Voorwaarden Hulp

Google AdSense

Plaats Google-advertenties op uw website en genereer daar inkomsten mee. Voorwaarden Hulp
Google Alerts Controleer het web op interessante nieuwe content. Voorwaarden Hulp
Google Analytics Krijg uitgebreide inzichten in uw websiteverkeer en de effectiviteit van uw marketing. Voorwaarden Hulp
Google Bookmarks Open uw bookmarks op elke computer. Gebruik Lijsten om ze te delen met vrienden. Voorwaarden Hulp
Google Boeken Doorzoek de volledige tekst van boeken. Voorwaarden Hulp
Google Chrome-synchronisatie Synchroniseer uw bookmarks, browservoorkeuren en browserthema op meerdere computers. Voorwaarden Hulp
Google Cloud Platform Laat uw bedrijf groeien met onze producten voor veilige opslag, krachtige computing en geïntegreerde gegevensanalyse. (Opmerking: Dit vervangt de instelling om de Google Developers Console aan of uit te zetten). Voorwaarden Hulp
Google Cloudprinter Druk af vanaf elk apparaat op een printer die met de cloud is verbonden. Voorwaarden Hulp
Google Aangepast zoeken Maak aangepast zoeken mogelijk voor uw community. Voorwaarden Hulp
Google Data Studio Zet gegevens om in eenvoudig te lezen diagrammen en interactieve rapporten. Voorwaarden Hulp
Google Domains Zoek, koop en beheer uw domeinen en zet deze over. Voorwaarden Hulp
Google Earth Verken de wereld, rechtstreeks vanuit uw browser. Voorwaarden Hulp
Google Fi

Een draadloze service waarmee u overal een verbinding van hoge kwaliteit heeft: thuis, onderweg en zelfs in het buitenland.

Alleen beschikbaar voor mensen die op in aanmerking komende locaties in de Verenigde Staten wonen. Niet beschikbaar voor werkprofielen. Meer informatie over werkprofielen

Voorwaarden Hulp
Google Groepen Maak en neem deel aan openbare discussiegroepen. Voorwaarden Hulp
Google Maps Bekijk kaarten en routebeschrijvingen. Voorwaarden Hulp
Google Mijn Bedrijf Zorg dat klanten uw bedrijf kunnen vinden op Google. Voorwaarden Hulp
Google My Maps Maak, deel en publiceer aangepaste kaarten. Voorwaarden Hulp
Google Payments Google Payments is een snelle, eenvoudige manier om online te betalen of contactloos te betalen met uw telefoon. Voorwaarden Hulp
Google Foto's Gebruik Google Foto's om foto's op te slaan en te delen. Voorwaarden Hulp
Google Play Download de nieuwste apps, games, muziek, films, tv-programma's en nieuws op al uw apparaten. Voorwaarden Hulp
Google Play Console Stel Android-apps die u ontwikkelt ter beschikking aan het snel groeiende bestand van Android-gebruikers. Voorwaarden Hulp
Google Public Data Ontdek openbare gegevens met de Google Public Data Explorer en maak er visualisaties van. Vervolgens kunt u ze koppelen of insluiten in uw eigen webpagina's. Voorwaarden Hulp
Google Search Console Laat Google uw site bekijken. Voorwaarden Hulp
Google Takeout Maak een back-up van de gegevens in uw Google-account en download de gegevens. Voorwaarden Hulp
Google Translator Toolkit De service Google Translator Toolkit is beëindigd. Voorwaarden Hulp
Google Trips Bevat alle reisgegevens uit uw e-mails, samen met een reisgids van uw bestemming en een dagplanning. U bekijkt dit op uw telefoon, of u nu een internetverbinding heeft of niet. Voorwaarden Hulp
Persoonlijke opslagruimte Laat eindgebruikers aanvullende opslagruimte aanschaffen voor Google Drive. Voorwaarden Hulp
Locatiegeschiedenis Beheer en meld de locatiegeschiedenis. Voorwaarden Hulp
Managed Google Play Managed Google Play is de contentmarktplaats van Android voor bedrijven. Beheer en browse door apps voor uw organisatie. Voorwaarden Hulp
Material Gallery Gallery is een samenwerkingsprogramma waarmee u snel en efficiënt ontwerpwerk kunt uploaden, feedback kunt verzamelen en revisies kunt bijhouden. Voorwaarden Hulp
Merchant Center

Google Merchant Center zorgt dat miljoenen mensen uw producten kunnen ontdekken, verkennen en kopen. Ook zijn er verschillende manieren om de juiste producten aan de juiste klanten te koppelen.

Voorwaarden Hulp
Partner Dash Krijg snel toegang tot apps die worden gehost door Google-partners. Voorwaarden Hulp
Partnercentrum voor Play Boeken Promoot uw boeken online via Google Boeken. Aanmelden vereist Hulp
Scholar-profielen Houd citaties van je artikelen bij. Voorwaarden Hulp
Search Ads 360 Beheer advertenties waarvoor wordt betaald per klik en zoekwoorden. Optimaliseer deze in alle grote zoekmachines. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Zoeken en Assistent Gebruik uw account in Google Zoeken en Google Assistent om persoonlijke resultaten te bekijken, betere spraakherkenning te gebruiken en toegang te krijgen tot extra functies. Meer informatie Voorwaarden Hulp
Socratic Een educatieve app, mogelijk gemaakt door Google AI, waarmee leerlingen op de middelbare school, het hoger onderwijs en de universiteit de leerstof beter leren begrijpen. Meer informatie Voorwaarden Help
Studio Beheer richmedia-productie en de workflow met deze tool die is ontworpen voor advertentiebureaus. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Back-ups van apps van derden Maak back-ups van apps van derden beschikbaar voor gebruikers in uw organisatie. Voorwaarden Hulp
Tour Creator Maak en publiceer virtualreality-tours. Voorwaarden Hulp
Web- en app-activiteit Sla uw zoekactiviteit op en beheer deze. Geef relevantere informatie weer in Zoeken, Maps en Google Assistent. Voorwaarden Hulp
YouTube Bekijk, upload en deel video's en neem deel aan chats in de app. Niet beschikbaar in alle regio's. Meer informatie Voorwaarden Hulp
Belangrijke disclaimer

Voor aanvullende services geldt het volgende, ongeacht of u deze afzonderlijk aan- of uit kunt zetten of niet:

• De services kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • De services zijn mogelijk niet beschikbaar in alle gebieden.
  • De services vallen momenteel niet onder enige support- of serviceovereenkomst. Voor deze services kunt u hulp krijgen in de Google-helpcentrums en -helpforums. In de toekomst wordt support mogelijk beschikbaar voor de andere services.
Services aan- of uitzetten voor gebruikers
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsand thenAanvullende Google-services.

Aanvullende Google-services

3. Klik op de naam van de service die u wilt aan- of uitzetten om de instellingenpagina ervan te openen.
  4. Klik op Servicestatus.
  5. Als u een service wilt in- of uitschakelen voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.

6. Ga als volgt te werk om een service alleen in of uit te schakelen voor gebruikers in een organisatie-eenheid:

1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
    3. Als wilt dat een service wordt in- of uitgeschakeld, zelfs als de service is in- of uitgeschakeld voor de bovenliggende organisatie-eenheid, klikt u op Overschrijven.
    4. Als de organisatie-eenheid al de status Overschrijven heeft, kiest u een optie:
      • Overnemen: de instelling wordt teruggezet op dezelfde instelling als in de bovenliggende organisatie-eenheid.
      • Opslaan: de nieuwe instelling wordt opgeslagen (en blijft zo, zelfs als de instelling wordt gewijzigd in de bovenliggende organisatie-eenheid).

Meer informatie over de organisatiestructuur.

7. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.
  8. (Optioneel) Als u op deze pagina de toegang tot een service zonder de functie Aan/Uit wilt beheren, klikt u rechtsboven op Wijzigen. Volg daarna de stappen in Services beheren die niet afzonderlijk kunnen worden aan- of uitgezet.

Kunt u YouTube niet aanzetten? Als u een bepaalde service niet kunt aanzetten, kunnen er beperkingen zijn voor het gebruik van die service in uw land. Meer informatie