Plaatsingstargeting: definitie

Een targetingmethode die u kunt gebruiken om specifieke websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën op YouTube en in het Display Netwerk te kiezen waar u uw advertenties wilt weergeven. In tegenstelling tot andere targetingmethoden, waarbij uw advertenties automatisch op sites worden geplaatst (zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp), selecteert u de plaatsingen zelf.

• Plaatsingstargeting is een optionele functie waarmee u meer controle heeft over de websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën waar uw advertenties kunnen worden weergegeven.
  • U kunt plaatsingstargeting gebruiken om een uniek bod toe te wijzen aan een specifieke webpagina. Als uw advertentie goed presteert bij weergave op een bepaalde webpagina, kunt u de webpagina toevoegen als plaatsing en een hoger bod instellen. Als u de plaatsing toevoegt met de instelling 'Bodaanpassing wijzigen', kunt u uw bod voor die plaatsing concurrerender maken en de advertentie nog steeds weergeven voor andere plaatsingen op basis van aanvullende targetingmethoden, zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp.
  • Als u zowel plaatsingstargeting als aanvullende targetingmethoden gebruikt, kunnen er automatische plaatsingen (websites, video's en apps die automatisch worden gekozen om overeen te komen met uw andere targetingmethoden, zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp) en gekozen plaatsingen worden weergegeven op de pagina 'Plaatsingen' in Google Ads.