Plaatsingstargeting: definitie

Omdat we u een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw contenttargeting willen bieden en het beheer en de optimalisatie van contenttargeting willen vereenvoudigen, hebben we de volgende verbeteringen doorgevoerd in Google Ads:

Alle typen contenttargeting vindt u nu onder Content in het navigatiemenu aan de zijkant:

• Onderwerpen, Plaatsingen, Display-/videozoekwoorden en Uitsluitingen voor alle typen contenttargeting staan nu op het tabblad Content in het navigatiemenu aan de zijkant. Voor Uitsluitingen klikt u op de dropdownpijl  rechts naast het woord Uitsluitingen om uitsluitingen voor onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden te selecteren.

Binnenkort ziet u verdere verbeteringen:

• Onderwerpen, Plaatsingen en Display-/videozoekwoorden worden samengevoegd tot één pagina Content (met een gelijknamig rapport). Uitsluitingen worden ook samengevoegd tot één rapport op dezelfde pagina (Content).
  • Uw advertenties targeten alle geselecteerde content in de advertentiegroep. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord, worden uw advertenties bij content getoond die overeenkomt met een van beide.

Totdat uw account is overgezet, raden we u aan maar één methode voor contenttargeting (onderwerpen, plaatsingen OF display-/videozoekwoorden) per advertentiegroep te gebruiken. Voordat de komende wijzigingen van kracht worden, kunnen de campagneprestaties worden beperkt als u methoden combineert.

Een targetingmethode die u kunt gebruiken om specifieke websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën op YouTube en in het Display Netwerk te kiezen waar u uw advertenties wilt weergeven. Anders dan bij andere targetingmethoden, waarbij uw advertenties automatisch op sites worden geplaatst (zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp), selecteert u de plaatsingen zelf.

• Plaatsingstargeting is een optionele functie waarmee u meer controle heeft over de websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën waar uw advertenties kunnen worden weergegeven.
  • U kunt plaatsingstargeting gebruiken om een uniek bod toe te wijzen aan een specifieke webpagina. Als uw advertentie goed presteert bij weergave op een bepaalde webpagina, kunt u de webpagina toevoegen als plaatsing en een hoger bod instellen. Als u de plaatsing toevoegt met behulp van de instelling Bodaanpassing wijzigen, kunt u uw bod voor die plaatsing concurrerender maken en de advertentie nog steeds weergeven voor andere plaatsingen op basis van aanvullende targetingmethoden, zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp.
  • Als u zowel plaatsingstargeting als aanvullende targetingmethoden gebruikt, kunnen er automatische plaatsingen (websites, video's en apps die automatisch worden geselecteerd zodat ze aansluiten bij uw andere targetingmethoden, zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp) en gekozen plaatsingen worden weergegeven op de pagina Plaatsingen in Google Ads.