Plaatsingstargeting: definitie

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Een targetingmethode die u kunt gebruiken om specifieke websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën op YouTube en in het Display Netwerk te kiezen waar u uw advertenties wilt tonen. Anders dan bij andere targetingmethoden, waarbij uw advertenties automatisch op sites worden geplaatst (zoals zoekwoordtargeting of targeting op onderwerp), selecteert u de plaatsingen zelf.

• Plaatsingstargeting is een optionele functie waarmee u meer controle heeft over de websites, video's, kanalen, apps en app-categorieën waar uw advertenties kunnen worden getoond.
  • Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u plaatsingen toevoegen in het gedeelte Content. U kunt bestaande plaatsingen bewerken op de pagina Content.
  • Als u meerdere methoden voor targeting op content combineert, targeten uw advertenties alle geselecteerde content in uw advertentiegroep en kunt u een bredere doelgroep bereiken.
  • U kunt plaatsingstargeting gebruiken om een uniek bod toe te wijzen aan een specifieke webpagina. Als uw advertentie goed presteert bij weergave op een bepaalde webpagina, kunt u de webpagina toevoegen als plaatsing en een hoger bod instellen. Als u de plaatsing toevoegt met de instelling Bodaanpassing wijzigen, kunt u uw bod voor die plaatsing concurrerender maken.