In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Productspecificaties voor producten in de buurt

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik deze specificatie voor een indeling van uw productinformatie om uw producten in de buurt op Google te tonen. Geef uw productgegevens in de juiste indeling op. Zo maakt u succesvolle advertenties met lokale voorraad en gratis lokale productvermeldingen.

De productinformatie die u met de onderstaande kenmerken opgeeft, vormt de basis voor uw advertenties en gratis lokale vermeldingen. Zorg dat alle opgegeven gegevens van voldoende kwaliteit zijn om aan uw klanten te worden getoond.

Dit artikel bevat alle kenmerken die u in uw productfeed kunt invoeren, om zo advertenties met lokale voorraad en gratis lokale vermeldingen te implementeren.

Primaire feeds

Als u een bestaande primaire feed wilt gebruiken waarvoor advertenties met lokale voorraad of gratis lokale vermeldingen niet aanstaan, moet u de lokale extensie aanzetten en uw bestemmingen selecteren. Zo zet u lokale bestemmingen aan:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten.
  3. Klik op Feeds.
  4. Selecteer de primaire feed die u wilt aanpassen.
  5. Voeg advertenties met lokale voorraad of gratis lokale productvermeldingen toe als bestemming voor alle landen en talen van deze feed.
Opmerking: Als u afzonderlijke primaire feeds indient voor online aanbiedingen (Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen) en lokale aanbiedingen, zorgt u ervoor dat u niet dezelfde producten in beide feeds indient.

Google raadt aan al uw producten in één feed in te dienen voor advertenties met lokale voorraad en gratis lokale vermeldingen. Als u een nieuwe feed wilt gebruiken, kunt u alle toepasselijke feedbestemmingen selecteren tijdens het maken van de feed. Meer informatie over hoe u een primaire feed maakt Gebruik voor bestaande feeds primaire feedinstellingen om u aan te melden voor advertenties met lokale voorraad en/of gratis lokale vermeldingen als extra bestemmingen. Als u producten wilt uitsluiten van Shopping-advertenties of advertenties met lokale voorraad en gratis lokale productvermeldingen, gebruikt u het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination]. Vind meer informatie over uitgesloten bestemming.

Als u een verouderde productfeed heeft die vóór 3 oktober 2019 is gemaakt, is dit niet op u van toepassing en kunt u aanbiedingen via afzonderlijke feeds blijven indienen.

Een primaire feed indienen

Bestandstype: U kunt een tekstbestand met scheidingstekens (aanbevolen), XML of API gebruiken.

Een nieuwe feed registreren: volg de standaardstappen om een nieuwe feed te registreren.

Het kan tot 2 dagen duren voordat ingediende producten worden getoond.

Belangrijk: sommige kenmerken in deze productspecificatie bevatten spaties en underscores. Volg de onderstaande richtlijnen voor uw bestandstype, zodat uw kenmerken de juiste tekens en spatiëring bevatten.

Overzicht van kenmerkvereisten

Kenmerk Vereisten voor indiening

Beschrijving [description]

ID [id]

Afbeeldingslink [image_link]

Titel [title]

Vereist voor alle producten die u in winkels verkoopt.

GTIN [gtin]

Vereist voor alle nieuwe producten met een GTIN die door de fabrikant is toegewezen.

Optioneel (sterk aanbevolen) voor alle andere producten.

Merk [brand]

Vereist voor alle nieuwe producten (behalve films, boeken, en muziekopnamen).

Optioneel voor alle overige producten.

Staat [condition]

Vereist als uw product is gebruikt of opgeknapt.

Optioneel voor nieuwe producten.

Certificering [certification]

Certificeringen die aan uw product gekoppeld zijn, zoals de energieklasse

Beschikbaar voor landen in de EU en EFTA en het Verenigd Koninkrijk

Vereist voor producten waarvoor bepaalde certificeringsgegevens moeten worden getoond in uw Shopping-advertenties of gratis vermeldingen, bijvoorbeeld wegens lokale regelgeving voor energieklasselabels

Optioneel voor alle andere producten

Opmerking: Als u uw product niet kunt vinden in de EPREL-database van de EU, kunt u het kenmerk energieklasse voor een beperkte overgangsperiode gebruiken.

Controleer de EU-verordeningen voor energieklassen of de toepasselijke lokale wetgeving om te bepalen of u dit kenmerk moet invoeren.

Energieklasse [energy_efficiency_class]

Minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class]

Maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class]

Vereist als uw producten een EU-lidstaat, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland targeten.

Optioneel als uw producten geen van de EU-lidstaten, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland targeten.

Opmerking: Deze kenmerken worden beëindigd. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk certificering [certification] om de energieklasse voor de EU te tonen.

Uitgesloten bestemming [excluded_destination]

Aanbevolen als u één primaire feed gebruikt om productgegevens op te geven voor zowel online als lokale aanbiedingen.

Gebruik dit kenmerk om producten die niet in de winkel worden verkocht uit te sluiten van uw advertenties met lokale voorraad en gratis lokale vermeldingen.

GTIN [gtin]

MPN [mpn]

Merk [brand]

Optioneel

Als u een verouderde feed met informatie over in de winkel verkochte producten gebruikt om productgegevens in te dienen voor lokale aanbiedingen, kunt u deze kenmerken gebruiken om de producten die u zowel online als in de winkel verkoopt te koppelen aan uw productfeed en uw feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht. U kunt dit op 2 manieren doen:

Als u unieke product-ID's gebruikt voor de koppeling, moet u het kenmerk staat [condition] toevoegen aan deze feed.

Prijs [price]

Uitverkoopprijs [sale_price]

Startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date]

Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure]

Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure]

Aanbevolen Prijs [price], uitverkoopprijs [sale_price] en startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] kunnen worden ingevoerd in de primaire feed als de productprijs in alle winkels gelijk is.

Vereist Prijs [price], uitverkoopprijs [sale_price] en startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] zijn vereist in de primaire feed als u een door de verkoper gehoste winkelpagina (basis) gebruikt.

Vereist Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] en eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure] zijn vereist als hier lokale wet- of regelgeving voor geldt.

Ophaalmethode [pickup_method]

SLA voor ophalen [pickup_SLA]

Als u wilt dat mensen producten online kunnen kopen en vervolgens in de winkel kunnen ophalen, voert u deze 2 kenmerken in.

• De kenmerken ophaalmethode [pickup_method] en SLA voor ophalen [pickup_sla] kunnen ook op winkelniveau worden ingediend in uw voorraadfeed voor producten in de buurt.

Belangrijk: Vanaf 1 september 2024 is het kenmerk ophaalmethode [pickup_method] niet meer vereist om ophalen in de winkel aan te zetten voor uw aanbiedingen.

Meer informatie over Vandaag ophalen, Later ophalen voor advertenties met lokale voorraad en Later ophalen voor Shopping-advertenties.

Link [link]

Link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template]

Mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template]

Advertentie-omleiding [ads_redirect]

Optioneel als u een door de verkoper gehoste winkelpagina wilt gebruiken.

Het kenmerk link [link] is vereist voor een door de verkoper gehoste winkelpagina (basis).

Het kenmerk link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] is vereist voor een door de verkoper gehoste winkelpagina (volledig).

De kenmerken mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] en advertentie-omleiding [ads_redirect] zijn optioneel.

Belangrijke opmerking (alleen XML): Als u uw Merchant Center-feed in XML updatet voor een van de onderstaande kenmerken, voegt u de naamruimtedeclaratie van Google Merchant Center toe. Anders wordt uw feed mogelijk niet correct verwerkt.

Vereiste identificatiekenmerken

Deze kenmerken geven ons de basisgegevens van uw producten. Ze zijn verplicht voor alle artikelen.

Id [id]: Een ID voor het artikel

De ID van elk artikel moet uniek zijn en geldt in alle winkels. De unieke ID mag niet opnieuw worden gebruikt in dezelfde soort feeds voor hetzelfde land en in dezelfde taal.

Wanneer opnemen: Vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Touw
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden 421486
XML-voorbeeld <g:id>421486</g:id>

Belangrijk:

• Voorloop- of volgspaties en regelteruglopen (0x0D) worden verwijderd.
  • Elke reeks met regelterugloop (0x0D) en spaties (Unicode-tekens met de spatie-eigenschap) wordt vervangen door een enkele spatie (0x20).
  • Alleen geldige Unicode-tekens worden geaccepteerd, met uitzondering van de volgende tekens:
    • Besturingstekens (behalve regelterugloop 0x0D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten (met name alle codepunten groter dan 0x10FFFF)
  • Als een artikel is ingediend, kan de ID niet meer worden gewijzigd als u uw datafeed updatet. Ook kan de waarde niet op een later tijdstip voor een ander product worden gebruikt.
  • Als u id gebruikt voor Shopping-campagnes, raden we u aan alleen kleine letters of niet-hoofdlettergevoelige tekens te gebruiken.
Titel [title]: De titel van het artikel

De naam van uw artikel. Google raadt aan in de titel eigenschappen op te nemen die het artikel van andere producten onderscheiden, zoals kleur of merk. Als er een overeenkomst is, kan Google uw online artikel of Google Catalogs-gegevens weergeven.

Wanneer opnemen: Vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Tekst (tekenreeks), minder dan 70 tekens
Voorbeeld tekst/door tabs gescheiden Netgear ReadyNAS Duo
XML-voorbeeld <g:title>Netgear ReadyNAS Duo</g:title>

Belangrijk:

• Volg onze redactionele richtlijnen nauwkeurig. Gebruik bijvoorbeeld geen promotietekst zoals Gratis verzending en gebruik niet alleen HOOFDLETTERS.
  • Voor variantproducten is het vereist dat u de algemene titel van de variantartikelen opneemt. Als Piqué-poloshirt voor mannen bijvoorbeeld beschikbaar is in de kleuren rood en blauw, kunt u een van de volgende titels gebruiken:
    • Piqué-poloshirt voor mannen (kan worden gebruikt voor beide varianten)
    • Piqué-poloshirt voor mannen - Rood (voor het rode shirt)
    • Piqué-poloshirt voor mannen - Blauw (voor het blauwe shirt)
Beschrijving[description]: Een beschrijving van het artikel

Neem alleen relevante informatie over het product op. Beschrijf de meest relevante kenmerken, zoals grootte, materiaal, bedoelde leeftijdsgroep, speciale kenmerken of andere technische specificaties. U moet ook details opnemen over de visuele kenmerken van het product (bijvoorbeeld vorm, patroon, structuur en ontwerp), omdat we deze tekst mogelijk gebruiken om uw artikel te vinden.

We raden u aan ongeveer 500 tot 1000 tekens te gebruiken, maar u mag maximaal 5000 tekens opgeven. Beschrijvingen moeten voldoen aan de algemene grammaticaregels en eindigen met een leesteken.

Wanneer opnemen: vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type Tekst
Tekenlimiet 5000
Tekst (tsv) Effen rode, queensize lakens, gemaakt van 100% geweven polyester, 300 TC. De set bestaat uit 1 hoeslaken, 1 gewoon laken en 2 standaard kussenslopen. Machinewasbaar; extra diepe hoeken.
XML (feeds) <description>Effen rode, queensize lakens, gemaakt van 100% geweven polyester, 300 TC. De set bestaat uit 1 hoeslaken, 1 gewoon laken en 2 standaard kussenslopen. Machinewasbaar; extra diepe hoeken.</description>

Belangrijk:

• Volg de redactionele richtlijnen van Google nauwkeurig. Gebruik bijvoorbeeld geen promotietekst zoals Gratis verzending, gebruik niet alleen HOOFDLETTERS en neem geen beschrijving van uw merk of bedrijf op.
  • Verder mag ook de volgende informatie niet in beschrijvingen worden opgenomen:
    • Links naar uw winkel of andere websites.
    • Informatie over facturering, betaling of verkoop
    • Verwijzingen naar interne categoriesystemen, bijvoorbeeld: Speelgoed en spellen > Speelgoed > Babypoppen
    • Vergelijkingen met andere producten die u verkoopt, bijvoorbeeld nog beter/sneller/groter dan X
    • Details over andere producten, accessoires of vergelijkbare artikelen die verkrijgbaar zijn
Afbeeldingslink [image_link]: De URL van een afbeelding van het artikel

Dit is de URL van de hoofdafbeelding van een product en de 1e afbeelding die klanten zien op de pagina met productdetails.

Als u meerdere verschillende afbeeldingen van het product heeft, geeft u de hoofdafbeelding op met dit kenmerk. Alle andere afbeeldingen neemt u op in het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link].

Afbeeldingsformaat:

• Dien de grootste afbeelding met de hoogste resolutie in die u voor het product heeft. Het bestand mag maximaal 16 MB zijn.
  • Het aanbevolen afbeeldingsformaat is minimaal 800 x 800 pixels.
  • Zorg dat afbeeldingen voor kleding minimaal 250 x 250 pixels groot zijn, maar niet groter dan 64 megapixels. Afbeeldingen voor alle andere producten moeten minimaal 100 x 100 pixels groot zijn en mogen niet groter zijn dan 64 megapixels.
  • Vergroot afbeeldingen niet en dien geen miniaturen in. We raden aan dat het product 75% tot 90% van de volledige afbeelding in beslag neemt.

Wanneer opnemen: vereist voor alle artikelen in uw feed.

Type URL (moet beginnen met http:// of https://)
Tekenlimiet 2000
Tekst (tsv) http://www.example.com/image1.jpg
XML (feeds) <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg
</g:image_link>

U kunt het winkelplezier van klanten vergroten door aan de onderstaande vereisten te voldoen en de aanbevelingen hieronder op te volgen.

Vereisten:

• Als u geen afbeelding van het artikel heeft, kunt u het artikel niet indienen.
  • De volgende typen afbeeldingen zijn ook niet toegestaan:
    • Tijdelijke aanduidingen of onjuiste productafbeeldingen.
    • Generieke afbeeldingen, grafische afbeeldingen of illustraties die geen daadwerkelijke productafbeeldingen zijn, met uitzondering van producten in de categorieën 'Bouwmaterialen' (632) en 'Voertuigen en onderdelen' (888). In deze categorieën zijn grafische afbeeldingen en/of illustraties van het product toegestaan.
    • Eenkleurige afbeeldingen die uit alleen een kleurvierkant bestaan, behalve voor producten in de categorieën Voertuiglak (3812), Hobbyverf, -inkt en -vernis (505378) en Verbruiksartikelen voor schilderwerk (503740).
    • Afbeeldingen die promotionele elementen bevatten (bijvoorbeeld call-to-actions, zoals 'koop nu'; servicegerelateerde informatie, zoals uitgebreide garantie of gratis verzending, prijsinformatie, promotionele adjectieven, zoals 'beste' of 'goedkoop', staat of compatibiliteit, zoals nieuw, 2-delig of aanpasbaar) of namen en/of logo's van verkopers, ongeacht of de hiervoor genoemde elementen het product wel of niet bedekken. Dit geldt ook voor watermerken met promotionele elementen of namen en/of logo's van verkopers.
    • Afbeeldingen met belemmerende inhoud (bijvoorbeeld watermerken, merknamen en/of logo's) die het aangeboden product bedekken.
    • Afbeeldingen met randen.
    • Afbeeldingen van een bundel waarop niet de hele bundel zichtbaar is.
    • Afbeeldingen van een multipack waarop niet één eenheid van het product zichtbaar is.
    • Bestemmingspagina's zonder afbeeldingen of bestemmingspagina's met tijdelijke aanduidingen die niet het daadwerkelijke product laten zien, zijn ook niet toegestaan.
  • Zorg ervoor dat de afbeelding die u voor elk artikel aanlevert, overeenkomt met de kenmerken kleur [color], patroon [pattern] en materiaal [material]. Als dit niet zo is, kan het artikel worden afgekeurd.

Aanbevelingen:

• Als u niet de juiste afbeeldingen kunt leveren om uw artikelen als varianten in te dienen, mag u uw variantproducten opgeven als één artikel met meerdere waarden voor de variantkenmerken en daarbij de beschikbare afbeelding leveren.
  • De afbeelding moet een nauwkeurige weergave van het product bieden en geen of zo weinig mogelijk andere objecten bevatten.
  • Voor varianten op basis van kleur moet elk individueel variantartikel dat u opgeeft een afbeelding hebben waarop het product in één kleur wordt weergegeven.
  • De hoofdafbeelding moet een effen witte, grijze of lichtgekleurde achtergrond hebben.
  • De hoofdafbeelding moet een hoofdweergave en/of een duidelijke weergave van het aangeboden product zijn. Aanvullende weergaven van het product (anders dan de hoofdweergave) moeten worden opgegeven via het kenmerk extra afbeeldingslink [additional_image_link].

Indeling:

• De geaccepteerde bestandsindelingen zijn gif (.gif) (zonder animatie), jpeg (.jpg/.jpeg), png (.png), bmp (.bmp) en tiff (.tif/.tiff). De bestandsextensies voor deze afbeeldingen moeten overeenkomen met de indeling.
  • De geaccepteerde URL-protocollen zijn http en https. Gebruikte symbolen in de afbeeldings-URL moeten worden vervangen door URL-gecodeerde entiteiten. (Een komma wordt bijvoorbeeld geschreven als %2C).
  • Google raadt u aan stabiele URL's voor uw afbeeldingen op te geven en een URL alleen te wijzigen als de afbeelding van het product is gewijzigd. Dit is vooral belangrijk als u een content delivery network gebruikt voor de hosting van afbeeldingen, maar ook om uw afbeeldingen correct te kunnen crawlen.

Bijsnijden:

We kunnen uw afbeelding automatisch bijsnijden om meer aandacht op het product te vestigen.

Staat [condition]: De staat van het artikel

Google accepteert reclame voor tweedehandsproducten van hoge kwaliteit. Google accepteert ook reclame voor opgeknapte producten als deze voldoen aan de lokale wet- en regelgeving en onze beleidsregels.

Er zijn maar 3 waarden toegestaan:

• Nieuw [new]: Het product is helemaal nieuw en nog nooit gebruikt. Het artikel bevindt zich in de originele verpakking die nog niet is geopend.
  • Opgeknapt [refurbished]: Het product is professioneel hersteld, is weer 'als nieuw' en wordt geleverd met garantie. De verpakking kan al dan niet de originele verpakking zijn. Dit wordt soms herfabricage genoemd.
  • Gebruikt [used]: Gebruik deze waarde als nieuw en opgeknapt niet van toepassing zijn. Bijvoorbeeld als het product eerder is gebruikt, een opnieuw gevulde printercartridge is of als de originele verpakking is geopend of ontbreekt.

Wanneer opnemen: vereist als uw product gebruikt of opgeknapt is. Optioneel voor nieuwe producten.

Type Er zijn maar 3 waarden toegestaan:
  • Nieuw [new]
  • Opgeknapt [refurbished]
  • Gebruikt [used]
Tekst (tsv)

used

XML <g:condition>used</g:condition>

Belangrijk: Als u de kenmerknamen in het Engels opgeeft, moet u de ook kenmerkwaarden in het Engels opgeven.

GTIN [gtin]: Global Trade Item Number (GTIN) van het artikel

Gebruik het kenmerk GTIN om Global Trade Item Numbers (GTIN's) op te geven in een van de volgende indelingen:

• UPC (in Noord-Amerika/GTIN-12): 12-cijferig nummer. 8-cijferige UPC-E-codes moeten worden omgezet in 12-cijferige codes.
  • EAN (in Europa/GTIN-13): 13-cijferig nummer.
  • JAN (in Japan/GTIN-13): 8- of 13-cijferig nummer.
  • ISBN (voor boeken): 10- of 13-cijferig nummer. Als u beide nummers heeft, geeft u alleen het 13-cijferige nummer op. ISBN-10 is verouderd en moet worden omgezet naar ISBN-13.
  • ITF-14 (voor multipacks/GTIN-14): 14-cijferig nummer.
Waar opnemen Vereist voor alle nieuwe producten met een GTIN die door de fabrikant is toegewezen
Type 8-, 12-, 13- of 14-cijferig nummer (UPC, EAN, JAN of ISBN)
Tekenlimiet 50
Tekst/door tabs gescheiden 3234567890126
XML (feeds) <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Belangrijk:

• We accepteren alleen geldige GTIN's, zoals gedefinieerd in de officiële validatiegids van GS1. Dat betekent dat aan de volgende vereisten moet worden voldaan:
    • Het controlecijfer is aanwezig en correct.
    • Het GTIN wordt niet beperkt (GS1-voorvoegselbereik 02, 04, 2).
    • Het GTIN is geen kortingsbon (GS1-voorvoegselbereik 98 - 99).
Merk[brand]: Het merk van het artikel

Wanneer opnemen: Vereist voor alle nieuwe producten (behalve films, boeken en muziekopnamen). Optioneel voor alle overige producten.

Type Tekst
Tekenlimiet 70
Tekst (tsv) Acme
XML (feeds) <g:brand>Acme</g:brand>

Belangrijk: Geef uw winkelnaam niet op als merk, tenzij u de fabrikant van het product bent.

Certificering [certification]: certificering van het artikel

Gebruik het kenmerk certificering [certification] om certificeringen te beschrijven die aan een product gekoppeld zijn, zoals de energieklasse.
Wanneer voert u dit in?
Vereist voor producten waarvoor bepaalde informatie moet worden getoond in uw Shopping-advertenties of gratis vermeldingen, bijvoorbeeld wegens lokale regelgeving voor energieklasselabels
Optioneel voor alle overige producten
Als uw producten een EU- of EFTA-lidstaat of het Verenigd Koninkrijk targeten, neemt u de EU-verordeningen voor energieklassen of de toepasselijke lokale wetgeving door om te bepalen of u dit kenmerk moet invoeren, bijvoorbeeld als het is opgenomen in de EPREL-database.
Het kan zijn dat u de energieklasse van de EU moet tonen in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. U doet dit door het kenmerk certificering [certification] in de productgegevens op te nemen voor producten waarop dit van toepassing is. Google zoekt uw product op in de EPREL-database van de EU en toont de juiste energieklasse in grafische of tekstuele vorm in uw Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Voorbeeld:
Een icoon voor de classificatie van de energieklasse.
Opmerking: Als u de EPREL-code van uw product niet kunt vinden en alleen informatie over de energieklasse heeft in de vorm van de classificatie zelf, kunt u alle 3 kenmerken voor energieklasse [energy_efficiency_class] invoeren tot het einde van de transitie op 1 september 2024.

Subkenmerken:

• Instantie [certification_authority] (vereist): de autoriteit of certificeringsinstantie die verantwoordelijk is voor de certificering. Op dit moment ondersteunen we alleen de waarden EC of European_Commission.
  • Naam [certification_name] (vereist): de naam van de certificering. Op dit moment ondersteunen we alleen de waarde EPREL, die staat voor energieklassecertificeringen in de European Registry for Energy Labeling-database (EPREL, Europees productregister voor energie-etikettering).
  • Code [certification_code] (vereist): de code van de certificering. Voor het EPREL-certificaat met de link https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/dishwashers2019/123456 is de code bijvoorbeeld 123456.
Type Tekst
Tekst (tsv) EC:EPREL:123456
XML <g:certification>
  <g:certification_authority>EC</g:certification_authority>
  <g:certification_name>EPREL</g:certification_name>
  <g:certification_code>123456</g:certification_code>
</g:certification>

Vereiste energieklassekenmerken (alleen EU)

Opmerking: Deze kenmerken worden op 1 september 2024 beëindigd. Gebruik in plaats daarvan het kenmerk certificering [certification] om de energieklasse van de EU te tonen bij uw advertenties en gratis vermeldingen.
U kunt de EPREL-code makkelijk vinden via de QR-code van het energielabel op het product. Als u de code niet kunt vinden, maar wel de energie-efficiëntie van uw product heeft die door de fabrikant is geleverd, kunt u alle 3 kenmerken voor energieklasse [energy_efficiency_class] nog invoeren tijdens de transitieperiode die op 1 september 2024 eindigt.
Energieklasse [energy_efficiency_class], minimale energieklasse [min_energy_efficiency_class], maximale energieklasse [max_energy_efficiency_class]
Met dit kenmerk kunt u de vereiste energieklassewaarden voor uw product opgeven.

Wanneer opnemen: Het wordt sterk aanbevolen om de kenmerken energieklasse, minimale energieklasse en maximale energieklasse op te geven voor producten waarop dit van toepassing is. Mogelijk moet u deze klasse opgeven voor de volgende producttypen:

Koelkasten Ovens
Vriezers Boilers
Wasmachines Opslagapparaten voor warm water
Wasdrogers Airconditioners
Wasdroogcombinaties Elektrische lampen
Wijnkoelkasten Armaturen
Vaatwasmachines Televisies
Type

Toegestane waarden:

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Tekst (tsv)

A+

XML-voorbeeld <g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Belangrijk:

Aanbevolen uitsluitingskenmerken

Opmerking: De volgende kenmerken worden aanbevolen als u één primaire feed gebruikt om productgegevens in te voeren voor zowel online als lokale aanbiedingen die worden getoond in advertenties en gratis productvermeldingen.

U kunt het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] gebruiken om producten uit te sluiten die niet in aanmerking komen voor een bepaalde bestemming. Gebruik dit kenmerk om de verschillende locaties te beheren waar uw content kan worden weergegeven. U kunt het kenmerk bijvoorbeeld gebruiken als u wilt dat een product wel verschijnt in een Shopping-advertentiecampagne, maar niet in lokale aanbiedingen.

Wanneer opnemen: aanbevolen als u wilt voorkomen dat uw product wordt weergegeven in bepaalde typen advertenties en vermeldingen.

Ondersteunde waarden:

Opmerking: Sommige namen van productbestemmingen zijn geüpdatet. Eerder konden deze waarden worden opgegeven als bestemmingen voor uw producten: Shopping Actions, Surfaces across Google en Local surfaces across Google. Deze waarden worden nog wel geaccepteerd, maar we raden u aan om uw producten te updaten met de nieuwe waarden voor deze bestemmingen: Buy_on_Google_listings, Free_listings, Free_local_listings.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling zodat we uw gegevens kunnen begrijpen.

Ondersteunde waarden Shopping_ads, Display_ads, Local_inventory_ads, Free_listings, Free_local_listings
Herhaald veld Ja
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds Display_ads
XML-feeds <g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

Herhaalde velden

Tekst

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten, geeft u het kenmerk meerdere keren op, 1 keer voor elke bestemming (aanbevolen). Voorbeeld:

Productgegevens voor een orthopedisch hondenbed
Kenmerk Waarde
Titel [title] XXL orthopedisch hondenbed
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Display_ads
Uitgesloten bestemming [excluded_destination] Shopping_ads

U kunt ook alle bestemmingen van elkaar scheiden met een komma ( , ):

Display_ads, Shopping_ads

XML

Als u meerdere bestemmingen wilt uitsluiten voor een XML-feed, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke uitgesloten bestemming:

<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>

Raadpleeg de Content API for Shopping voor meer informatie over de API-indeling

Koppelingskenmerken gebruiken in een verouderde feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht (optioneel)

Opmerking: Het onderstaande is alleen van toepassing bij gebruik van een verouderde feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht.
Koppelings-ID [webitemid]: Online en lokale ID's koppelen

Als u het kenmerk id [id] in uw feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht niet kunt koppelen aan de id in uw productfeed, kunt u koppelings-ID gebruiken om ze te koppelen. U geeft dan verschillende waarden op voor uw id, maar dezelfde waarde voor koppelings-ID en id. Deze waarde moet altijd overeenkomen met de id van een eventuele overeenkomende variant in uw productfeed.

Aangezien koppelings-ID alleen wordt gebruikt om id's koppelen, kunnen meerdere artikelen dezelfde koppelings-ID hebben als ze naar hetzelfde artikel in uw productfeed verwijzen.

Wanneer opnemen: Aanbevolen voor alle artikelen met verschillende ID's/SKU's voor het online product en fysieke product.

Type Tekst (tekenreeks)
Tekst (tsv) WB1011
XML-voorbeeld <g:webitemid>WB1011</g:webitemid>

Belangrijk:

• Voorloop- of volgspaties en regelteruglopen (0x0D) worden verwijderd.
  • Elke reeks met regelterugloop (0x0D) en spaties (Unicode-tekens met de spatie-eigenschap) wordt vervangen door een enkele spatie (0x20).
  • Alleen geldige Unicode-tekens worden geaccepteerd, met uitzondering van de volgende tekens:
    • Besturingstekens (behalve regelterugloop 0x0D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten (met name alle codepunten groter dan 0x10FFFF)
  • Nadat een artikel is ingediend, kan de koppelings-ID [webitemid] niet meer worden gewijzigd als u uw datafeed updatet. Ook kan de waarde niet op een later tijdstip voor een ander product worden gebruikt.
GTIN [gtin]: Global Trade Item Number (GTIN) van het artikel

In dit kenmerk neemt u Global Trade Item Numbers (GTIN's) voor uw producten op.

Wanneer opnemen: Als u uw artikelen zowel in winkels als online verkoopt, maar het kenmerk id [id] niet kunt gebruiken om ze te koppelen, moet u koppelings-ID [webitemid] of unieke product-ID's als koppelingskenmerk gebruiken.

Als u unieke product-ID's voor de koppeling gebruikt, moet u staat [condition] in deze feed opnemen.

Type Tekst (tekenreeks)
Tekst (tsv) 0606449056822
XML-voorbeeld <g:gtin>0606449056822</g:gtin>
MPN [mpn]: Het Manufacturer Part Number (MPN) van het artikel

Deze code is een unieke aanduiding van de fabrikant van het product. De combinatie van merk en MPN geeft duidelijk één product aan.

Wanneer opnemen: Als u uw artikelen zowel in winkels als online verkoopt, maar het kenmerk id [id] niet kunt gebruiken om ze te koppelen, moet u koppelings-ID [webitemid] of unieke product-ID's als koppelingskenmerk gebruiken.

Als u unieke product-ID's voor de koppeling gebruikt, moet u staat [condition] in deze feed opnemen.

Type Tekst (tekenreeks)
Tekst (tsv) RND2150
XML-voorbeeld <g:mpn>RND2150</g:mpn>
Merk [brand]: Het merk van het artikel

Wanneer opnemen: Als u uw producten zowel in winkels als online verkoopt, maar het kenmerk id [id] niet kunt gebruiken om ze te koppelen, moet u koppelings-ID [webitemid] of unieke product-ID's als koppelingskenmerk gebruiken.

Als u unieke product-ID's voor de koppeling gebruikt, moet u staat [condition] in deze feed opnemen.

Type Tekst (tekenreeks)
Tekst (tsv) Netgear
XML-voorbeeld <g:brand>Netgear</g:brand>

Kledingartikelen

Voor kledingartikelen zijn enkele aanvullende kenmerken vereist in de primaire feed:

Productgroep-id [item_group_id]: De gedeelde ID voor alle varianten van hetzelfde product

Alle artikelen die varianten van hetzelfde product zijn, moeten dezelfde waarde voor productgroep-id hebben. Als u een bovenliggende SKU heeft die door alle varianten van een product wordt gedeeld, kunt u deze opgeven als de waarde voor productgroep-id.

Wanneer opnemen: Vereist voor Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS voor alle artikelen met varianten met de volgende gedetailleerde productkenmerken: kleur [color], maat [size], patroon [pattern], materiaal [material], leeftijdsgroep [age group], gender [gender], maattype [size type] en matensysteem [size_system]. Aanbevolen voor alle andere landen.

Type Alfanumerieke code
Tekenlimiet 50
Tekst (tsv) AB12345
XML (feeds) <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Belangrijk:

• Het kenmerk productgroep-id [item_group_id] is niet gelijk aan het kenmerk id [id]. Het kenmerk productgroep-id bevat algemene waarden voor een groep varianten, terwijl het kenmerk id unieke waarden voor een groep varianten moet bevatten, evenals voor alle andere artikelen.
  • De waarden die worden opgegeven voor productgroep-id moeten uniek zijn voor elk product en mogen alleen worden gedeeld met artikelen die varianten zijn van hetzelfde product.
  • Als u ons een kenmerk productgroep-id stuurt, zoeken we automatisch naar variantkenmerken. Artikelen met een productgroep-id moeten ten minste één gedetailleerd productkenmerk hebben.
Kleur [color]: De kleur van het artikel

Hiermee worden de hoofdkleuren van een artikel aangegeven. Wanneer een artikel meerdere kleuren heeft, kunt u maximaal 2 extra waarden als accentkleuren opgeven:

• Combineer de kleuren met een / op volgorde van belangrijkheid (eerst de hoofdkleur, vervolgens maximaal 2 accentkleuren). Een zwarte schoen met groene accenten moet bijvoorbeeld de kleurwaarde Zwart/Groen hebben. In het geval van niet-vervormbare artikelen in de categorie Kleding, zoals sieraden of houten accessoires waarvan de afwerking of het materiaal als het equivalent van de kleur wordt beschouwd, kan de naam van de afwerking of het materiaal via het kenmerk kleur [color] worden opgegeven (bijvoorbeeld Mahonie versus Roestvrij staal versus Roségoud).
  • Als u XML gebruikt, moet u de / aangeven met &#47;

Wanneer opnemen: Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende kleuren beschikbaar zijn en alle kledingartikelen in feeds die zijn getarget op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de kleur een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

Type Tekst
Tekenlimiet 100
Tekst (tsv) Zwart
XML (feeds) <g:color>Zwart</g:color>

Wat niet opnemen:

• Kleurwaarden die nummers bevatten (bijvoorbeeld 0 2 4 6 8).
  • Kleurwaarden die niet-alfanumerieke tekens bevatten (bijvoorbeeld #fff000).
  • Kleurwaarden die uit één letter bestaan (bijvoorbeeld G) in talen die op het Latijn zijn gebaseerd. Kleurwaarden met één letter in Chinese, Japanse en Koreaanse talen (bijvoorbeeld 红) zijn wel acceptabel.
  • Kleurwaarden die verwijzen naar het product of de productafbeelding (bijvoorbeeld zie afbeelding).
  • Beschrijvende waarden die in feite geen geldige kleurnamen zijn (bijvoorbeeld veelkleurig, verschillende, verscheidene, zie afbeelding, n.v.t.).
  • Lange kleurwaarden die uit meer dan 40 tekens bestaan.
  • Lange kleurwaarden die een verzamelnaam van verschillende andere kleuren zijn (bijvoorbeeld RedPinkBlue [RoodRozeBlauw]). Doe in plaats hiervan het volgende:
    • Als u meerdere kleuren voor één artikel wilt opgeven (geen productvarianten), geeft u een primaire kleur op, eventueel gevolgd door maximaal 2 secundaire kleuren, gescheiden door een /. Vervang RedPinkBlue bijvoorbeeld door Red/Pink/Blue.
    • Als u meerdere kleuren voor meerdere vergelijkbare artikelen wilt opgeven (productvarianten), dient u elk artikel afzonderlijk in met dezelfde productgroep-id en een andere kleurwaarde.

Een opmerking over ongeldige opgegeven waarden:

• Als u een kleurwaarde opgeeft die in strijd is met de bovenstaande syntactische regels, kan Google het hele artikel weigeren op het moment van de indiening van de feed.
  • Google controleert regelmatig de juistheid van de kenmerken die u opgeeft, ook de waarden van het kenmerk kleur. Als de opgegeven waarden onjuist blijken te zijn, verwijdert Google mogelijk al uw artikelen van het tabblad Shopping.

Belangrijk:

• Bij varianten moet elke kleur of kleurencombinatie worden opgegeven als afzonderlijk artikel, in combinatie met het kenmerk productgroep-id.
  • Gebruik dezelfde kleurnamen voor varianten van hetzelfde product en voor meerdere producten uit dezelfde categorie.
  • De waarden die u opgeeft, worden mogelijk aan klanten weergegeven. Geef dus waarden op die voor iedereen begrijpelijk zijn.
Maat [size]: De maat van het artikel

Met dit kenmerk wordt de maat van een product aangeduid. Voor artikelen in de categorie Kleding en accessoires kunt u ook de kenmerken maattype [size_type] en matensysteem [size_system] opgeven om meer informatie over de maat van uw artikelen op te geven.

• Geef slechts één kenmerk per artikel op. Als u meerdere maatkenmerken opgeeft voor hetzelfde artikel, wordt alleen de 1e maat toegepast. Extra maatkenmerken worden genegeerd en u krijgt een waarschuwing.

Wanneer opnemen: Vereist voor alle producten in een artikelgroep die in verschillende maten beschikbaar zijn. Vereist voor alle kledingartikelen in de productcategorieën Kleding en accessoires > Kleding en Kleding en accessoires > Schoenen in productgegevens die zijn getarget op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Aanbevolen voor alle producten waarvoor maat een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

Type Text

Als u de VS target, raadpleegt u de lijst met herkende waarden (alleen VS)

Voor alle andere landen raadpleegt u de voorbeeldmaten.
Tekenlimiet 100
Tekst (tsv) XL
XML (feeds) <g:size>XL</g:size>

Belangrijk:

• Bij varianten moet elke maat of maatcombinatie worden opgegeven als afzonderlijk artikel, in combinatie met het kenmerk productgroep-id. Meer informatie over het indienen van kledingproducten
  • Als een maat uit meerdere elementen bestaat, kunt u deze samenvoegen in één waarde (16/34 Tall staat bijvoorbeeld voor nekmaat 16 inch, mouwlengte 34 inch en de aanduiding Tall).
  • Gebruik dezelfde maatnamen voor varianten van hetzelfde product en voor meerdere producten uit dezelfde categorie. Voor een groep T-shirts kunt u bijvoorbeeld beter S, M en L als maten gebruiken, en niet S, Medium en Lrg.
  • U kunt dezelfde afbeelding gebruiken voor verschillende maatvarianten als er geen afbeeldingen beschikbaar zijn voor elke maat. We raden echter aan het kenmerk link [link] naar een pagina te laten leiden waarop alle details over het variantartikel worden vermeld.
  • De waarden die u opgeeft, worden mogelijk aan klanten weergegeven. Geef dus waarden op die voor iedereen begrijpelijk zijn.
  • Eventuele aanvullende informatie over de maat kunt u opgeven in de teksttekenreeks. U kunt bijvoorbeeld de volgende informatie vermelden: 3.5 kind of 3.5 peuter.
  • Als uw artikel in slechts één maat verkrijgbaar is, kunt u bijvoorbeeld één maat, OS, één maat voor iedereen, OSFA, één maat voor bijna iedereen of OSFM gebruiken.

Voorbeelden van kledingmaten

Kledingmaten zijn soms moeilijk aan te duiden voor verschillende soorten kledingproducten. U hoeft niet deze exacte waarden te gebruiken, maar het kan voor uzelf handig zijn de maten voor uw kledingproducten te standaardiseren. U kunt ook de kenmerken maattype [size_type] en matensysteem [size_system] gebruiken om meer informatie over de maat van uw producten te geven.

Bovenlichaam: tops, jassen, jurken, enzovoort

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Onderlichaam: broeken, rokken, enzovoort

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34
23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44
Voor broeken: 24x30, 24x32, 24x34

Grote maten, kleine maten, groot, lang, binnenbeenlengte, enzovoort

• Als een artikel in een speciale kledingmaat wordt aangeboden (zoals grote maten, kleine maten, positiekleding of lang en breed), gebruikt u het kenmerk maattype [size_type].
  • Als voor een artikel een binnenbeenlengte wordt opgenomen, kunt u de maat als volgt opgeven: 30 kort, 30 normaal, 30 lang.

Schoenen

• Voor de VS: 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5, 9, 9.5, 10, 10.5, 11, 11.5, 12, 12.5, 13, 13.5, 14, 14.5, 15, 15.5, 16.
  • Voor Europa: 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45.
Opmerking: Als een schoen in verschillende breedtematen beschikbaar is, wordt een aanduiding aanbevolen. (Bijvoorbeeld: 9.5 M, 8 W, 12 N. Hierbij staat M voor medium, W voor wide (breed) en N voor narrow (smal)).
Gender [gender]: Gender waarvoor het artikel is bedoeld

Wanneer opnemen: Vereist voor alle producten in een artikelgroep die een verschillend gender hebben en voor alle kledingartikelen in feeds die zijn getarget op Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Aanbevolen voor alle producten waarvoor gender een belangrijk, onderscheidend kenmerk is.

Indeling Er zijn maar 3 waarden toegestaan:
  • male (mannen)
  • female (vrouwen)
  • unisex (unisex)
Tekst (tsv) male
XML (feeds) <g:gender>male</g:gender>

Belangrijk

• Als u de kenmerknamen in het Engels opgeeft, moet u ook de kenmerkwaarden in het Engels opgeven.
  • Dit kenmerk wordt aanbevolen, maar is niet vereist, voor de subcategorieën buttons, dasspelden, polsbanden, schoenhoezen, schoenveters, sporen en horlogebanden van de categorie Kleding en accessoires.
Leeftijdsgroep [age_group]: De leeftijdsgroep waarop het artikel is getarget

Gebruik het kenmerk leeftijdsgroep om de doelgroep van het artikel aan te geven.

Wanneer opnemen: Vereist voor alle producten in een artikelgroep die voor verschillende leeftijdsgroepen beschikbaar zijn en alle kledingartikelen in feeds die zijn getarget op Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Aanbevolen voor alle producten waarvoor de leeftijdsgroep een belangrijk onderscheidend kenmerk is.

Indeling Er zijn maar 5 waarden toegestaan:
  • Pasgeborene [newborn]
  • Zuigeling [infant]
  • Peuter [toddler]
  • Kinderen [kids]
  • Volwassene [adult]
Tekst (tsv) adult
XML (feeds) <g:age_group>adult</g:age_group>

Belangrijk:

• De doelmarkt van elke waarde wordt als volgt gedefinieerd:
    • Pasgeborene [newborn]: Tot 3 maanden oud. Maten voor pasgeborenen worden vaak aangegeven in maanden (van 0 tot 3) en/of de enkele waarde pasgeborene [newborn].
    • Zuigeling [infant]: 3-12 maanden oud. Maten voor zuigelingen worden vaak aangegeven in maanden (van 3 tot 12).
    • Peuter [toddler]: 1-5 jaar oud. Maten voor peuters worden vaak aangegeven in maanden (van 12 tot 24) of jaren (van 1 tot 5).
    • Kinderen [kids]: 5-13 jaar oud. Alle maten in deze groep zijn gemaakt om een kind in deze leeftijdscategorie te passen.
    • Volwassene [adult]: Meestal tieners of ouder. Alle maten in deze groep zijn gemaakt om een volwassene of tiener te passen.
  • Als u de kenmerknamen in het Engels opgeeft, moet u de waarden van de kenmerken ook in het Engels opgeven.
  • Dit kenmerk wordt aanbevolen, maar is niet vereist, voor de subcategorieën buttons, dasspelden, polsbanden, schoenhoezen, schoenveters, sporen en horlogebanden van de categorie Kleding en accessoires.
  • Als een artikel duidelijk niet alleen voor kinderen bedoeld is, moet het worden opgegeven als volwassene [adult], aangezien er slechts één waarde per artikel mag worden opgegeven.

Prijskenmerken (optioneel)

Er zijn ook enkele optionele kenmerken die u kunt indienen als ze voor u van toepassing zijn.

Prijs [price]: De landelijke standaardprijs van het artikel

Als de productprijs bij alle winkels gelijk is, gebruikt u dit kenmerk om deze standaardprijs in te dienen. Dien deze prijs in als de prijs van het product in alle winkels gelijk is of als u de basisimplementatie van een door de verkoper gehoste winkelpagina gebruikt.

Anders wordt deze kenmerkwaarde overschreven door winkelspecifieke prijzen die u in de feed met lokale productvoorraad opneemt.

Als u de functie Door verkoper gehoste winkelpagina (basis) implementeert, zijn de prijskenmerken vereist en moeten deze overeenkomen met de prijs op uw landingspagina.

Opmerking: Google hanteert de valuta van het land waarin de winkel gevestigd is. Als de valuta op artikelniveau is ingesteld, moet u ervoor zorgen dat deze aan de ISO 4217-standaard voldoet.

Wanneer opnemen: Aanbevolen voor alle artikelen.

Type Prijs (float)
Tekst (tsv) 299.99 EUR
XML-voorbeeld <g:price>299.99</g:price>
Uitverkoopprijs [sale_price]: De geadverteerde uitverkoopprijs van het artikel

Gebruik dit kenmerk om de geadverteerde uitverkoopprijs van het artikel op te geven.

Google raadt u aan het kenmerk startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date] op te geven voor alle artikelen met uitverkoopprijzen, omdat hiermee wordt bepaald wanneer deze prijs wordt gepubliceerd. Als startdatum uitverkoopprijs niet wordt opgegeven, geldt de uitverkoopprijs voor het desbetreffende artikel zolang deze in uw feed staat vermeld.

Wanneer opnemen: Aanbevolen voor artikelen in de uitverkoop.

Type Getal
Tekst (tsv) 249.99
XML-voorbeeld <g:sale_price>249,99</g:sale_price>
Startdatum uitverkoopprijs [sale_price_effective_date]: De periode waarin een artikel in de uitverkoop is

Wordt in combinatie met het kenmerk uitverkoopprijs [sale_price] gebruikt. Dit kenmerk geeft de datums aan waarop de uitverkoopprijs geldt. Meer informatie over de definitie van de uitverkoopprijs

Opmerking: Tijdzone is optioneel. Als u een tijdzone wilt toevoegen, geeft u + of - op, gevolgd door het aantal uren en minuten dat de tijdzone voor- of achterloopt op UTC (bijvoorbeeld -08:00 voor PST). Als er geen tijdzone is opgegeven, gaat Google uit van UTC voor elke winkel. We gebruiken de 24-uursnotatie voor de uren.
Type Start- en einddatums van elkaar gescheiden door een schuine streep (/). De startdatum wordt opgegeven in de notatie (JJJJ-MM-DD), gevolgd door de letter T, het tijdstip van de dag waarop de uitverkoop begint, gevolgd door een aanduiding van de tijdzone voor de uitverkoop, zoals gedefinieerd door de ISO 8601-norm. De einddatum moet in dezelfde indeling worden opgegeven. Als de tijdzone niet is opgegeven, wordt van UTC uitgegaan.

Tekst (tsv)

UTC-voorbeeld: 2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00
PST-voorbeeld: 2021-07-19T09:00:00-08:00/2021-07-26T21:00:00-08:00
XML <g:sale_price_effective_date>2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00</g:sale_price_effective_date>

Eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure]: Geeft de hoeveelheid en omvang van uw product aan

Gebruik het kenmerk eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] om de omvang en afmetingen van uw product te definiëren. Aan de hand van deze waarde kunnen klanten de exacte kosten per eenheid bepalen voor uw product.

Wanneer opnemen: Optioneel voor elk product (tenzij gereguleerd door de lokale wet- of regelgeving).

Type Positief getal plus eenheid
Tekst (tsv) 1.5 kg
XML-voorbeeld <g:unit_pricing_measure>1.5kg</g:unit_pricing_measure>

Eenheidsprijs basishoeveelheid [unit_pricing_base_measure]: Geeft de noemer voor uw eenheidsprijs aan

De standaardhoeveelheid van het product voor de prijs ('100 ml' betekent bijvoorbeeld dat de prijs wordt berekend op basis van eenheden van 100 ml). Als u eenheidsprijs hoeveelheid [unit_pricing_measure] gebruikt, moet u het kenmerk eenheidsprijs basishoeveelheid gebruiken om de noemer voor uw eenheidsprijs op te geven. Bij uw product wordt mogelijk een andere basishoeveelheid weergegeven dan wat u hier opgeeft. Dit doen we zodat kopers de eenheidsprijzen in alle advertenties en gratis lokale vermeldingen op een pagina beter met elkaar kunnen vergelijken.
Wanneer opnemen: optioneel (tenzij vereist door de lokale wet- of regelgeving).
Type Geheel getal + eenheid
Tekst (tsv) 100 g
XML-voorbeeld <g:unit_pricing_base_measure>100g</g:unit_pricing_base_measure>

Kenmerken voor ophalen in de winkel (optioneel)

U kunt de mogelijkheid om artikelen op te halen in de winkel benadrukken door de volgende 2 kenmerken aan uw feed toe te voegen. Voeg deze kenmerken toe aan uw primaire feed voor alle artikelen waarbij de waarden voor alle winkels gelden (klanten kunnen bijvoorbeeld de XYZ-televisie in al uw winkels in het hele land ophalen).

Ophaalmethode [pickup_method]: De mogelijkheid om het artikel in de winkel op te halen

Belangrijk: Vanaf 1 september 2024 is het kenmerk ophaalmethode [pickup_method] niet meer vereist om ophalen in de winkel aan te zetten voor uw aanbiedingen.

Geef aan of ophalen in de winkel beschikbaar is voor deze aanbieding en of de ophaaloptie moet worden getoond als kopen, reserveren, verzending naar winkel of niet ondersteund.

• Kopen [buy]: De hele transactie vindt online plaats
  • Reserveren [reserve]: Het artikel wordt online gereserveerd en de transactie vindt plaats in de winkel
  • Verzending naar winkel [ship_to_store]: Het artikel wordt online gekocht en verzonden naar een lokale winkel waar de klant het kan ophalen
  • Niet ondersteund [not_supported]: Het artikel kan niet in de winkel worden opgehaald
Type Tekst (tekenreeks). Moet een van de hierboven opgegeven waarden hebben.
Tekst (tsv) buy
XML-voorbeeld <g:pickup_method>buy</g:pickup_method>
SLA voor ophalen [pickup_sla]: De tijdlijn voor het ophalen van een artikel in de winkel

Geef de verwachte datum op waarop een bestelling kan worden opgehaald, afhankelijk van wanneer de bestelling is geplaatst.

• Dezelfde dag [same_day]: geeft aan dat het artikel kan worden opgehaald op dezelfde dag dat de bestelling is geplaatst, waarbij uiterlijke besteltijdstippen gelden.
  • Volgende dag [next_day]: geeft aan dat het artikel kan worden opgehaald op de dag nadat de bestelling is geplaatst.
  • 2 dagen [2-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 2 dagen kan ophalen.
  • 3 dagen [3-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 3 dagen kan ophalen.
  • 4 dagen [4-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 4 dagen kan ophalen.
  • 5 dagen [5-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 5 dagen kan ophalen.
  • 6 dagen [6-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 6 dagen kan ophalen.
  • 7 dagen [7-day]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over 7 dagen kan ophalen.
  • Meerdere weken [multi-week]: geeft aan dat het artikel naar een winkel wordt verzonden en de klant het over meer dan een week kan ophalen.
Type Tekst (tekenreeks). Moet een van de hierboven opgegeven waarden hebben.
Tekst (tsv) same_day
XML-voorbeeld <g:pickup_sla>same day</g:pickup_sla>

Kenmerken van een door de verkoper gehoste winkelpagina (optioneel)

Als u de door de verkoper gehoste winkelpagina wilt gebruiken, voegt u de kenmerken advertentie-omleiding [ads_redirect] en link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] toe aan uw primaire feed. U kunt ook het optionele kenmerk mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] toevoegen voor een door de verkoper gehoste winkelpagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en die mobiele klikken bijhoudt.

Link [link]

Als klanten op uw advertentie of aangewezen gratis vermelding klikken en de functie door verkoper gehoste winkelpagina (basis) is aangezet voor uw account, worden ze naar een landingspagina op uw website voor het product gestuurd. Stel de URL voor deze landingspagina in met het kenmerk link [link].

Belangrijk:

• Gebruik uw geverifieerde domeinnaam.
  • Begin met http of https.
  • Gebruik een gecodeerde URL die voldoet aan RFC 2396 of RFC 1738. Een komma wordt bijvoorbeeld weergegeven als %2C.
  • Gebruik geen link naar een interstitial-pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is.
Type De URL (moet beginnen met http:// of https://)
Tekst (tsv) http://mikemart.com/123
XML <g:link>http://mikemart.com/123</g:link>
Link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template]

Als klanten op uw advertentie of gratis vermelding klikken en de functie door verkoper gehoste winkelpagina (volledig) is aangezet voor uw account, worden ze doorgestuurd naar een landingspagina op uw website voor het product. Stel de URL voor deze landingspagina in met het kenmerk link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template].

Belangrijk:

Type De URL (moet beginnen met http:// of https://)
Tekst (tsv) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:link_template>

Mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template]

Als klanten op uw advertentie of gratis vermelding klikken en de functie door verkoper gehoste winkelpagina (volledig) is aangezet voor uw account, worden ze doorgestuurd naar een landingspagina op uw website voor het product.

Met het kenmerk mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] kunt u een URL opnemen naar de landingspagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze mobiele versie wordt weergegeven aan klanten op mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets.

Belangrijk:

Type De URL (moet beginnen met http:// of https://)
Tekst (tsv) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:mobile_link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:mobile_link_template>

Advertentie-omleiding [ads_redirect]

Als klanten op uw advertentie klikken en de functie door verkoper gehoste winkelpagina is aangezet voor uw account, worden ze doorgestuurd naar uw website en komen ze terecht op een landingspagina voor het product.

Gebruik advertentie-omleiding voor een URL met trackingparameters voor meer inzicht in hoe het verkeer naar uw landingspagina verloopt.

Belangrijk:

• Neem de ValueTrack-parameter winkelcode {store_code} op. URL-structuren verschillen per website. Winkelcodes kunnen URL-parameters of deel van het URL-pad zijn.
  • Verifieer en claim uw website-URL en zorg ervoor dat de in Merchant Center geregistreerde website-URL overeenkomt met het domein in de linktemplate. Als de website-URL niet overeenkomt met het geregistreerde domein, neem dan deze informatie door over hoe u dit probleem oplost.
  • Als u dit kenmerk instelt, worden klanten die op uw advertentie klikken, doorgestuurd naar de locatie in het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect] in plaats van naar de locaties die u in de kenmerken link van door verkoper gehoste winkelpagina [link_template] of mobiele link van door verkoper gehoste winkelpagina [mobile_link_template] heeft ingesteld.
Type De URL (moet beginnen met http:// of https://)
Tekst (tsv) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:ads_redirect>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:ads_redirect>

Aanvullende kenmerken (optioneel)

Geef extra informatie over uw producten op in uw primaire feed. Zo zorgt u voor gedetailleerdere advertenties of vermeldingen. Zie de productspecificaties voor alle mogelijke kenmerken.