Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Paikalliset tuotetietosäännöt

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tällä määrityksellä voit muotoilla tuotetietojasi siten, että paikalliset tuotteesi näkyvät oikein Googlessa. Lähetä tuotetiedot oikeassa muodossa, jotta voit luoda niistä toimivia paikallisia tuotemainoksia ja maksuttomia paikallisia tuotelistauksia.

Alla olevilla määritteillä lähettämäsi tuotetiedot muodostavat perustan mainoksille ja maksuttomille paikallisille listauksille. Varmista, että kaikki lähettämäsi tiedot ovat laadultaan sellaisia, että ne voidaan näyttää asiakkaalle.

Tässä artikkelissa on lueteltu kaikki tuotesyötteeseen lisättävät määritteet paikallisten tuotemainosten ja maksuttomien paikallisten listausten luomiseksi.

Ensisijaiset syötteet

Jos haluat käyttää ensisijaista syötettä, jossa paikallistuotemainokset tai maksuttomat paikalliset listaukset eivät ole käytössä, ota paikallinen laajennus käyttöön ja valitse näyttöpaikat. Näin voit ottaa paikalliset näyttöpaikat käyttöön:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa Tuotteet.
  3. Valitse Syötteet.
  4. Valitse muokattava ensisijainen syöte.
  5. Lisää paikalliset tuotemainokset tai maksuttomat paikalliset tuotelistaukset tämän syötteen kaikkien maiden ja kielten näyttöpaikaksi.
Huom. Jos käytät verkkotarjouksille (Shopping-mainokset ja maksuttomat tuotelistaukset) ja paikallisille tarjouksille erillisiä ensisijaisia syötteitä, älä lisää samoja tuotteita molempiin syötteisiin.

Google suosittelee, että lähetät kaikki tuotteesi yhdessä syötteessä sekä paikallistuotemainoksia että maksuttomia paikallisia listauksia varten. Voit valita syötteen luonnin aikana kaikki sopivat näyttöpaikat. Lue lisää ensisijaisen syötteen luomisesta. Jos syöte on luotu aiemmin, lisää paikalliset tuotemainokset ja/tai maksuttomat paikalliset listaukset ylimääräisiksi näyttöpaikoiksi ensisijaisen syötteen asetuksia käyttämällä. Jos haluat sulkea tuotteita pois joko Shopping-mainoksista tai paikallisista tuotemainoksista ja maksuttomista paikallisista tuotelistauksista, käytä poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] ‑määritettä. Lue lisää poissuljetut näyttöpaikat ‑määritteestä

Jos sinulla on ennen 3.10.2019 luotu vanha tuotesyöte, tämä ei koske sinua ja voit edelleen lisätä tarjouksia erillisillä syötteillä.

Ensisijaisen syötteen lähettäminen

Tiedostotyyppi: Sallittuja muotoja ovat eroteltu teksitiedosto (suositeltu), XML tai API.

Uuden syötteen rekisteröiminen: Rekisteröi uusi syöte tavalliseen tapaan.

Huomaa, että voi kestää kaksi vuorokautta ennen kuin tuotteet tulevat näkyviin.

Tärkeää: Jotkin näiden tuotetietosääntöjen määritteistä sisältävät välilyöntejä ja alaviivoja. Varmista, että lähettämiesi määritteiden merkit ja välilyönnit ovat oikein seuraamalla alla olevia ohjeita eri tiedostotyypeille:

Yhteenveto määritteiden vaatimuksista

Määrite Lähetysvaatimukset

Kuvaus [description]

Tunnus [id]

Kuvalinkki [image_link]

Nimi [title]

Pakollinen kaikille kaupoissa myytäville tuotteille.

GTIN [gtin]

Pakollinen kaikille uusille tuotteille, joilla on valmistajan määrittämä GTIN-numero

Valinnainen (erittäin suositeltava) kaikille muille tuotteille

Brändi [brand]

Pakollinen kaikille uusille tuotteille lukuun ottamatta elokuvia, kirjoja ja musiikkitallennebrändejä

Valinnainen kaikille muille tuotteille

Kunto [condition]

Pakollinen, jos tuote on käytetty tai kunnostettu

Valinnainen uusille tuotteille.

Sertifiointi [certification]

Tuotteeseen liittyvät sertifioinnit, kuten energiatehokkuusluokitus

Saatavilla EU- ja EFTA-maissa sekä Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Pakollinen tuotteille, joiden Shopping-mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa on ilmoitettava tiettyjä sertifiointitietoja, esimerkiksi energiatehokkuusluokitusta koskevien paikallisten säädösten vuoksi

Valinnainen kaikille muille tuotteille

Huom. Jos et löydä tuotetta EU:n EPREL-tietokannasta, voit käyttää energiatehokkuusluokitusmääritteitä rajoitetun siirtymäjakson ajan.

Tutustu EU:n energiatehokkuussäädöksiin tai sovellettaviin paikallisiin lakeihin ja selvitä, onko tämä määrite lisättävä.

Energiatehokkuusluokitus [energy_efficiency_class]

Alhaisin energiatehokkuusluokka [min_energy_efficiency_class]

Korkein energiatehokkuusluokka [max_energy_efficiency_class]

Pakollinen, jos tuotteiden kohdemaa on jokin EU:n jäsenvaltioista, Yhdistynyt kuningaskunta tai Sveitsi.

Valinnainen, jos tuotteiden kohdemaa ei ole mikään EU:n jäsenvaltioista, Yhdistynyt kuningaskunta tai Sveitsi.

Huom. Nämä määritteet poistuvat käytöstä. Käytä sen sijaan sertifiointi [certification] ‐määritettä.

Poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination]

Suositellaan käytettäväksi, jos lähetät tuotetietoja sekä verkkotarjouksiin että paikallisiin tarjouksiin yhdellä ensisijaisella syötteellä.

Tällä määritteellä voit jättää paikallisista tuotemainoksista ja maksuttomista paikallisista listauksista pois tuotteita, joita ei myydä kaupoissa.

GTIN [gtin]

MPN-koodi [mpn]

Brändi [brand]

Valinnainen

Jos lähetät tuotetietoja paikallisten tarjousten vanhalla paikallistuotesyötteellä, näillä määritteillä voit täsmätä tuotesyötteen ja paikallistuotesyötteen tuotteita, jotka ovat myynnissä sekä verkossa että kaupassa. Voit tehdä sen kahdella tavalla:

Jos käytät täsmäämiseen tuotetunnisteita, sisällytä ehto [condition] ‑määrite tähän syötteeseen.

Hinta [price]

Alennushinta [sale_price]

Alennushinnan voimassaoloaika [sale_price_effective_date]

Yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure]

Yksikköhinnan perusmäärä [unit_pricing_base_measure]

Suositellaan: Hinta [price], alennushinta [sale_price] ja alennushinnan voimassaoloaika [sale_price_effective_date] voidaan lähettää ensisijaisessa syötteessä, jos tuotteen hinta on sama kaikissa kaupoissa.

Pakollinen: Hinta [price], alennushinta [sale_price] ja alennushinnan voimassaoloaika [sale_price_effective_date] on ilmoitettava ensisijaisessa syötteessä, kun käytössä on kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (perustaso).

Pakollinen: Yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure] ja yksikköhinnan perusmäärä [unit_pricing_base_measure] ovat pakollisia, jos paikalliset lait ja säädökset niin vaativat.

Noutotapa [pickup_method]

Noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA]

Jos haluat, että asiakkaat voivat ostaa tuotteen verkosta ja noutaa sen kaupasta, sinun on lisättävä nämä kaksi määritettä.

Tärkeää: 1.9.2024 alkaen tuotteiden nouto toimipisteestä ei enää edellytä noutotapa [pickup_method] ‐määritteen käyttöä.

Lue lisää saman päivän noudosta sekä myöhemmin tapahtuvasta noudosta paikallistuotemainoksille ja Shopping-mainoksille.

Linkki [link]

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template]

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template]

Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect]

Valinnainen, jos haluat käyttää kauppiaan ylläpitämää paikallista tuotesivua.

Linkki [link] on pakollinen kauppiaan ylläpitämällä paikalliselle tuotesivulle (perustaso).

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] on pakollinen kauppiaan ylläpitämällä paikalliselle tuotesivulle (täysi).

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] ja ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ovat valinnaisia.

Tärkeä huomautus (vain XML): Jos päivität Kauppiaskeskuksen syötettä XML-muodossa yhdellekään alla mainitulle määritteelle, sinun on lisättävä Google Kauppiaskeskuksen nimitilan määritys. Muussa tapauksessa syötettä ei ehkä käsitellä oikein.

Pakolliset tunnistemääritteet

Näistä määritteistä selviää tuotteidesi perustiedot, ja ne ovat pakollisia kaikille tuotteille.

Tunnus [id] – tuotteen tunniste

Kunkin tuotteen tunniste kaikissa kaupoissa – sitä ei voi käyttää uudestaan muissa saman tyyppisissä syötteissä samassa maassa samalla kielellä.

Käyttö: Pakollinen syötteesi kaikille tuotteille.

Tyyppi Merkkijono
Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki 421486
XML-esimerkki <g:id>421486</g:id>

Tärkeää:

• Alussa ja lopussa olevat välilyönnit sekä rivinvaihdot (0x0D) poistetaan.
  • Jokainen rivinvaihdon (0x0D) ja välilyöntimerkin (Unicode-merkit, joilla on välilyöntiominaisuus) jakso korvataan yhdellä välilyönnillä (0x20).
  • Vain kelvolliset Unicode-merkit hyväksytään. Seuraavia merkkejä ei hyväksytä:
    • ohjausmerkit (paitsi rivinvaihto 0x0D)
    • funktiomerkit
    • yksityiset alueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet (erityisesti jos suurempi kuin 0x10FFFF).
  • Kun tuote on lisätty, tunnus ei voi muuttua, kun päivität tietosyötteesi. Sitä ei myöskään voi käyttää jollekin muulle tuotteelle myöhemmin.
  • Jos käytät tunnusta Shopping-kampanjoissa, suosittelemme, että käytät vain pieniä kirjaimia tai kirjainkoosta riippumattomia merkkejä.
Nimi [title] – tuotteen nimi

Tuotteesi nimi. Google suosittelee, että sisällytät ominaisuuksia, kuten värin tai brändin, tuotteen nimeen siten, että se erottuu muista tuotteista. Jos vastaavuus löytyy, Google voi näyttää verkkotuotteesi tai Google-luettelosi tiedot sen sijaan.

Käyttö: Pakollinen syötteesi kaikille tuotteille.

Tyyppi Teksti (merkkijono), alle 70 merkkiä
Teksti-/sarake-eroteltu esimerkki Netgear ReadyNAS Duo
XML-esimerkki <g:title>Netgear ReadyNAS Duo</g:title>

Tärkeää:

• Seuraa toimituksellisia sääntöjämme tarkkaan. Älä esimerkiksi sisällytä mitään mainostekstiä, kuten "Maksuton toimitus", äläkä käytä ISOJA KIRJAIMIA.
  • Käytä vaihtoehtoisille tuotteille vaihtoehtoisen tuotteen yleisnimeä. Jos esimerkiksi "Miesten pikeepoolopaita" on saatavana punaisena ja sinisenä, voit käyttää jotain seuraavista nimistä:
    • Miesten pikeepoolopaita (molemmille vaihtoehdoille)
    • Miesten pikeepoolopaita – punainen (punaiselle paidalle)
    • Miesten pikeepoolopaita – sininen (siniselle paidalle)
Kuvaus [description] – tuotteen kuvaus

Sisällytä vain tuotteen kannalta olennaiset tiedot. Kuvaa tuotteen tärkeimmät ominaisuudet, kuten koko, materiaali, kohderyhmän ikä, erityispiirteet tai muut tekniset tiedot. Lisää mukaan myös tietoja tuotteen visuaalisista piirteistä (esim. muoto, kuviointi, pinta ja muotoilu), sillä niitä saatetaan käyttää apuna tuotteen löytämisessä.

Kuvauksen suositeltu pituus on noin 500–1 000 merkkiä ja enimmäispituus 5 000 merkkiä. Noudata kuvauksessa kielioppisääntöjä ja käytä pistettä virkkeiden lopussa.

Käyttö: Pakollinen syötteesi kaikille tuotteille.

Content API v2 (JSON): "description": "Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat."

Content API v2 (XML): <description>Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat.</description>

Tyyppi Teksti
Merkkirajoitus 5 000
Teksti (TSV) Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat.
XML (syötteet) <description>Punaiset, 160 x 200 cm:n kokoiset lakanat, jotka on valmistettu 100-prosenttisesta kudotusta polyesterikankaasta (300 TC). Setti sisältää muotoillun aluslakanan, pussilakanan ja kaksi vakiokokoista tyynyliinaa. Konepestävä; erityisen syväänmuotoillut reunat.</description>

Tärkeää:

• Muista noudattaa tarkasti Googlen toimituksellisia sääntöjä. Älä esimerkiksi lisää mitään mainostekstiä, kuten ”Maksuton toimitus”, äläkä käytä ISOJA KIRJAIMIA. Älä sisällytä mukaan brändisi tai yrityksesi kuvausta.
  • Myöskään seuraavia tietoja ei saa olla mukana kuvauksissa:
    • Linkit omaan kauppaasi tai muille sivustoille
    • Laskutus-, maksu- tai myyntitiedot
    • Viittaukset sisäisiin luokitusjärjestelmiin, kuten Lelut ja pelit > Lelut > Nuket
    • Vertailut muihin kuin myymääsi tuotteeseen, kuten "parempi/nopeampi/suurempi kuin X"
    • Tiedot muista tuotteista tai lisätarvikkeista
Kuvalinkki [image_link] – tuotteen kuvan URL-osoite

Tämä on tuotteen pääkuvan URL-osoite. Pääkuva on ensimmäinen kuva, jonka asiakkaat näkevät tuotteen tietosivuilla.

Jos tuotteesta on useita erilaisia kuvia, lisää pääkuva tällä määritteellä ja lisää muut kuvat lisäkuvalinkin määritteellä [additional_image_link].

Kuvan koko:

• Toimita suurin ja korkearesoluutioisin täysikokoinen kuva, joka sinulla on tuotteesta. Kuvatiedoston enimmäiskoko on 16 Mt.
  • Suositeltu kuvakoko on vähintään 800 x 800 pikseliä.
  • Jos tuote on vaate, kuvan täytyy olla kooltaan vähintään 250 x 250 pikseliä. Koko ei kuitenkaan saa olla enempää kuin 64 megapikseliä. Kaikkien muiden tuotekuvien täytyy olla kooltaan vähintään 100 x 100 pikseliä. Koko ei kuitenkaan saa olla enempää kuin 64 megapikseliä.
  • Älä skaalaa kuvia äläkä lisää pikkukuvia. Suosittelemme, että tuote vie kuva-alasta 75–90 %.

Käyttö: Pakollinen syötteesi kaikille tuotteille.

Content API v2 (JSON): "imageLink": "http://www.example.com/image1.jpg"

Content API v2 (XML): <image_link>http://www.example.com/image1.jpg</image_link>

Tyyppi URL-osoite (alussa http:// tai https://)
Merkkirajoitus 2 000
Teksti (TSV) http://www.example.com/image1.jpg
XML (syötteet) <g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg
</g:image_link>

Noudattamalla alla olevia vaatimuksia ja suosituksia voit parantaa asiakkaiden ostokokemusta.

Vaatimukset:

• Jos tuotteelle ei ole kuvaa, et voi lähettää tuotetta.
  • Seuraavanlaisia kuvia ei hyväksytä:
    • Paikkamerkit tai virheelliset tuotekuvat
    • Geneeriset kuvat, grafiikat tai kuvitukset, jotka eivät ole todellisia tuotekuvia, lukuun ottamatta Hardware [Laitteisto]- (632) ja Vehicles and parts [Ajoneuvot ja osat] (888) ‑luokkia, joissa on sallittua käyttää grafiikoita ja/tai kuvitusta todellisesta tuotteesta
    • Yksiväriset neliöt, joissa yksi väri täyttää koko kuva-alan, lukuun ottamatta luokkia Vehicle Paint [Ajoneuvomaalit] (3812), Craft Paint, Ink & Glaze [Harrastemaalit, musteet ja lasitteet] (505378) ja Painting Consumables [Maalaustarvikkeet] (503740)
    • Kuvat, jotka sisältävät myynninedistämiselementtejä (esimerkiksi toimintakehotukset, kuten "osta", palveluun liittyvät tiedot, kuten pidennetty takuu tai maksuton toimitus, hintatiedot, mainostavat adjektiivit, kuten "paras" tai "halpa", kunto tai yhteensopivuus, kuten "uusi", "kaksiosainen" tai "mukautettava") tai kauppiaiden nimiä ja/tai logoja riippumatta siitä, peittävätkö ne tuotetta. Tämä koskee myös vesileimoja, joissa on mainoselementtejä tai kauppiaiden nimiä ja/tai logoja.
    • Kuvat, joissa jokin sisältö (esimerkiksi vesileima, tuotenimi ja/tai logo) peittää myytävää tuotetta
    • Kuvat, joissa on rajat
    • Tuoteryhmäkuvat, joissa ei näy koko ryhmän sisältö
    • Monipakkauskuvat, joissa ei näy yksittäistä tuotetta
    • Kiellettyjä ovat myös laskeutumissivut, joilla ei ole lainkaan kuvia tai on vain paikkamerkkikuvia, joissa ei näy itse tuotetta
  • Varmista, että kunkin tuotteen kuva vastaa määritteillä väri [color], kuvio [pattern] ja materiaali [material] ilmoitettuja arvoja. Muuten tuote voidaan hylätä.

Suositukset:

• Jos et pysty tarjoamaan erillisiä kuvia eri tuoteversioille, et voi toimittaa niitä erillisinä nimikkeinä. Voit kuitenkin listata tuoteversiot yhtenä nimikkeenä, jolla on versiomääritteille useita arvoja. Ilmoita tälle tuotteelle käytettävissäsi oleva kuva.
  • Varmista, että tuote näkyy kuvassa hyvin. Pyri välttämään kuvan keinotekoista asettelua.
  • Jokaiselle värin mukaan vaihtelevalle versiolle on ilmoitettava kuva, jossa se näkyy version mukaisessa värissä.
  • Pääkuvassa on oltava yksivärisen valkoinen, harmaa tai vaalea tausta.
  • Pääkuvassa myytävän tuotteen tulee näkyä selkeästi etualalla. Tuotteen lisänäkymät (muu kuin päänäkymä) tulee lähettää lisäkuvalinkki [additional_image_link] ‑määritteellä.

Muotoilu:

• Hyväksytyt kuvatiedostomuodot ovat ei-animoitu GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) ja TIFF (.tif/.tiff). Kuvien tiedostotunnisteiden on vastattava niiden muotoa.
  • Hyväksytyt URL-protokollat ovat http ja https. Kaikki kuvan URL-osoitteessa käytetyt erikoismerkit on korvattava URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla (esimerkiksi pilkku = %2C).
  • Google suosittelee ilmoittamaan kuville pysyvät URL-osoitteet. Päivitä URL-osoite vain, jos tuotteen varsinainen kuva on muuttunut. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät kuvien isännöintiin sisällönjakeluverkkoa, koska se auttaa Googlea indeksoimaan kuvat oikein.

Rajaus:

Kuvaa saatetaan rajata automaattisesti, jotta huomio kiinnittyisi itse tuotteeseen.

Kunto [condition] – tuotteen kunto

Google sallii hyvälaatuisten käytettyjen tuotteiden mainonnan. Google sallii myös kunnostettujen tuotteiden mainostamisen, jos ne noudattavat paikallisia lakeja ja määräyksiä sekä Googlen käytäntöjä.

Hyväksyttyjä arvoja on vain kolme:

• Uusi [new]: Tuote on uusi, eikä sitä ole käytetty kertaakaan. Se on avaamattomassa alkuperäisessä pakkauksessaan.
  • Kunnostettu [refurbished]: Ammattilainen on kunnostanut tuotteen toimivaksi. Se myydään uutta vastaavana ja sillä on takuu. Pakkaus voi olla alkuperäinen. Tällaista tuotetta kutsutaan toisinaan myös uudelleenvalmistetuksi.
  • Käytetty [used]: Käytä tätä arvoa, jos uusi tai kunnostettu eivät käy. Tällaista tuotetta on voitu esimerkiksi käyttää jo aiemmin tai sen alkuperäinen pakkaus on avattu tai kadonnut.

Käyttö: Pakollinen käytetyille tai kunnostetuille tuotteille. Valinnainen uusille tuotteille.

Content API v2 (JSON): "condition": "used"

Content API v2 (XML): <condition>used</condition>

Tyyppi Vain kolme arvoa hyväksytään:
  • Uusi [new]
  • Kunnostettu [refurbished]
  • Käytetty [used]
Teksti (TSV)

used

XML <g:condition>used</g:condition>

Tärkeää: Jos ilmoitat määritteiden nimet englanniksi, myös niiden arvot on ilmoitettava englanniksi.

GTIN [gtin] – tuotteen globaali kauppanumero

Käytä GTIN-määritettä, kun haluat toimittaa tuotteiden globaalit kauppanumerot (GTIN) jossakin seuraavista muodoista:

• UPC (Pohjois-Amerikka/GTIN-12): 12-merkkinen numerosarja. 8-merkkiset UPC-E-koodit on muunnettava 12-merkkisiksi koodeiksi.
  • EAN (Eurooppa/GTIN-13): 13-merkkinen numerosarja
  • JAN (Japani/GTIN-13): 8- tai 13-merkkinen numerosarja
  • ISBN (kirjat): 10- tai 13-merkkinen numerosarja. Jos sinulla on molemmat, lisää vain 13-merkkinen numerosarja. ISBN-10-tunnukset ovat poistuneet käytöstä ja on muunnettava ISBN-13-muotoon.
  • ITF-14 (monipakkaukset/GTIN-14): 14-merkkinen numerosarja.
Mihin sisällytetään Pakollinen kaikille uusille tuotteille, joilla on valmistajan määrittämä GTIN-numero
Tyyppi 8-, 12-, 13- tai 14-merkkinen numerosarja (UPC, EAN, JAN tai ISBN)
Merkkirajoitus 50
Teksti-/sarake-eroteltu 3234567890126
XML (syötteet) <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Tärkeää:

• Hyväksymme vain oikeanlaiset GTIN-tunnukset niin kuin ne on määritelty virallisessa GS1-validointioppaassa, joka sisältää seuraavat vaatimukset:
    • Tarkistussumma on annettu ja se on oikea.
    • GTIN-tunnusta ei ole rajoitettu (GS1-etuliitesarjat 02, 04, 2).
    • GTIN ei ole kuponki (GS1-etuliitesarjat 98–99).
Brändi [brand] – tuotteen brändi

Käyttö: Pakollinen kaikille uusille tuotteille lukuun ottamatta elokuvia, kirjoja ja musiikkitallennebrändejä. Valinnainen kaikille muille tuotteille.

Content API v2 (JSON): "brand": "Acme"

Content API v2 (XML): <brand>Acme</brand>

Tyyppi Teksti
Merkkirajoitus 70
Teksti (TSV) Acme
XML (syötteet) <g:brand>Acme</g:brand>

Tärkeää: Älä ilmoita kauppasi nimeä brändin nimeksi, jollet ole tuotteen valmistaja.

Sertifiointi [certification]– tuotteen sertifiointi

Sertifiointi [certification] ‐määritteellä voit ilmoittaa tuotteen sertifiointitietoja, kuten energiatehokkuusluokituksen.
Käyttö
Pakollinen tuotteille, joiden Shopping-mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa on ilmoitettava tiettyjä tietoja, esimerkiksi energiatehokkuusluokitusta koskevien paikallisten säädösten vuoksi.
Valinnainen kaikille muille tuotteille.
Jos mainostat tuotteitasi EU- tai EFTA-jäsenmaissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, tutustu EU:n energiatehokkuussäädöksiin tai sovellettaviin paikallisiin lakeihin ja selvitä, onko tämä määrite lisättävä esimerkiksi siinä tapauksessa, että tuote sisältyy EPREL-tietokantaan.
Sinun on ehkä lisättävä EU:n energiatehokkuusluokitus Shopping-mainoksiin ja maksuttomiin listauksiin. Voit tehdä sen lisäämällä merkinnän vaativien tuotteiden tuotetietoihin sertifiointi [certification] ‐määritteen. Google etsii tuotteesi EU:n EPREL-tietokannasta ja lisää sen energiatehokkuusluokituksen Shopping-mainoksiin ja maksuttomiin listauksiin teksti- tai kuvamuodossa. Esimerkki:
Kuvake, joka kertoo energiatehokkuusluokituksen
Huom. Jos et löydä tuotteen EPREL-koodia ja sinulla on energiatehokkuustietoja vain luokituksen muodossa, voit käyttää kaikkia kolmea energiatehokkuusluokitus [energy_efficiency_class] ‑määritettä 1.9.2024 asti.

Alimääritteet

• Myöntäjä [certification_authority] (pakollinen): Tämä on sertifioinnin myöntänyt toimivaltainen viranomainen tai sertifiointilaitos. Tällä hetkellä ainoat tuetut arvot ovat EC ja European_Commission.
  • Nimi [certification_name] (pakollinen): Tämä on sertifioinnin nimi. Tällä hetkellä ainoa tuettu arvo on EPREL, joka edustaa European Registry for Energy Labeling (EPREL) ‑tietokannan mukaista tuotteen energiatehokkuussertifiointia.
  • Koodi [certification_code] (pakollinen): Tämä on sertifioinnin koodi. Jos esimerkiksi EPREL-sertifioinnin linkki on https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/dishwashers2019/123456, koodi on 123456.
Tyyppi Teksti
Teksti (TSV) EC:EPREL:123456
XML <g:certification>
  <g:certification_authority>EC</g:certification_authority>
  <g:certification_name>EPREL</g:certification_name>
  <g:certification_code>123456</g:certification_code>
</g:certification>

Pakolliset energiatehokkuusluokituksen määritteet (vain EU-maat)

Huom. Nämä määritteet poistuvat käytöstä 1.9.2024. Käytä sen sijaan sertifiointi [certification] ‐määritettä, kun haluat EU:n energiatehokkuusluokituksen näkyvän mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa.
EPREL-koodin pitäisi löytyä tuotteen energiamerkin QR-koodista. Jos et löydä sitä, mutta sinulla on valmistajan antamat tuotteen energiatehokkuustiedot, voit käyttää kaikkia kolmea energiatehokkuusluokitus [energy_efficiency_class] ‑määritettä 1.9.2024 asti.
Energiatehokkuusluokitus [energy_efficiency_class], alhaisin energiatehokkuusluokka [min_energy_efficiency_class], korkein energiatehokkuusluokka [max_energy_efficiency_class]
Näillä määritteillä voit kertoa tuotteesi energiatehokkuusluokituksen arvot.

Käyttö:Suosittelemme, että lähetät energiatehokkuusluokituksen, alhaisimman energiatehokkuusluokan ja korkeimman energiatehokkuusluokan määritteet kaikille tuotteille, joilla on energialuokitus. Luokkatiedot tulee antaa seuraavantyyppisistä tuotteista:

Jääkaapit Uunit
Pakastimet Vedenlämmittimet
Pesukoneet Kuuman veden varaajat
Kuivausrummut Ilmastointilaitteet
Kuivaavat pesukoneet Sähkölamput
Viinikaapit Valaisimet
Astianpesukoneet Televisiot
Tyyppi

Hyväksyttävät arvot:

• A+++
  • A++
  • A+
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
Teksti (TSV)

A+

XML-esimerkki <g:energy_efficiency_class>A+</g:energy_efficiency_class>

Tärkeää:

Suositellut poissulkumääritteet

Huom. Seuraavia määritteitä suositellaan käytettäväksi, jos lähetät yhdellä ensisijaisella syötteellä tuotetietoja sekä verkkotarjouksiin että paikallisiin tarjouksiin, jotka näkyvät mainoksissa ja maksuttomissa tuotelistauksissa.

Voit poissulkea tiettyyn näyttöpaikkaan sopimattomia tuotteita poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] ‑määritteellä. Sen avulla voit valita, missä sijainneissa sisältöäsi voi näkyä. Käytä tätä määritettä esimerkiksi, jos haluat tuotteen näkyvän Shopping-mainoskampanjassa mutta et paikallisissa tarjouksissa.

Käyttö: Suositellaan käytettäväksi, jos haluat estää tuotteidesi esittämisen tietyntyyppisissä mainoksissa ja listauksissa.

Tuetut arvot:

Huom. Joidenkin tuotteiden kohteiden nimet on päivitetty. Olet aikaisemmin ehkä lisännyt tuotteidesi näyttöpaikoille seuraavia arvoja: Shopping Actions, Surfaces across Google ja Local surfaces across Google. Nämä arvot hyväksytään edelleen, mutta suosittelemme päivittämään tuotteiden näyttöpaikoille uudet arvot: Buy_on_Google_listings, Free_listings ja Free_local_listings.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että ymmärrämme lähettämäsi datan.

Tuetut arvot Shopping_ads, Display_ads, Local_inventory_ads, Free_listings, Free_local_listings
Toistuva kenttä Kyllä
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet Display_ads
XML-syötteet <g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

Toistuvat kentät

Teksti

Voit määrittää useita poissuljettavia näyttöpaikkoja lisäämällä määritteen useita kertoja, kerran jokaista paikkaa varten (suositus). Esimerkki:

Tuotetiedot: ortopedinen koiranpeti
Määrite Arvo
Nimi [title] Ortopedinen koiranpeti, XXL
Poissuljettu näyttöpaikka [excluded_destination] Display_ads
Poissuljettu näyttöpaikka [excluded_destination] Shopping_ads

Voit erottaa kunkin näyttöpaikan myös pilkulla (,):

Display_ads, Shopping_ads

XML

Voit määrittää useita XML-syötteestä poissuljettavia näyttöpaikkoja lisäämällä määritteen erikseen kutakin poissuljettavaa paikkaa varten:

<g:excluded_destination>Display_ads</g:excluded_destination>

<g:excluded_destination>Shopping_ads</g:excluded_destination>

Saat lisätietoja sovellusliittymän muodosta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Määritteiden täsmääminen käytettäessä vanhaa paikallista tuotesyötettä (valinnainen)

Huom. Seuraa edellä mainittuja ohjeita vain, jos käytät vanhaa paikallistuotesyötettä.
Vastaavuustunnus [webitemid] – yhdistä verkko- ja paikalliset tunnukset

Jos et voi yhdistää paikallisen tuotesyötteen tunnus [id] ‐määritettä tuotesyötteessä olevaan tunnukseen, voit käyttää vastaavuustunnusta vastaavuuden hakemiseen. Lähetä tällöin eri arvot tunnukselle mutta samat arvot vastaavuustunnukselle ja tunnukselle. Tämän on aina vastattava tuotesyötteen vastaavan vaihtoehdon (jos sellainen on) tunnusta.

Koska vastaavuustunnusta käytetään vain vastaavuuksien hakuun, useat tuotteet voivat käyttää samaa vastaavuustunnusta, jos ne mäpätään samaan tuotteeseen tuotesyötteessä.

Käyttö: Suositeltu tieto kaikille tuotteille, joilla on eri tunnus/SKU verkossa ja paikallisesti.

Tyyppi Teksti (merkkijono)
Teksti (TSV) WB1011
XML-esimerkki <g:webitemid>WB1011</g:webitemid>

Tärkeää:

• Alussa ja lopussa olevat välilyönnit sekä rivinvaihdot (0x0D) poistetaan.
  • Jokainen rivinvaihdon (0x0D) ja välilyöntimerkin (Unicode-merkit, joilla on välilyöntiominaisuus) jakso korvataan yhdellä välilyönnillä (0x20).
  • Vain kelvolliset Unicode-merkit hyväksytään. Seuraavia merkkejä ei hyväksytä:
    • ohjausmerkit (paitsi rivinvaihto 0x0D)
    • funktiomerkit
    • yksityiset alueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet (erityisesti jos suurempi kuin 0x10FFFF).
  • Kun tuote on lähetetty, vastaavuustunnus [webitemid] ei voi muuttua, kun päivität tietosyötteesi. Sitä ei myöskään voi käyttää jollekin muulle tuotteelle myöhemmin.
GTIN [gtin] – tuotteen globaali kauppanumero

Sisällytä tähän määritteeseen tuotteiden globaalit kauppanumerot (GTIN).

Käyttö: Jos myyt tuotteita sekä kivijalkakaupassa että verkossa mutta et voi käyttää vastaavuuden hakemiseen tunnus [id] ‑määritettä, käytä vastaavuusmääritteinä joko vastaavuustunnusta [webitemid] tai tuotetunnistetta.

Jos käytät täsmäämiseen tuotetunnisteita, sisällytä ehto tähän syötteeseen.

Tyyppi Teksti (merkkijono)
Teksti (TSV) 0606449056822
XML-esimerkki <g:gtin>0606449056822</g:gtin>
MPN-koodi [mpn] – valmistajan osanumero tuotteelle

Tämä on valmistajan tuotteelle antama yksilöllinen koodi. Erityisesti brändin ja MPN:n yhdistelmä määrittää tuotteen.

Käyttö: Jos myyt tuotteita sekä kivijalkakaupassa että verkossa mutta et voi käyttää vastaavuuden hakemiseen tunnus [id] ‑määritettä, käytä vastaavuusmääritteinä joko vastaavuustunnusta [webitemid] tai tuotetunnistetta.

Jos käytät täsmäämiseen tuotetunnisteita, sisällytä ehto tähän syötteeseen.

Tyyppi Teksti (merkkijono)
Teksti (TSV) RND2150
XML-esimerkki <g:mpn>RND2150</g:mpn>
Brändi [brand] – tuotteen brändi

Käyttö: Jos myyt tuotteita sekä kivijalkakaupassa että verkossa mutta et voi käyttää vastaavuuden hakemiseen tunnus [id] ‑määritettä, käytä vastaavuusmääritteinä joko vastaavuustunnusta [webitemid] tai tuotetunnistetta.

Jos käytät täsmäämiseen tuotetunnisteita, sisällytä ehto tähän syötteeseen.

Tyyppi Teksti (merkkijono)
Teksti (TSV) Netgear
XML-esimerkki <g:brand>Netgear</g:brand>

Vaatetustuotteet

Vaatetustuotteet edellyttävät useita ensisijaisen syötteen lisämääritteitä:

Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] – saman tuotteen kaikkien versioiden yhteinen tunnus

Saman tuotteen kaikilla versioilla on oltava sama tuoteryhmän tunnuksen arvo. Jos sinulla on ylätason SKU-tunnus, joka on yhteinen kaikille tuotteen versioille, voit ilmoittaa sen tuoteryhmän tunnuksen arvona.

Käyttö: Pakollinen Brasiliassa, Japanissa, Ranskassa, Saksassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa tuotteille, joiden versiot käyttävät näitä tarkkoja tuotemääritteitä: väri [color], koko [size], kuvio [pattern], materiaali [material], ikäryhmä [age group], sukupuoli [gender], kokotyyppi [size type] ja kokojärjestelmä [size_system]. Suositeltu kaikissa muissa maissa.

Content API v2 (JSON): "itemGroupId": "AB12345"

Content API v2 (XML): <item_group_id>AB12345</item_group_id>

Tyyppi Aakkosnumeerinen koodi
Merkkirajoitus 50
Teksti (TSV) AB12345
XML (syötteet) <g:item_group_id>AB12345</g:item_group_id>

Tärkeää:

• Tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määrite on eri asia kuin tunnus [id] ‑määrite. Tuoteryhmän tunnuksen arvo on sama ryhmän kaikille versioille, kun taas tunnuksen arvo on yksilöllinen kaikille ryhmän versioille ja kaikille muille tuotteille.
  • Tuoteryhmän tunnukselle annetun arvon tulee olla yksilöllinen eri tuotteille ja sama vain saman tuotteen eri versioille.
  • Jos ilmoitat tuoteryhmän tunnus ‑määritteen, järjestelmä etsii automaattisesti versiomääritteitä. Jos nimikkeessä käytetään tuoteryhmän tunnus ‑määritettä, varmista, että nimikkeellä on ainakin yksi tarkka tuotemäärite.
Väri [color] – tuotteen väri

Tämä määrittää tuotteen hallitsevan värin tai värit. Jos yksittäisessä tuotteessa on useita värejä, voit ilmoittaa sille enintään kaksi lisäarvoa korostusväreinä.

• Lisää värit vinoviivalla (/) eroteltuna hallitseva väri ensin ja sen jälkeen enintään kaksi korostusväriä. Esimerkiksi mustissa kengissä, joissa on vihreää korostusväriä, värin arvon tulisi olla "musta/vihreä". Vaatteet-luokkaan voi sisältyä myös koruja tai puisia asusteita, joissa pinta tai materiaali on sama kuin väri. Silloin väri [color] ‑määritteellä voi ilmoittaa myös pinnan tai materiaalin, kuten mahonki, ruostumaton teräs tai vaikkapa ruusukulta.
  • Jos käytät XML:ää, korvaa vinoviiva koodilla #47;.

Käyttö: pakollinen tieto kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka vaihtelevat värin mukaan, sekä kaikille Brasiliaan, Japaniin, Ranskaan, Saksaan, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdysvaltoihin kohdistettujen syötteiden vaatetuotteille. Suositellaan kaikille tuotteille, joissa väri on tärkeä erottava tekijä.

Content API v2 (JSON): "color": "Black"

Content API v2 (XML): <color>Black</color>

Tyyppi Teksti
Merkkirajoitus 100
Teksti (TSV) Musta
XML (syötteet) <g:color>Musta</g:color>

Älä sisällytä seuraavaa:

• Väriarvoja, jotka sisältävät numeroita (esim. 0, 2, 4, 6 ja 8)
  • Väriarvoja, jotka sisältävät ei-aakkosnumeerisia merkkejä (esim. #fff000)
  • Yksikirjaimisia väriarvoja latinalaisilla kielillä (esim. G). Yksikirjaimiset väriarvot ovat sallittuja kiinassa, japanissa ja koreassa (esim. 红)
  • Väriarvoja, jotka viittaavat tuotteeseen tai sen kuvaan (esim. ”katso kuva”)
  • Kuvailevia arvoja, jotka eivät ole värien nimiä (esim. monivärinen, erilaisia, vaihteleva, katso kuva, puuttuu)
  • Yli 40 merkkiä pitkiä väriarvoja
  • Pitkiä useiden muiden värien yhdistelmäarvoja (esim. PunainenPinkkiSininen) – Tee sen sijaan näin:
    • Jos haluat ilmoittaa yhdelle tuotteelle useita värejä (ei tuoteversioina), lisää ensisijainen väri ja sen jälkeen enintään kaksi toissijaista väriä ja käytä erottimena vinoviivaa (/). Vaihda esimerkiksi arvo PunainenPinkkiSininen arvoksi Punainen/Pinkki/Sininen.
    • Jos haluat määrittää useille samankaltaisille tuotteille (tuoteversioille) eri värejä, ilmoita versiot erillisinä tuotteina, joilla on sama item_group_ID [tuoteryhmän_tunnus] ‑määrite ja eri väriarvo.

Huomautus virheellisistä arvoista:

• Jos ilmoitat väriarvon, joka rikkoo edellä mainittuja syntaktisia sääntöjä, Google saattaa hylätä koko tuotteen syötteen toimittamisen yhteydessä.
  • Google tarkistaa säännöllisesti ilmoittamiesi määritteiden (myös värien) oikeellisuuden. Jos toimitetut arvot ovat virheellisiä, Google saattaa poistaa kaikki tuotteesi Shopping-välilehdeltä.

Tärkeää:

• Eri tuoteversioissa jokainen eri väri tai väriyhdistelmä on toimitettava erillisenä tuotenimikkeenä yhdessä tuoteryhmän tunnuksen kanssa.
  • Käytä saman tuotteen eri versioissa ja samaan tuoteluokkaan kuuluvissa eri tuotteissa johdonmukaisia värinimiä.
  • Annetut arvot saatetaan näyttää asiakkaille, joten käytä sellaisia arvoja, jotka he ymmärtävät.
Koko [size] – tuotteen koko

Tämä määrittää tuotteen koon. Apparel & Accessories ‑tuotteissa voit antaa tarkempia tietoja tuotteidesi mitoituksesta määritteillä kokotyyppi [size_type] ja kokojärjestelmä [size_system].

• Lisää vain yksi määrite tuotetta kohti. Jos annat samalle kohteelle useita koon määritteitä, vain ensimmäistä käytetään. Muut kokomääritteet hylätään ja sinulle lähetetään varoitus.

Milloin tieto on sisällytettävä: Pakollinen tieto kaikille sellaisen tuoteryhmän tuotteille, joiden koko vaihtelee. Pakollinen kaikissa Apparel & Accessories > Clothing- ja Apparel & Accessories > Shoes ‑tuotekategorioiden tuotetiedoissa, jotka kohdistuvat Brasiliaan, Japaniin, Ranskaan, Saksaan, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdysvaltoihin. Suositellaan kaikille tuotteille, joissa koko on tärkeä erottava ominaisuus.

Content API v2 (JSON): "sizes": ["XL"]

Content API v2 (XML): <size>XL</size>

Tyyppi Teksti

Jos kohdistat tuotteesi Yhdysvaltoihin, katso luettelo hyväksytyistä arvoista (vain Yhdysvallat)

Kaikissa muissa maissa katso esimerkkikoot.
Merkkirajoitus 100
Teksti (TSV) XL
XML (syötteet) <g:size>XL</g:size>

Tärkeää:

• Eri tuoteversioissa jokainen eri koko tai kokoyhdistelmä on toimitettava erillisenä tuotteena yhdessä tuoteryhmän tunnuksen kanssa. Lue lisää vaatetuotteiden toimittamisesta
  • Jos koot sisältävät useita eri mittoja, tiivistä ne yhdeksi arvoksi (esim. "16/34 pitkä", jossa kaulanympärys on 16 tuumaa, hihan pituus on 34 tuumaa ja malli on pitkä.
  • Käytä saman tuotteen eri versioissa ja samaan tuoteryhmään kuuluvissa eri tuotteissa johdonmukaisia kokomerkintöjä. Käytä esimerkiksi T-paidoissa kokoja S, M ja L, älä kokoja S, Medium ja Suuri.
  • Voit käyttää samaa kuvaa eri kokoversioille, jos käytettävissäsi ei ole eri kuvia. Suosittelemme kuitenkin, että linkki [link] ‑määrite johtaa sivulle, jossa kerrotaan tarkkaan kunkin kokoversion tiedot.
  • Ilmoitetut arvot voivat näkyä asiakkaille, joten käytä arvoja, jotka he ymmärtävät.
  • Voit antaa lisätietoja mitoituksesta tekstirivillä (esim. "3,5 Lapsi” tai "3,5 Taapero”).
  • Jos tuotetta on vain yhtä kokoa, voit kirjoittaa tähän määritteeseen esimerkiksi "yksi koko", "yhden koon tuote" tai "yksi koko sopii useimmille".

Esimerkkejä kokoarvoista

Eri vaatteiden mitoituksia voi olla vaikea kuvata. Tarkkojen arvojen määrittäminen ei ole pakollista, mutta eri vaatetuotteiden kokoarvojen standardisoinnista voi olla hyötyä. Voit myös antaa tarkempia tietoja tuotteidesi mitoituksesta käyttämällä määritteitä kokotyyppi [size_type] ja kokojärjestelmä [size_system].

Yläosat, ulkovaatteet ja mekot

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34

Alaosat

XXS, XS, S, M, L, XL, 1XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
00, 0, 02, 04, 06, 08, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34
23, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44
Housut: 24 x 30, 24 x 32, 24 x 34

Plus-, Pieni-, Iso- ja Pitkä-erikoiskoot, lahkeen sisäpituus jne.

• Kun tuote kuuluu erikoiskokoryhmään, kuten plus, pieni, suuri, pitkä tai äitiys, käytä kokotyyppi [size_type] ‑määritettä.
  • Ilmoittaessasi lahkeen sisäpituuden käytä muotoa 30 Lyhyt, 30 Normaali, 30 Pitkä.

Kengät

• Yhdysvallat: 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8, 8.5, 9, 9.5, 10, 10.5, 11, 11.5, 12, 12.5, 13, 13.5, 14, 14.5, 15, 15.5, 16.
  • Eurooppa: 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45
Huom. Kun kenkää on saatavilla eri levyisenä, on suositeltavaa ilmoittaa koot seuraavasti: 9.5 M, 8 W, 12 N.
Sukupuoli [gender] – tuotteen kohdesukupuoli

Käyttö: Pakollinen tieto kaikille tuoteryhmän tuotteille, jotka vaihtelevat sukupuolen mukaan, sekä kaikille Brasiliaan, Ranskaan, Saksaan, Japaniin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdysvaltoihin kohdistettujen syötteiden vaatetuotteille. Suositellaan kaikille tuotteille, joissa sukupuoli on tärkeä erottava ominaisuus.

Content API v2 (JSON): "gender": "male"

Content API v2 (XML): <gender>male</gender>

Muoto Vain kolme arvoa hyväksytään:
  • male (mies)
  • female (nainen)
  • unisex (unisex)
Teksti (TSV) male
XML (syötteet) <g:gender>male</g:gender>

Tärkeää

• Jos ilmoitat määritteiden nimet englanniksi, myös niiden arvot on ilmoitettava englanniksi.
  • Määrite on suositeltu (mutta ei pakollinen) Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet] ‑alakategorioissa pinssit, solmioneulat, rannekkeet, kengän suojukset, kengännauhat, kannukset ja kellonrannekkeet.
Ikäryhmä [age_group] – tuotteen kohdeikäryhmä

Määritä tuotteen demografiset tiedot ikäryhmän määritteellä.

Milloin tieto on sisällytettävä: Pakollinen tieto kaikille tuoteryhmään kuuluville tuotteille, jotka vaihtelevat ikäryhmän mukaan, sekä kaikille Brasiliaan, Japaniin, Ranskaan, Saksaan, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdysvaltoihin kohdistettujen syötteiden vaatetuotteille. Suositellaan kaikille tuotteille, joissa ikäryhmä on tärkeä erottava ominaisuus.

Content API v2 (JSON): "ageGroup": "adult"

Content API v2 (XML): <age_group>adult</age_group>

Muoto Hyväksyttyjä arvoja on vain viisi:
  • Vastasyntynyt [newborn]
  • Vauva [infant]
  • Taapero [toddler]
  • Lapset [kids]
  • Aikuinen [adult]
Teksti (TSV) adult
XML (syötteet) <g:age_group>adult</g:age_group>

Tärkeää:

• Kunkin arvon kohdemarkkina määritellään seuraavasti:
    • Vastasyntynyt [newborn]: Enintään 3 kuukautta vanha vauva. Vastasyntyneiden koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (0–3) ja/tai yksittäisen arvon vastasyntynyt [newborn] perusteella.
    • Vauva [infant]: 3–12 kuukauden ikäinen vauva. Vauvojen koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (3–12) perusteella.
    • Taapero [toddler]: 1–5 vuotta vanha lapsi. Taaperoiden koot määritellään usein kuukausittaisen (12–24) tai vuosittaisen (1–5) ikäryhmän perusteella.
    • Lapset [kids]: 5–13-vuotiaat lapset. Kaikki tämän ikäryhmän koot on valmistettu kyseiseen ikäryhmään kuuluville lapsille sopiviksi.
    • Aikuinen [adult]: Tyypillisesti teini-ikäinen tai vanhempi. Kaikki tämän ikäryhmän koot on valmistettu tähän ikäryhmään kuuluville aikuisille tai teini-ikäisille sopiviksi.
  • Jos käytät englanninkielisiä määritteitä, käytä myös englanninkielisiä arvoja.
  • Määrite on suositeltu (mutta ei pakollinen) Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet] ‑alakategorioissa pinssit, solmioneulat, rannekkeet, kengän suojukset, kengännauhat, kannukset ja kellonrannekkeet.
  • Jos tuotetta ei selkeästi ole tarkoitettu ainoastaan lapsille, sille on annettava aikuinen [adult] ‑merkintä, koska jokaiselle tuotteelle voi lisätä ainoastaan yhden arvon.

Hintamääritteet (valinnainen)

Voit myös lisätä tuotteellesi sopivia valinnaisia määritteitä.

Hinta [price] – tuotteen kotimainen oletushinta

Jos tuotteen hinta on sama kaikissa kaupoissa, aseta oletushinta käyttämällä tätä määritettä. Aseta hinta, jos tuotteen hinta on sama kaikissa kaupoissa tai olet ottamassa käyttöön kauppiaan hostaama paikallinen julkisivu (perustaso) ‑ominaisuutta.

Muussa tapauksessa jos lisäät kauppakohtaisen hinnan paikalliseen saatavuussyötteeseen, se ohittaa tämän määritteen arvon.

Jos olet ottamassa käyttöön kauppiaan hostaama paikallinen julkisivu (perustaso) ‑ominaisuutta, hintamääritteet ovat pakollisia ja niiden on vastattava laskeutumissivulla olevaa hintaa.

Huom. Google valitsee valuutan kaupan sijaintimaan mukaan. Jos valuutta on määritetty tuotekohtaisesti, varmista, että se on ISO 4217 ‑standardin mukainen.

Milloin tieto on sisällytettävä: Suositeltu tieto kaikille tuotteille.

Tyyppi Hinta (kelluva)
Teksti (TSV) 299,99 USD
XML-esimerkki <g:price>299,99</g:price>
Alennushinta [sale_price] – tuotteen mainostettu alennushinta

Tämän määritteen avulla voit asettaa tuotteen mainostetun alennushinnan.

Google suosittelee alennushinnan voimassaoloaika [sale_price_effective_date] ‑määritteen lisäämistä kaikille tuotteille, joilla on alennushinta, sillä se määrittää, milloin alennushinta tulee voimaan. Jos alennushinnan voimassaoloaikaa ei aseteta, tuotteen alennushinta on voimassa niin kauan kuin se on syötteessäsi.

Milloin tieto on sisällytettävä: Suositeltu tieto kaikille alennustuotteille.

Tyyppi Numero
Teksti (TSV) 249,99
XML-esimerkki <g:sale_price>249,99</g:sale_price>
Alennushinnan voimassaoloaika [sale_price_effective_date] – ajanjakso, jonka ajan tuote on alennuksessa

Käytetään yhdessä alennushinta [sale_price] ‑määritteen kanssa. Määrite ilmaisee ajanjakson, jonka tuote on myynnissä alennushintaan. Lue lisää alennushintojen määrityksistä

Huom. Aikavyöhyke on valinnainen. Käytä aikavyöhykettä lisäämällä plusmerkki (+) tai miinusmerkki (-) sekä se tuntien ja minuuttien määrä, kuinka paljon aika on edellä tai jäljessä UTC-aikaa. Esimerkiksi PST-aika merkittäisiin ‑08:00. Jos aikavyöhyke puuttuu, Google käyttää jokaiselle kaupalle UTC-aikaa. Käytämme 24 tunnin kelloa.
Tyyppi Aloitus- ja päättymispäivät erotetaan vinoviivalla (/). Aloituspäivä määritetään muodossa (VVVV-KK-PP). Sitä seuraa T-kirjain, joka ilmaisee alennusmyynnin aloituksen kellonajan. Sitä seuraa alennusmyynnin aikavyöhyke ISO 8601 ‑standardin mukaisesti ilmaistuna. Päättymispäivä ilmaistaan samassa muodossa. Jos aikavyöhykettä ei määritetä, käytetään UTC-aikaa.

Teksti (TSV)

UTC-esimerkki: 2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00
PST-esimerkki: 2021-07-19T09:00:00-08:00/2021-07-26T21:00:00-08:00
XML <g:sale_price_effective_date>2021-07-19T17:00:00/2021-07-27T05:00:00</g:sale_price_effective_date>

Yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure] – määritä tuotteesi mitat ja koko

Yksikön hinnoitteluperuste [unit_pricing_measure] ‐määritteellä voit ilmoittaa tuotteesi mitat ja koon. Tämä arvo auttaa asiakkaita ymmärtämään tuotteesi tarkan yksikköhinnan.

Käyttö: Valinnainen kullekin tuotteelle paitsi paikallisten lakien tai säädösten vaatiessa.

Tyyppi Positiivinen luku ja mittayksikkö
Teksti (TSV) 1,5 kg
XML-esimerkki <g:unit_pricing_measure>1,5 kg</g:unit_pricing_measure>

Yksikköhinnan perusmäärä [unit_pricing_base_measure] – lisää yksikköhintasi nimittäjä

Yksikköhinnan perusmäärä on mitta, jonka mukaan tuotteen hinta lasketaan (esim. "100 ml" tarkoittaa, että hinta lasketaan 100 ml:n yksiköiden perusteella). Jos käytät yksikön hinnoitteluperustetta [unit_pricing_measure], lisää yksikköhinnan perusmäärällä yksikköhintasi nimittäjä. Jotta yksikköhinnat olisivat vertailukelpoisempia kaikkien sivun mainosten ja maksuttomien paikallisten listausten kesken, mainoksessasi saattaa näkyä eri perusmäärä kuin tässä ilmoittamasi.
Milloin tieto on sisällytettävä: Valinnainen paitsi paikallisten lakien tai säädösten vaatiessa.
Tyyppi Kokonaisluku + yksikkö
Teksti (TSV) 100 g
XML-esimerkki <g:unit_pricing_base_measure>100 g</g:unit_pricing_base_measure>

Nouto kaupasta ‑määritteet (valinnainen)

Voit korostaa nouto toimipisteestä ‑vaihtoehtoa lisäämällä syötteeseesi seuraavat kaksi määritettä. Lisää määritteet ensisijaiseen syötteeseen kaikille tuotteille, joiden kohdalla arvot ovat tosia kaikissa kaupoissa (esim. asiakas voi noutaa television XYZ mistä tahansa toimipisteestäsi asiakkaan sijaintimaassa).

Noutotapa [pickup_method] – tuotteen noutovaihtoehto

Tärkeää: 1.9.2024 alkaen tuotteiden nouto toimipisteestä ei enää edellytä noutotapa [pickup_method] ‐määritteen käyttöä.

Ilmoita, voiko tuotteen noutaa toimipisteestä ja näkyykö noutovaihtoehdon kohdalla "Osta", "Varaa", "Noutotuote" vai "Ei tuettu".

• Osta [buy]: koko maksutapahtuma suoritetaan verkossa
  • Varaa [reserve]: tuote varataaan verkossa ja maksutapahtuma suoritetaan kaupassa
  • Noutotuote [ship_to_store]: tuote ostetaan verkossa, minkä jälkeen se toimitetaan paikalliseen kauppaan asiakkaan noudettavaksi
  • Ei tuettu [not_supported]: tuotetta ei voi noutaa toimipisteestä
Tyyppi Teksti (merkkijono). On oltava yksi yllä luetelluista arvoista.
Teksti (TSV) buy
XML-esimerkki <g:pickup_method>buy</g:pickup_method>
Noudon palvelutasosopimus [pickup_SLA] – tuotteen noutoaikataulu

Ilmoita päivämäärä, jolloin tilaus on noudettavissa myymälästä suhteessa tilauspäivään.

• Sama päivä [same_day]: tuote on noudettavissa tilauspäivänä, kunhan tilaus tehdään ennen määräaikaa.
  • Seuraava päivä [next_day]: tuote on noudettavissa seuraavana päivänä tilauksesta.
  • 2 päivää [2-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 2 päivän kuluttua.
  • 3 päivää [3-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 3 päivän kuluttua.
  • 4 päivää [4-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 4 päivän kuluttua.
  • 5 päivää [5-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 5 päivän kuluttua.
  • 6 päivää [6-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 6 päivän kuluttua.
  • 7 päivää [7-day]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen 7 päivän kuluttua.
  • Useita viikkoja [multi-week]: tuote lähetetään kauppaan, josta asiakas voi noutaa sen yli viikon kuluttua.
Tyyppi Teksti (merkkijono). On oltava yksi yllä luetelluista arvoista.
Teksti (TSV) same_day
XML-esimerkki <g:pickup_sla>same day</g:pickup_sla>

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun määritteet (valinnainen)

Voit käyttää kauppiaan ylläpitämää paikallista tuotesivua lisäämällä ensisijaiseen syötteeseen määritteet ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ja kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template]. Voit myös lisätä valinnaisen määritteen kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template], joka optimoi kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililaitteille ja seuraa mobiiliklikkauksia.

Linkki [link]

Kun asiakkaat klikkaavat mainostasi tai maksutonta listausta ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (perustaso) ‑ominaisuus on käytössä tililläsi, käyttäjät ohjataan tuotteen laskeutumissivulle sivustollasi. Ilmoita laskeutumissivun URL-osoite linkki [link] ‑määritteellä.

Tärkeää:

• Käytä vahvistettua verkkotunnustasi.
  • Käytä osoitetta, jonka alussa on http tai https.
  • Käytä koodattua URL-osoitetta joka noudattaa RFC 2396- tai RFC 1738 ‑standardia. Esimerkiksi pilkku koodataan "%2C".
  • Älä linkitä välimainossivua, paitsi jos laki sitä edellyttää.
Tyyppi URL-osoite (alussa on oltava http:// tai https://)
Teksti (TSV) http://mikemart.com/123
XML <g:link>http://mikemart.com/123</g:link>
Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template]

Kun asiakkaat klikkaavat mainostasi tai maksutonta listausta ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (täysi) ‑ominaisuus on käytössä tililläsi, käyttäjät ohjataan tuotteen laskeutumissivulle sivustollasi. Ilmoita laskeutumissivun URL-osoite määritteellä kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template].

Tärkeää:

Tyyppi URL-osoite (alussa on oltava http:// tai https://)
Teksti (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:link_template>

Kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template]

Kun asiakkaat klikkaavat mainostasi tai maksutonta listausta ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu (täysi) ‑ominaisuus on käytössä tililläsi, käyttäjät ohjataan tuotteen laskeutumissivulle sivustollasi.

Käyttämällä kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] ‑määritettä voit sisällyttää tuotetietoihin URL-osoitteen, joka johtaa mobiililaitteille optimoituun versioon laskeutumissivustasi. Tämä mobiiliversio näytetään asiakkaille, jotka käyttävät esimerkiksi matkapuhelinta tai tablettia.

Tärkeää:

• Sisällytä toimipistekoodin [store_code] ValueTrack-parametri. URL-osoitteen rakenne vaihtelee eri sivustoilla. Myymäläkoodit voivat olla URL-parametreja tai osa URL-polkua.
  • Vahvista verkkosivustosi URL-osoite ja ilmoittaudu sen omistajaksi. Varmista myös, että Kauppiaskeskukseen rekisteröity verkkosivuston URL-osoite vastaa määritteessä kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] olevaa verkkotunnusta. Jos verkkosivuston URL-osoite ei vastaa rekisteröityä verkkotunnusta, katso, miten ongelma ratkaistaan.
  • Sisällytä URL-seurantaparametrit vain määritteellä ads-uudelleenohjaus [ads_redirect].
Tyyppi URL-osoite (alussa on oltava http:// tai https://)
Teksti (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:mobile_link_template>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:mobile_link_template>

Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect]

Kun asiakkaat klikkaavat mainostasi ja kauppiaan ylläpitämä paikallinen tuotesivu on käytössä tililläsi, asiakkaat ohjataan tuotteen laskeutumissivulle verkkosivustollasi.

Käyttämällä ads-uudelleenohjausta voit asettaa URL-osoitteen, jonka seurantaparametrien avulla ymmärrät paremmin laskeutumissivusi liikennettä.

Tärkeää:

• Sisällytä toimipistekoodin [store_code] ValueTrack-parametri. URL-osoitteen rakenne vaihtelee eri sivustoilla. Myymäläkoodit voivat olla URL-parametreja tai osa URL-polkua.
  • Vahvista verkkosivustosi URL-osoite ja ilmoittaudu sen omistajaksi. Varmista myös, että Kauppiaskeskukseen rekisteröity verkkosivuston URL-osoite vastaa linkkimallissa olevaa verkkotunnusta. Jos verkkosivuston URL-osoite ei vastaa rekisteröityä verkkotunnusta, katso, miten ongelma ratkaistaan.
  • Kun asetat tämän määritteen, mainostasi klikkaava asiakas ohjataan määritteen ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] sijaintiin eikä määritteen kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun linkki [link_template] tai kauppiaan ylläpitämän paikallisen tuotesivun mobiililinkki [mobile_link_template] sijaintiin.
Tyyppi URL-osoite (alussa on oltava http:// tai https://)
Teksti (TSV) http://mikemart.com/123?store={store_code}
XML

<g:ads_redirect>http://mikemart.com/123?store={store_code}</g:ads_redirect>

Lisämääritteet (valinnainen)

Voit tehdä tarkempia mainoksia tai listauksia lisäämällä ensisijaiseen syötteeseen lisätietoja tuotteistasi. Katso kaikki mahdolliset määritteet tuotetietosäännöistä.