Gemiddelde CPA: definitie

Het gemiddelde bedrag dat u moet betalen voor een conversie van uw advertentie. De gemiddelde kosten per actie (CPA) worden berekend door de totale kosten van uw klikken te delen door het totale aantal conversies.

• Bijvoorbeeld, als uw advertentie twee conversies heeft ontvangen, een van € 2,00 en een van € 4,00, dan is uw gemiddelde CPA voor deze conversies € 3,00.
  • De gemiddelde CPA is gebaseerd op uw werkelijke CPA (het werkelijke bedrag dat u moet betalen voor een conversie van uw advertentie), die kan afwijken van uw doel-CPA (het bedrag dat u heeft ingesteld als uw gewenste gemiddelde CPA als u Doel-CPA-biedingen gebruikt).
  • Gebruik prestatiedoelen voor het instellen van een gemiddeld CPA-doel voor alle campagnes in een campagnegroep.