Productgroep

Alle bestaande slimme Shopping-campagnes voor voertuigadvertenties worden vóór september 2023 geüpgraded naar Performance Max, zodat u extra voorraad en indelingen kunt gebruiken om nieuwe klanten te bereiken. Accounts waarin alle campagnes zijn geüpgraded, kunnen geen nieuwe slimme Shopping-campagnes meer maken. Meer informatie over hoe u een Performance Max-campagne maakt

Maak een productgroep om uw productvoorraad in Google Merchant Center te ordenen. U kunt productgroepen in een Shopping-campagne maken met kenmerken die zijn afgeleid van uw productgegevens en die beschikbaar zijn in Google Ads. Vervolgens kunt u bieden op deze productgroepen.

Meer informatie over hoe u een Shopping-campagne met productgroepen kunt beheren.

Functies van productgroep in Shopping-campagnes

[Productgroep] In plaats van zoekwoorden
Shopping-campagnes maken gebruik van productgroepen om te bepalen wanneer items uit uw Merchant Center-account worden weergegeven in een Shopping-advertentie op een pagina met zoekresultaten.

[Productgroep] De basis
Als u een nieuwe Shopping-campagne maakt, wordt standaard een productgroep voor Alle producten gemaakt met het standaard maximumbod op basis van kosten per klik (max. CPC) dat u heeft ingesteld toen u de advertentiegroep maakte.

[Productgroepen] Onderverdelen
U kunt de Shopping-campagne laten lopen met alleen de productgroep Alle producten of de campagne onderverdelen in zo veel productgroepen als u wilt aan de hand van productkenmerken, zoalsGoogle-productcategorie[google_product_category], producttype [product_type], merk [brand], voorwaarde [condition], ID [id] en aangepast label 0-4 [custom label 0-4]. U kunt zo nodig ook productgroepen verwijderen.

[Productgroep] Producten en filters
Elk product kan per advertentiegroep worden weergegeven in slechts één productgroep waarop kan worden geboden. U kunt met behulp van voorraadfilters een product ook helemaal uitsluiten van weergave in een productgroep.

[Productgroep] Biedingen
U kunt biedingen voor elke productgroep instellen en aanpassen zo vaak u maar wilt of een productgroep uitsluiten van uw campagne.

[Productgroep] Rapportage
Voor slimme Shopping-campagnes kunnen rapportagestatistieken voor het tabblad Productgroepen verschillen in vergelijking met de tabbladen Campagne, Advertentiegroep of Advertenties. Dit komt omdat het tabblad Productgroepen alleen rapportage over gegevens op productniveau bevat.
  • Als een Shopping-advertentie bijvoorbeeld veel producten in een afzonderlijke advertentieruimte weergeeft, genereert elk product een vertoning. De campagne, de advertentiegroep en de advertentie 'weten' echter dat er slechts één advertentie is weergegeven en tellen deze als één vertoning.