Problemen met bodaanpassingen na 'Beperkt door budget' oplossen

'Beperkt door budget' is een biedstrategiestatus die wordt gebruikt als uw gemiddelde dagbudget lager is dan het aanbevolen bedrag. Als u een bodaanpassing instelt waardoor uw biedingen worden verhoogd, verhoogt uw resulterende bod wellicht het aantal veilingen waarvoor uw advertentie in aanmerking komt. Een hoger resulterend bod kan er echter ook toe leiden dat uw campagne wordt beperkt door het budget. In dat geval beperkt het budget wellicht al het nieuwe verkeer dat beschikbaar is voor uw campagne.
Het is belangrijk om te weten dat een campagne die wordt beperkt door het budget, toch succesvol kan zijn en dat u er uw advertentiedoelen mee kunt behalen. Maar als uw campagne wordt beperkt door het budget nadat u een bodaanpassing heeft ingesteld, kunt u uw budget verhogen om meer klikken te krijgen, of uw biedingen of bodaanpassingen verlagen om meer klikken binnen het budget te krijgen.

Opmerking: Bij gebruik van bepaalde automatische biedstrategieën worden sommige bodaanpassingen mogelijk genegeerd. Bodaanpassingen voor locatie, tijd, doelgroep, gesprek en demografie worden genegeerd door de meeste automatische biedstrategieën, met uitzondering van Klikken maximaliseren.

Als uw biedstrategie wordt beperkt door het budget, worden advertenties niet zo vaak weergegeven als mogelijk is.

• Waar u het ziet: Voor een biedstrategie kan de status 'Beperkt door budget' worden weergegeven in de kolom Status van de tabel Campagnes. Dit betekent dat uw budget lager is dan het aanbevolen gemiddelde dagbudget.
  • Waarom u het ziet: Als het budget lager is dan het aanbevolen bedrag, is het budget mogelijk niet voldoende voor al het verkeer dat beschikbaar is voor uw zoekwoorden en andere instellingen voor targeting van campagnes. Google Ads vermindert het aantal weergaven van uw advertenties om te zorgen dat uw budget de hele dag meegaat. De advertenties in de campagne kunnen nog steeds worden weergegeven, maar worden niet zo vaak weergegeven als zou kunnen.
  • Wat dat betekent: Een campagne die wordt beperkt door het budget, kan toch succesvol zijn en u kunt er toch uw bedrijfsdoelen mee behalen. Maar er kunnen mogelijkheden zijn om het bereik te vergroten als u het budget verhoogt.
  • Wat u nu kunt doen: Klik op de budgetsimulator Bid Simulator icon in de campagnetabel om te zien hoe groot het bereik van uw campagne kan worden als u een ander budget gebruikt. U kunt ook overwegen uw Doel-CPA te verlagen of uw Doel-ROAS in de beperkte campagne te verhogen. Of u kunt uw bodaanpassing verlagen om op die manier meer klikken of videoweergaven binnen het budget proberen te krijgen.

Voorbeeld

Stel dat u een bod heeft ingesteld van € 1 en een gemiddeld dagbudget van € 100, en dat uw campagne circa 200 klikken genereert, waaraan u € 95 per dag besteedt (de campagne is niet 'Beperkt door budget'). Vervolgens stelt u een bodaanpassing in die resulteert in een stijging van +100% voor zoekopdrachten in Groningen op mobiele apparaten voor een resulterend bod van € 2.

Aangezien uw gestegen resulterende bod ervoor zorgt dat uw advertentie in aanmerking komt voor meer veilingen, zou u € 150 moeten uitgeven om alle mogelijke klikken voor uw nieuwe beschikbare verkeer te genereren. Maar als het gemiddelde dagbudget € 100 blijft, blijft uw verkeer beperkt door het budget. Als u het gemiddelde dagbudget niet wijzigt, krijgen uw advertenties mogelijk minder klikken.