Campagnegroep: definitie

Een reeks campagnes die een key performance indicator (KPI) delen. Campagnegroepen zijn nuttig voor het bijhouden van de algemene prestaties van meerdere campagnes met vergelijkbare doelen.

• Wijs aan uw prestatiedoelen numerieke doelen toe die worden gedeeld door alle campagnes in een campagnegroep.
  • Houd de prestaties van de campagnegroep bij om te zien of u op schema ligt om uw prestatiedoelen te behalen. Zo niet, dan kunt u overwegen de instellingen van uw campagne aan te passen.
  • U kunt campagnegroepen maken met elke combinatie van campagnes van Zoeken, Shopping, Display of Video.
  • Een campagne kan maar aan 1 campagnegroep tegelijk worden toegevoegd. Een campagne kan geen deel uitmaken van meerdere campagnegroepen.
  • Campagnegroepen zijn optioneel, dus niet elke campagne hoeft deel uit te maken van een campagnegroep.
  • Als een campagne uit een campagnegroep wordt verwijderd, worden ook de prestatiegegevens voor die campagne uit de campagnegroep verwijderd.
  • Maak, bekijk en bewerk campagnegroepen door op Campagnes Campaigns Icon te klikken.