Google Ads koppelen aan Google Analytics App & web of Firebase

De App & webproperty van Google Analytics bevindt zich momenteel in de bètafase. Meer informatie

In dit artikel wordt beschreven hoe u uw Google Ads-account aan Google Analytics App & web en Firebase kunt koppelen en ze kunt ontkoppelen. Nadat u uw Google Ads-account aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project heeft gekoppeld, kunt u het volgende doen:

• Conversies, conversiegebeurtenisgegevens (zoals parameters) en doelgroepen importeren
  • De invloed van advertentiecampagnes op app-installaties en in-app-acties voor uw Android- en iOS-apps bekijken
  • Webremarketinglijsten en webconversiegebeurtenissen importeren (alleen voor een Google Analytics App & webproperty)

Over het ontkoppelen van Google Ads en Google Analytics App & web of Firebase

U kunt uw Google Ads-account op elk gewenst moment ontkoppelen van Google Analytics App & web of Firebase. Dit gebeurt er als u ze ontkoppelt:

• Google Ads en de eerder gekoppelde property's stoppen met het delen van gegevens.
  • Google Ads importeert geen conversies meer vanuit eerder gekoppelde property's en nieuwe gebruikers worden niet aan gekoppelde remarketinglijsten toegevoegd.
  • U ziet eerder gedeelde gegevens nog steeds in zowel Google Ads als Google Analytics App & web of Firebase.

U kunt de Google Analytics App & webproperty ontkoppelen van Google Ads of van Google Analytics. U kunt ook uw Firebase-project loskoppelen vanuit Google Ads of vanuit uw Firebase-account

Aandachtspunt

Als uw account wordt beheerd door een manageraccount, heeft u toegang tot alle property's die aan het manageraccount zijn gekoppeld. Alle gegevens die het manageraccount vanuit Google Analytics App & web of Firebase importeert, zijn ook voor u beschikbaar. Als de koppeling van het manageraccount met die property's wordt verwijderd, wordt de koppeling met uw account ook verwijderd.

Voordat u begint

Als u Google Ads wilt aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project wilt koppelen, gebruikt u een Google-account met de volgende rechten:

• In Google Ads heeft het Google-account beheerderstoegang nodig.
  • Als u een koppeling maakt met een Firebase-project, moet uw Google-account eigenaar zijn van het project dat u wilt koppelen.
  • Als u een koppeling maakt met een Google Analytics App & webproperty, heeft uw Google-account bewerkingsrechten nodig in het bijbehorende Google Analytics-account.

Deze rechten zijn ook vereist als u uw Google Ads-account wilt ontkoppelen.

Opmerking: Als u uw Firebase-project upgradet naar een Google Analytics App & webproperty, worden uw Firebase-koppelingen met Google Ads automatisch gemigreerd naar de nieuwe Google Analytics App & webproperty.

Instructies

Ga als volgt te werk om een Google Analytics App & webproperty of Firebase-project in Google Ads te koppelen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account en selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Firebase' op Details. Als uw Google-account bewerkingsrechten heeft voor Google Analytics App & webproperty's of projecteigenaar is voor Firebase-projecten, worden deze in de tabel weergegeven.
  4. Zoek de Google Analytics App & webproperty of het Firebase-project in de tabel en klik vervolgens op Koppelen. Als u wilt nagaan welke apps er aan een project zijn gekoppeld, klikt u op de pijl-omlaag links van de projectnaam.

Opmerking: Google Analytics App & webproperty's worden in de tabellen weergegeven als Firebase-projecten en worden gerepresenteerd door de Firebase-projecten die eraan gekoppeld zijn. Google Analytics App & webproperty's waaraan geen Firebase-project is gekoppeld, worden niet in de tabel weergegeven.

5. In het bevestigingsvenster dat nu wordt weergegeven, doet u het volgende:
    • Schakel desgewenst de optie in om uw Google Analytics App & web- of Firebase-doelgroepen met dit Google Ads-account te delen.
    • Klik op Koppelen om het Firebase-project aan uw Google Ads-account te koppelen.

Als uw Google Ads-account wordt beheerd door een of meer manageraccounts, wordt in de kolom 'Accounts' aangegeven welke van uw manageraccounts aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project zijn gekoppeld.

1. Als het account wordt beheerd door meerdere manageraccounts (bijvoorbeeld door een subbeheerder- en een manageraccount), plaatst u de muisaanwijzer op de gegevens om te bekijken welke manageraccounts er aan het project zijn gekoppeld.
  2. Als een Google Analytics App & Webproperty of een Firebase-project alleen aan uw account is gekoppeld en niet aan een manageraccount, ziet u in de kolom 'Accounts' de tekst 'Dit account'.

Ga als volgt te werk om een Google Analytics App & webproperty of Firebase-project in Google Ads te ontkoppelen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account en selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Firebase' op Details.
  4. Zoek het betreffende project in de tabel en klik op Ontkoppelen.