Google Ads koppelen aan Google Analytics App & web of Firebase

De App & webproperty van Google Analytics bevindt zich momenteel in de bètafase. Meer informatie

In dit artikel wordt beschreven hoe u uw Google Ads-account kunt koppelen aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project. Nadat u uw Google Ads-account aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project heeft gekoppeld, kunt u het volgende doen:

• Conversies, doelgroepen en gegevens over app-conversiegebeurtenissen (bijvoorbeeld parameters) importeren.
  • Bekijken hoe campagnes app-installaties en in-app-acties voor uw Android- en iOS-apps stimuleren, en bezoeken en gedrag op uw website.

Voordat u begint

Gebruik een Google-account met de volgende rechten:

• In Google Ads heeft het Google-account beheerderstoegang tot een Google Ads-account (of een Google Ads-manageraccount) nodig. U moet ook autotagging instellen in het Google Ads-account.
  • Als u een koppeling maakt met een Firebase-project, moet het Google-account eigenaar zijn van het Firebase-project dat u wilt koppelen.
  • Als u een koppeling maakt met een Google Analytics App & webproperty, heeft het Google-account rechten voor bewerken nodig in de bijbehorende Google Analytics-property.

Opmerking: Als u uw Firebase-project upgradet naar een Google Analytics App & webproperty, worden uw Firebase-koppelingen met Google Ads automatisch overgezet naar de nieuwe Google Analytics App & webproperty.

Google Ads ontkoppelen van Google Analytics App & web of Firebase

U kunt uw Google Ads-account op elk gewenst moment ontkoppelen van een Google Analytics App & webproperty of Firebase-project. Als u uw Google Analytics App & webproperty of Firebase-project wilt ontkoppelen, heeft u beheerderstoegang tot het Google Ads-account nodig. Dit gebeurt er als u ze ontkoppelt:

• Google Ads en de eerder gekoppelde property's stoppen met het delen van gegevens.
  • Google Ads importeert geen conversies meer vanuit eerder gekoppelde property's en nieuwe gebruikers worden niet aan gekoppelde remarketinglijsten toegevoegd.
  • U ziet eerder gedeelde gegevens nog steeds in zowel Google Ads als Google Analytics App & web of Firebase.

Aandachtspunt

Als uw Google Ads-account wordt beheerd door een manageraccount, zijn alle gegevens die het manageraccount importeert uit Google Analytics App & web of Firebase beschikbaar voor u (zoals opgegeven door het manageraccount). Als het manageraccount ontkoppelt van Google Analytics App & web of Firebase, zijn er geen nieuwe gegevens beschikbaar, maar ziet u nog steeds eerder gedeelde gegevens.

Instructies

Google Ads koppelen aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account en selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Klik op de kaart 'Google Analytics App & web en Firebase' op Details. Als u bewerkingsrechten heeft voor Google Analytics App & webproperty's of als u eigenaar bent van Firebase-projecten, wordt er een tabel weergegeven met alle beschikbare Google Analytics App & webproperty's en Firebase-projecten.
  4. Zoek een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project in de tabel en klik op Koppelen. Als u wilt nagaan welke apps er aan een project zijn gekoppeld, klikt u op de pijl-omlaag links van de projectnaam.
  5. Klik in het bevestigingsvenster op Koppelen.
    • (Optioneel) Als u Google Analytics-doelgroepen of Firebase-conversieparameters wilt delen met Google Ads, klikt u op de schakelaar naast 'Google Analytics-doelgroepen importeren na koppelen (aanbevolen)' voordat u op Koppelen klikt. Houd er rekening mee dat u uw Google Ads-account moet ontkoppelen van de Google Analytics App & webproperty of het Firebase-project als u geen Google Analytics-doelgroepen meer wilt delen. U kunt deze instelling ook op elk gewenst moment rechtstreeks in Google Analytics wijzigen.

Als uw Google Ads-account wordt beheerd door een of meer manageraccounts, wordt in de kolom 'Accounts' aangegeven welke van uw manageraccounts aan een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project zijn gekoppeld.

1. Als het Google Ads-account wordt beheerd door meerdere manageraccounts (bijvoorbeeld door een subbeheerder en een manageraccount), wordt het hoofdmanageraccount weergegeven in de kolom 'Accounts'.
  2. Als een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project is gekoppeld aan uw Google Ads-account en niet is gekoppeld aan een manageraccount, ziet u een koppelteken ('-') in de kolom 'Accounts'.

Google Ads ontkoppelen van een Google Analytics App & webproperty of een Firebase-project

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account en selecteer Gekoppelde accounts.
  3. Klik op de kaart 'Google Analytics App & web en Firebase' op Details.
  4. Zoek de Google Analytics App & webproperty of het Firebase-project in de tabel en klik op Ontkoppelen.
  5. Klik ter bevestiging nogmaals op Ontkoppelen.
Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.