Meerdere Google Ads-accounts linken aan Google Analytics

Als u meerdere Google Ads-accounts heeft, heeft u een aantal verschillende opties om deze accounts aan Google Analytics te linken. Als u een Google Ads-manageraccount (MCC-account) gebruikt om met meerdere accounts voor uw bedrijf of klanten te werken, kunt u dit aan Google Analytics linken om de Analytics-property's van deze accounts op één lijn te houden met Google Ads. U kunt ook meerdere Google Ads-accounts binnen Analytics linken of afzonderlijke accounts via Google Ads of Analytics linken. We laten hieronder de verschillen tussen deze opties zien.

Optie 1: Analytics aan een Google Ads-manageraccount (MCC-account) linken

Voordelen

• Alle door u beheerde Google Ads-accounts in één stap linken aan Analytics.
  • Wijzigingen aanbrengen aan conversieacties en remarketinglijsten in het manageraccount.
  • Het beheer van uw geïmporteerde Analytics-doelen en -transacties, remarketinglijsten en sitebetrokkenheidsstatistieken, en geëxporteerde Analytics-kostengegevens van meerdere Google Ads-accounts vereenvoudigen door deze in één manageraccount te beheren.
  • Een account automatisch linken aan uw Analytics-property's wanneer u het account aan uw manageraccount toevoegt.

Wanneer u Analytics aan een Google Ads-manageraccount (MCC-account) moet linken

• U heeft een of meer Analytics-property's die u wilt linken aan meerdere Google Ads-accounts, allemaal beheerd door een Google Ads-manageraccount.
  • U maakt regelmatig nieuwe Google Ads-accounts die u automatisch wilt linken aan dezelfde Analytics-property's als uw andere Google Ads-accounts.
  • U wilt gebruikmaken van conversies bijhouden voor meerdere accounts, remarketing voor meerdere accounts of toeschrijvingsrapporten voor meerdere accounts in Google Ads.

Instructies voor het linken van Analytics aan een Google Ads-manageraccount (MCC-account)

Raadpleeg dit artikel voor instructies.

Meerdere links naar Analytics

Als een Google Ads-account zowel rechtstreeks als via een of meer manageraccounts aan Analytics is gelinkt, zijn de Analytics-weergaven van de directe link en van de managerlink zichtbaar in dat Google Ads-account.

We raden u aan alle directe links naar Analytics te verwijderen wanneer een beheerd account via een manager wordt gelinkt, behalve in de volgende gevallen:

• Het beheerde account is eigenaar van een Analytics-remarketinglijst: Als u de link met Analytics verbreekt, wordt de remarketinglijst gesloten.
  • Het beheerde account maakt geen gebruik van conversies bijhouden voor meerdere accounts: Als u Analytics-doelen en -transacties wilt blijven importeren naar het afzonderlijke account, moet u de link naar Analytics niet verwijderen.
  • Het Analytics-account importeert vertoningen in het Display Netwerk en YouTube-weergaven van Google Ads naar multi-channel trechters: Als u de directe link van het Google Ads-account naar Analytics verwijdert, zijn vertoningen in het Display Netwerk niet langer beschikbaar in de multi-channel trechters van Analytics. Deze functie wordt momenteel niet ondersteund voor links via het manageraccount.

Opties voor afzonderlijke accounts

Wanneer u Analytics linkt aan een Google Ads-manageraccount, kunt u nog steeds het volgende doen op het afzonderlijke accountniveau:

• Wijzigen vanuit welke Analytics-weergave sitestatistieken moeten worden geïmporteerd.
  • Doelen en transacties rechtstreeks importeren nadat de afzonderlijke accounts zijn gelinkt aan Analytics (als u geen gebruik maakt van conversies bijhouden voor meerdere accounts in Google Ads).

Optie 2: meerdere Google Ads-accounts via Analytics linken

U kunt ervoor kiezen uw Analytics-links via Analytics te configureren en zo meerdere accounts tegelijk te linken.

Voordeel

• Een groep van door u beheerde Google Ads-accounts in één stap linken aan Analytics.

Wanneer u meerdere accounts via Analytics moet linken

• U wilt niet dat al uw Google Ads-accounts worden beheerd door een Google Ads-manageraccount (MCC-account) en worden gelinkt aan één Analytics-property.
  • U wilt niet dat nieuwe Google Ads-accounts onder het manageraccount automatisch worden gelinkt aan dezelfde Analytics-property.
  • U wilt geen gebruik maken van conversies bijhouden voor meerdere accounts, remarketing voor meerdere accounts of toeschrijvingen voor meerdere accounts (zoektrechters).

Instructies voor het linken van Google Ads-accounts via Analytics

Raadpleeg deze instructies voor het linken van Google Ads via Analytics.