Google Analytics-gegevens aan Google Ads-rapporten toevoegen

Activeer Google-signalen om ook conversies via verschillende apparaten vanuit Google Analytics te importeren.Nadat u uw Google Analytics- en Google Ads-accounts heeft gekoppeld, kunt u Google Analytics-gegevens importeren in Google Ads en deze gegevens bekijken in uw Google Ads-account. In dit artikel wordt beschreven hoe u Google Analytics-kolommen kunt toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.

In Over Google Analytics-gegevens in Google Ads-rapporten vindt u een overzicht van hoe deze gegevens nuttig kunnen zijn, evenals wat nuttige informatie wat u rekening mee moet houden.

Voordat u begint

Voordat u Google Analytics-gegevens aan uw Google Ads-rapporten kunt toevoegen, moet u het volgende doen:

1. Schakel autotagging in uw Google Ads-accounts in.
  2. Koppel uw Google Ads- en Google Analytics-accounts. Zorg ervoor dat u sitestatistieken importeert voor de weergave die u in uw Google Ads-account wilt zien.
  3. Activeer Google-signalen om ook conversies via verschillende apparaten vanuit Google Analytics te importeren.

Google Analytics-rapportagekolommen toevoegen

Als u uw Google Analytics-gegevens in Google Ads wilt bekijken, volgt u de onderstaande instructies om Google Analytics-rapportagekolommen aan uw Google Ads-rapporten toe te voegen:

1. Klik op het tabblad waaraan u Google Analytics-kolommen wilt toevoegen: Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoorden.
  2. Klik op het menu Kolommen en selecteer in het dropdownmenu de optie Kolommen aanpassen.
  3. Selecteer Google Analytics.
  4. Klik op het pijlpictogram naast een kolom die u wilt toevoegen.
  5. Klik op Toepassen.
Dat is alles! Er worden nu Google Analytics-gegevens weergegeven in uw Google Ads-rapporten.

Aandachtspunten

• Iedereen die uw Google Ads-account gebruikt, kan uw geïmporteerde Google Analytics-statistieken bekijken.
  • U moet uw Google Ads-account koppelen aan alle relevante Google Analytics-weergaven om ervoor te zorgen dat u de getargete gegevens importeert die u nodig heeft. Als uw Google Ads-account bijvoorbeeld zoekwoorden en advertenties bevat die bestemmingspagina's targeten op vier verschillende websites, is het belangrijk dat u uw Google Ads-account koppelt aan een Google Analytics-weergave voor elk van de vier sites.
  • U kunt Google Analytics-gegevens in uw Google Ads-account importeren van slechts één weergave per property, voor maximaal tien property's.
  • Als u niet alle pagina's codeert die u in Google Analytics wilt bijhouden, krijgt u niet alle gewenste gegevens te zien.
  • Statistieken voor mobiele-app-property's kunnen niet worden geïmporteerd vanuit Google Analytics.
  • U kunt Google Analytics-statistieken niet segmenteren op basis van bepaalde dimensies, zoals apparaat.